Search
Asset 2

تحریم‌های بیشتر در انتظار جمهوری اسلامی؛ از تحریم فروش نفت تا صنایع هوایی

(AFP via Getty Images)

به دنبال حمله بی‌سابقه جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل، ایالات متحده هشدار داده است که تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال خواهد کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا از وضع تحریم‌های نفتی خبر داده است و جمهوری‌خواهان کنگره این کشور در حال بررسی لایحه‌ای در مورد تحریم‌های بیشتری هستند.

خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی به موضوع تحریم‌های آمریکا علیه حکومت ایران پرداخته است و اینکه چگونه واشنگتن می‌تواند تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی اعمال کند.

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه گفت که طی روزهای آینده تحریم‌های جدیدی علیه تهران اعمال خواهد شد که می‌تواند بر کاهش ظرفیت این کشور برای صادرات نفت متمرکز شود.

مجلس نمایندگان ایالات متحده، اواخر روز دوشنبه با اکثریت قاطع لایحه‌ای به نام «قانون تحریم‌ انرژی ایران و چین» را تصویب کرد که تحریم‌ها علیه ایران را با توجه به گزارش‌ها درباره معاملات نفتی با چین گسترش می‌دهد.

این لایحه موسسات مالی ایالات متحده را از داشتن حساب برای هر نهاد چینی که در آن معاملات شرکت می‌کنند، منع کرده است.

دامنه تحریم‌های آمریکا علیه ایران

رویترز به نقل از سرویس تحقیقات کنگره (CRS) گزارش داده است که تحریم‌های واشنگتن علیه ایران تقریباً تمامی تجارت آمریکا با این کشور را ممنوع کرده، دارایی‌های این حکومت در ایالات متحده را مسدود و کمک‌های خارجی و فروش تسلیحات آمریکا را به ایران ممنوع کرده است.

سرویس تحقیقات کنگره سال گذشته در گزارشی  اعلام کرده که هزاران نفر و شرکت، اعم از ایرانی و خارجی، هدف تحریم‌ها قرار گرفته‌اند، زیرا واشنگتن به دنبال محدود کردن حکومت ایران و تغییر رفتار آن بوده است.

این نهاد با بیان اینکه نگرانی‌های ایالات متحده شامل برنامه هسته‌ای ایران، نقض حقوق بشر و حمایت این کشور از گروه‌های تروریستی است، افزوده که «تحریم‌های آمریکا علیه ایران مسلماً گسترده‌ترین و جامع‌ترین مجموعه تحریم‌هایی است که ایالات متحده علیه هر کشوری اعمال می‌کند.»

بخش‌های کلیدی تحریم‌های فعلی ایالات متحده علیه ایران

بنابر گزارش رویترز، تحریم‌های آمریکا علیه ایران، توانایی‌های هسته‌ای، بخش‌های انرژی و دفاعی، مقامات دولتی، بانک‌ها و دیگر جنبه‌های اقتصاد ایران را هدف قرار داده است.

در این گزارش آمده است که ایالات متحده تحریم‌هایی را علیه سازمان انرژی اتمی ایران و سایر شرکت‌هایی که به گفته آنها با برنامه هسته‌ای ایران مرتبط هستند و همچنین ده‌ها بانک از جمله بانک مرکزی ایران اعمال کرده است.

از سویی دیگر، واشنگتن همچنین شرکت ملی نفت ایران، وزارت نفت و نهادهای دیگر را در تلاش برای جلوگیری از درآمدهای دریافتی ایران از بخش انرژی خود هدف قرار داده است.

ایالات متحده همچنین شرکت‌های خارج از ایران – از جمله در چین و امارات متحده عربی – را به دلیل تجارت فراورده‌های پتروشیمی ایران هدف قرار داده است.

آمریکا طی سالهای گذشته، چندین مجموعه تحریم‌ها را علیه سپاه پاسداران، نیروی قدس و وزارت دفاع و لجستیک نیروهای مسلح، و همچنین افراد و نهادهایی که گفته می‌شود با آنها مرتبط هستند، اعمال کرده است.

واشنگتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی قدس را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی معرفی کرده است. همچنین مقامات حکومت ایران، از جمله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، هدف تحریم قرار گرفته‌اند.

تحریم‌های بیشتری علیه جمهوری اسلامی در راه است

وزیر امور خارجه آلمان روز گذشته در واکنش به حمله روزهای اخیر حکومت ایران به خاک اسرائیل، از اتحادیه اروپا خواست تا تحریم‌ها علیه صنایع پهپادی جمهوری اسلامی را تشدید کند.

آنالنا بربوک پس از گفتگو با ایمن صفدی، همتای اردنی خود در برلین گفت که اواخر سال گذشته همراه با فرانسه و دیگر شرکای خود در اتحادیه اروپا برای تشدید تحریم‌ها علیه صنایع پهپادی جمهوری اسلامی مبارزه کردیم، امیدواریم که اکنون بتوانیم با هم این گام را برداریم.

وزیر امور خارجه اسرائیل نیز طی روزهای گذشته از نگارش نامه‌ای خطاب به ۳۲ کشور جهان خبر داد که در آن خواستار وضع تحریم علیه برنامه موشکی جمهوری اسلامی و اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی شده است.

اسرائیل کاتز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در کنار پاسخ نظامی اسرائیل به شلیک موشک‌ها و پهپادها، او یک حمله دیپلماتیک علیه حکومت ایران را رهبری می‌کند و امروز به ۳۲ کشور نامه نوشته است.

کاتز نوشته بود که در مکاتبه با کشورهای جهان و ده‌ها وزیر امور خارجه و شخصیت‌های برجسته، خواستار اعمال تحریم‌ها علیه پروژه موشکی ایران و اعلام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی شده است.

همچنین ائتلافی متشکل از ۶۰ قانونگذار جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان ایالات متحده، روز دوشنبه لایحه‌ای را ارائه دادند که طبق آن، تحریم‌هایی علیه ۱۱ گروه نیابتی تروریستی وابسته به جمهوری اسلامی ایران که در سراسر خاورمیانه فعال هستند، وضع می‌شود.

وبسایت واشنگتن فری‌بیکن که به نسخه‌ای از این لایحه دست یافته، عنوان کرده است که در جریان حمله جمهوری اسلامی، بسیاری از موشک‌ها و پهپادهای پرتاب شده از سوی حکومت ایران، توسط گروه‌های شبه‌نظامی متحد آن در عراق، سوریه و یمن به سمت اسرائیل شلیک شده‌اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی