Asset 2

هشدار مجدد مایکروسافت درباره فعالیت‌های مخرب سایبری جمهوری اسلامی 

حملات سایبری جمهوری اسلامی علیه شرکت‌های خصوصی
لوگوی مایکروسافت در انجمن امنیت سایبری بین المللی (FIC) در لیل، فرانسه، در 28 ژانویه 2020 مشاهده می شود. (Denis Charlet/AFP via Getty Images)

شرکت مایکروسافت هشدار داد طی سال گذشته میلادی پیچیدگی حملات سایبری جمهوری اسلامی علیه شرکت‌های خصوصی و دولت‌های دیگر افزایش یافته است. 

در گزارش تازه مایکروسافت آمده است که جمهوری اسلامی به بهانه اینکه این کشورهای غربی به «ناآرامی در ایران» دامن می‌زنند حملات خود را به این کشورها افرایش داده است. 

بر اساس تحقیقات مایکروسافت، دامنه جغرافیایی حملات سایبری جمهوری اسلامی نیز افزایش و به کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین نیز رسیده است. 

در این گزارش تأکید شده که حملات سایبری عوامل جمهوری اسلامی پیشرفته‌تر و تهاجمی‌تر شده‌اند و کمپین‌های هک سیستم‌های رایانه‌ای را با عملیات اطلاعاتی برای نشر پروپاگاندای مطلوب خود هدایت می‌کنند. 

به گفته این غول تکنولوژی  جمهوری اسلامی همچنین در حملات سایبری خود به دنبال نشر مطالب دروغین با محوریت مقاومت فلسطینی‌ها، ایجاد وحشت میان شهروندان اسرائیلی، دامن‌زدن به جنگ‌های مذهبی در کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس و مقابله با عادی‌سازی روابط بین اعراب و اسرائیل است. 

مایکروسافت به تازگی در ۲۰ اردیبهشت‌ماه نیز هشدار داده بود که گروه‌های هکری وابسته به جمهوری اسلامی با سو استفاده از یک نقص مهم در نرم‌افزار مدیریت چاپ ادارات به نام «پیپرکات» (PaperCut)، حملات جدیدی به شرکت‌ها و ادارات کشورهای دیگر ترتیب داده‌اند. 

پس از آن و در اواخر شهریورماه نیز مایکروسافت با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که یک گروه هکری وابسته به جمهوری اسلامی با هدف دسترسی به اطلاعات، شرکت‌های ماهواره‌ای، دفاعی و دارویی در سراسر جهان را مورد هدف قرار داده است. 

به گفته این شرکت بزرگ فناوری اطلاعات، هکرهای مرتبط با حکومت ایران از ماه فوریه با موفقیت به چند ده سازمان از هزاران سازمانی که آنها را هدف قرار داده‌اند، نفوذ کرده‌اند و موفق شدند داده‌ها را از «شبکه قربانی» سرقت کنند. 

محققان شرکت امنیت سایبری ترند مایکرو، نیز به تازگی و در هشتم مهرماه اعلام کردند که هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی اخیراً عملیات جاسوسی سایبری جدیدی را علیه اهدافی در عربستان سعودی آغاز کرده‌اند. 

این حمله هکری در حالی انجام شده که طی ماه‌های گذشته جمهوری اسلامی تلاش داشته که روابط خود با عربستان را بهبود بخشیده و پس از سال‌ها سفارتخانه‌های دو کشور مجدداً بازگشایی شدند.  

در گزارش جدید مایکروسافت تأکید شده که در حال حاضر، تلاش‌های سایبری ایران که قبلاً به تمرکز بر روی از بین بردن شبکه‌های هدف خود متمرکز بودند، به تقویت پیام‌های دست‌کاری شده منتقل شده‌اند. این تلاش‌ها به منظور پیشبرد اهداف ژئوپلیتیکی یا بهره‌برداری از داده‌های جریان یافته از طریق شبکه‌های حساس متمایل شده‌اند.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی