در چین، هزاران کارگر تولیدکنندهی کفش در اعتراض به دستمزدهای پایین دست به اعتصاب و راهپیمایی زدند.معترضان از کارگران دو شرکت آدیداس و نایک هستند. اعتراضها اکنون به دومین هفته رسیده است.
کارگران این شرکتها علت اعتراض خود را پایین بودن دستمزد و عمل نکردن مسئولان به تعهداتشان اعلام کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، به گفتهی «لی دونگ»، از ادارهی خدمات عدالت کار شنجن چونفنگ، تعداد معترضان در شهر دونگگوآن واقع در استان گوانگدونگ مرتباً در حال افزایش است.
مقامات چین اعلام کردند که هزاران پلیس مسلح را برای سرکوب معترضان به این منطقه فرستادهاند.
بهدلیل افزایش آگاهی کارگران از حقوق و مزایای خود، اعتراضات کارگری در چین در حال افزایش است. عدم پرداخت به موقع حقوق و حق بیمه، عمل نکردن مسئولان به تعهدات مسکن کارگری و نبود امنیت شغلی از دلایل اعتراض این کارگران است.
به گزارش خبرگزاری فارس، در اینباره «جفری کروثال»، سخنگوی «چاینا لیبر بولتین» که یکی از سازمانهای مدافع حقوق کارگری در چین است، افزود: «کارگران در اعتراض به شرایط دیکته شده توسط کارفرمایان دست به اعتراض میزنند، آنها میخواهند حق مذاکره داشته باشند و شنیده شوند.»
البته شرایط نامناسب کار تنها به کارگران این کارخانهها محدود نشده است. وضعیت کار برای کارگران زندانی همین منطقه سختتر توصیف شده است.
«دنی کانشن»، یکی از زندانیان دربارهی شرایط کاری دیگر افراد زندانی شده در اردوگاههای کار اجباری چین میگوید: «اگر زندانیان نتوانند سهمیهی تعیینشده درخصوص تهیهی محصولات را انجام دهند به بیرون منتقل شده و به آنها شلیک میشود.»
وی ادامه داد: «هرروز صبح که از خواب برمیخیزید، نمیدانید که آیا از آن روز جان سالم بهدر میبرید یا نه.»
وی همچنین گفت که حقوق ماهیانهی زندانیان، بسیار کم بوده است. آنها در ازای دستمزد ناچیز مجبورند بیش از ۷۰ ساعت در هفته کار کنند.
گفته میشود شرکت الکترونیکی «دونگگوآن سیتی جویاستار» در چین، برای تهیه سفارشها در حجم بسیار بالا از این کارگران استفاده کرده است. محصولات تهیه شده برای شرکت هواپیمایی کانتاس استرالیا ارسال میشود.
درحال حاضر این شرکت هواپیمایی درحال انجام تحقیقاتی برای اثبات این ادعا است. بر اساس این ادعا شرکت هواپیمایی کانتاس استرالیا، شرکت صنعتی الکترولوکس سوئد، و شرکت امرسون امریکا برخی از محصولات الکترونیکی را ضمن سفارش به چین از اردوگاههای اجباری این کشور تهیه میکردند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.