Search
Asset 2

یادبود چارلی کرک در کاخ سفید؛ ترامپ مدال آزادی ریاست‌جمهوری را به او اهدا کرد

دونالد ترامپ در مراسمی در باغ گل‌رز کاخ سفید در ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵، مدال آزادی ریاست‌جمهوری را به‌صورت پس از مرگ به چارلی کرک اهدا می‌کند و همسرش اریکا کرک (چپ) آن را دریافت می‌کند. Kevin Dietsch/Getty Images
دونالد ترامپ در مراسمی در باغ گل‌رز کاخ سفید در ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵، مدال آزادی ریاست‌جمهوری را به‌صورت پس از مرگ به چارلی کرک اهدا می‌کند و همسرش اریکا کرک (چپ) آن را دریافت می‌کند. Kevin Dietsch/Getty Images

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز ۱۴ اکتبر (۲۲ مهر) در مراسمی در باغ گل‌رز کاخ سفید، با اهدای مدال آزادی ریاست‌جمهوری از مفسر محافظه‌کار «چارلی کرک» تجلیل کرد.

ترامپ در این مراسم که نخستین رویداد رسمی در «باشگاه باغ گل‌رز» بازطراحی‌شده بود، گفت: «امروز اینجا گرد آمده‌ایم تا از یک جنگجوی بی‌باک آزادی، رهبری محبوب که نسل بعدی را به شکلی که هرگز ندیده‌ام به حرکت درآورد، و میهن‌دوستی آمریکایی با عمیق‌ترین باور، والاترین منش و بالاترین شأن، یعنی فقید بزرگ، چارلی کرک، تجلیل کنیم.»

این فضا به‌تازگی به دستور رئیس‌جمهور بازسازی شده و شامل یک سکوی بتنی بزرگ، «پیاده‌راه افتخارات ریاست‌جمهوری»، تزئینات طلایی و سایر آرایه‌های جدید است.

خانوادهٔ کرک در روزی که می‌توانست سی‌ودومین زادروز چارلی کرک باشد، برای مراسم در کاخ سفید گرد هم آمدند. همسر او، اریکا کرک، خطاب به رئیس‌جمهور گفت: «چارلی همیشه به تعهد شما نسبت به آزادی احترام می‌گذاشت، و این ارزشی بود که هر دوی شما در آن مشترک بودید؛ پس از شما سپاسگزارم. حمایت شما از خانوادهٔ ما و از کاری که چارلی عمرش را وقف آن کرد، چیزی است که تا همیشه در قلبم خواهم داشت.»

او از موج حمایت و همدردی از سراسر جهان قدردانی کرد و خطاب به اعضای سازمان «ترنینگ پوینت آمریکا» که توسط همسرش بنیان‌گذاری شده، گفت میراث کرک اکنون در دستان آنان است.

وی در ادامه افزود: «خداوند از طریق همسرم کاری عظیم را آغاز کرد که در دل‌ها و ذهن‌های مردم سراسر جهان ادامه خواهد یافت… آزاد زیستن بزرگ‌ترین موهبت است، اما آزاد مردن بزرگ‌ترین پیروزی.»

این مفسر محافظه‌کار در تاریخ ۱۰ سپتامبر (۱۹ شهریور) هنگام سخنرانی برای دانشجویان در دانشگاه «یوتا ولی» در شهر اورم، ایالت یوتا، ترور شد.

ترامپ گفت: «پنج هفته پیش، ملت ما یکی از قهرمانان بی‌نظیر خود را از دست داد… این جنایتی هولناک، شنیع و شیطانی بود. چارلی در اوج زندگی‌اش، تنها به‌دلیل آنکه با شجاعت حقیقت را بر زبان می‌آورد، به ایمانش پایبند بود و بی‌وقفه برای آمریکایی بهتر و نیرومندتر می‌جنگید، ترور شد.»

مظنون به تیراندازی، «تایلر رابینسون»، در بازداشت است و به قتل کرک متهم شده است.

ترامپ در مراسم یادبودی که ماه سپتامبر در ایالت آریزونا برگزار شد گفت: «قتل چارلی تنها حمله‌ای به یک فرد یا یک جنبش نبود؛ بلکه حمله‌ای به کل ملت ما بود. این جنایت، تهاجمی بود به مقدس‌ترین آزادی‌ها و حقوق خدادادی ما.»

تاریخی پرافتخار

«مدال آزادی ریاست‌جمهوری» که هم‌سنگ «مدال افتخار کنگره» در نظر گرفته می‌شود، بالاترین نشان غیرنظامی دولت ایالات متحده است و برای تقدیر از یک عمر دستاوردهای برجسته اهدا می‌شود.

گیرندگان این مدال، نشان ویژه‌ای دریافت می‌کنند که شامل ستاره‌ای سفید بر روی پنج‌ضلعی قرمز است و پنج عقاب طلایی آن را احاطه کرده‌اند. در مرکز ستاره نیز دایره‌ای آبی با سیزده ستارهٔ طلایی قرار دارد.

این نشان در سال ۱۹۴۵ توسط رئیس‌جمهور هری اس. ترومن پایه‌گذاری شد. در سال ۱۹۶۳، جان اف. کندی واژهٔ «ریاست‌جمهوری» را به نام آن افزود.

از زمان این تغییر تاکنون، ۶۷۰ فرد و یک گروه، در مجموع ۶۷۳ مدال دریافت کرده‌اند. «السورث بانکر»، تاجر و سفیر پیشین، و «کالین پاول»، وزیر خارجهٔ اسبق، هر یک دو بار برندهٔ این مدال شده‌اند و تیم عملیات مأموریت آپولو ۱۳ نیز در سال ۱۹۷۰ با این نشان مورد تقدیر قرار گرفت.

ترامپ در نخستین دورهٔ ریاست‌جمهوری خود ۲۴ مدال اعطا کرد؛ از جمله به «تایگر وودز» و به‌صورت پس از مرگ به «الویس پریسلی» و «بیب روت.»

ترامپ اعلام کرده است قصد دارد «رودی جولیانی»، شهردار پیشین نیویورک، را به فهرست تاریخی دریافت‌کنندگان بیفزاید و «بن کارسون»، جراح مغز و اعصاب و وزیر پیشین مسکن و توسعهٔ شهری، را به دومین فردی تبدیل کند که دوبار این مدال را دریافت می‌کند.

این مدال در دو سطح اعطا می‌شود که سطح برتر آن با عنوان «با تمایز» شناخته می‌شود. تنها ۵۶ نفر، یعنی حدود ۸ درصد از دریافت‌کنندگان، بالاترین سطح این افتخار را دریافت کرده‌اند.

باراک اوباما با اعطای ۱۱۸ مدال، رکورددار بیشترین تعداد اعطا توسط یک رئیس‌جمهور است و پس از او بیل کلینتون با ۸۹ مدال در رتبهٔ دوم قرار دارد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی