زمینلرزهای که در نزدیکی یک اردوگاه کار اجباری شناخته شده در چین به وقوع پیوست توسط کاربران اینترنت چین به عنوان یک علامت یا نشانه الهی در نظر گرفته شد – با توجه به این باور سنتی در چین که گناهکاران بهوسیلهی آسمان مجازات میشوند.
بنا بر گفته مرکز زلزلهشناسی چین ساعت ۱۲:۱۸ عصر روز۲۳ ژانویه زمینلرزهای به بزرگی ۵.۱ ریشتر منطقه مرزی شهر لیائویانگ و شهر شنیانگِ استان لیائونینگ واقع در شمال شرقی چین را لرزاند.
مرکز زلزله ۷ کیلومتر عمق داشت و نزدیک ناحیه سوجیاتونِ شنیانگ، مرکز استان و یکی از شهرستانهای شهر دِنگتا در لیائویانگ واقع شده بود. این زمینلرزه حدود ۳۰ ثانیه طول کشید و نه تنها در مناطق لیائونینگ احساس شد بلکه همچنین همسایه خود سایپینگ از استان جیلین، لیائویوآن و چانگچون را هم به لرزه درآورد.
پکنتایمز درباره این زمینلرزه گفت: هیچ تلفات و آسیب جدی گزارش نشده است، فقط دیوارههای بیرونی برخی از خانهها دچار ترک خوردگی شده و دست کم ۸ دودکش بخاری فرو افتادهاست.
یک مرد جوان وحشت زده در شنیانگ که هنگام زلزله خود را با یک پتو پیچاندهبود، درعرض یک دقیقه از طبقه ۲۱ مجتمع مسکونی خود به پایین آمد.
ساکنان شنیانگ گفتند که ساختمانها بعد از زمینلرزه به لرزش و تکان خوردن ادامه دادند، که البته این مورد ساکنان را درباره پسلرزهها نگران کرد. بسیاری از شرکتها کارگران خود را به دلیل مسائل امنیتی بیرون فرستادند .
در دِنگتا بهدلیل صدمات جدی و ترکخوردگی خانهها که به طور محسوسی دیده میشد ارتباطات مختل شده بود. این دومین زمینلرزهی این شهر در سال گذشته است.
برخی از مفسران بهطور آنلاین این زلزله، وسایر زلزلهها و بلایای طبیعی در چین را، به این باور چینی که تمام بلایا ” اراده آسمان” است مربوط کردند. یک کاربر اینترنت اهل هونان اظهار داشت ” این روزها زمینلرزههای زیادی اتفاق افتاده است … مثلاً در شهرهایی چون جیانگ سو، لیائونینگ، و شاندونگ …”
در تاریخ چین، انتهای یک سلسله فاسد اغلب با بروز بلایای طبیعی یا آب وهوای غیرمعمول و حوادث مصیبتبار مشخص میشده است. البته در سال ۲۰۰۸ شینهوا، سخنگوی حزب کمونیست، در یک مقاله طولانی این نظریه را رد کرد.
پژوهشگر چینی ژو زوگین در روزنامه آزادیخواهِ ساتِرن متروپلیس دِیلی چنین نوشت: ” زلزله فاجعهبار ماه مِه ۲۰۰۸ سیچوان با دهها هزار نفر کشته، باید یک “مجازات الهی” بوده باشد.”
وی ادامه داد :” آیا این مجازاتی از طرف آسمان نیست؟ اما به این معنا نیست که کسانی که فوت کردند گناهکارند. اگر آن مجازات الهی نبود، چرا این زلزله در زادروز تولد بودا اتفاق افتاد؟ “
شینهوا، در تلاشی برای رد این نظریه، آنرا از دیدگاه مردم چین باستان توضیح داد:” هر بار که بلایای طبیعی در جامعه رخ میداد، مردم بلافاصله آن را به عنوان موضوعی که با کاستی سیاستهای دولت مرتبط است، درنظر میگرفتند. در قدیم این به حدی بود که هر بار زلزله یا بلایای طبیعی وجود داشت، امپراتور” اعلامیه ای مبنی بر اشتباهاتش” مینوشت.”
بعضی ازچینیها به این ایده یعنی ارتباط بین یک حکومت فاسد و بلایای طبیعی دامن زدند. یک کاربر اینترنت از جیانگسو نوشت: ” شما روزی خواهید فهمید که چرا آنها دچار زمینلرزه شدند! از ماست که برماست.”
همچنین این منبع از یک اردوگاه کار اجباری که برای تمرینکنندگان فالون گونگ ساخته شده بود گزارش داد که این تمرینکنندگان به عنوان بانک(منبعی) از اعضای زنده بدن میباشند و اعضای بدن آنها را درحالیکه زنده هستند، خارج میکنند.
گزارش شده است که در سال ۲۰۰۶ هزاران تمرینکنندهی فالون گونگ در یک بیمارستان و اردوگاه کار اجباری در سوجیاتون حبس شده بودند. این اتهامات با این موضوع ادامه پیدا میکند که اعضای بدن این افراد درحالی که زنده و هشیار بودند برداشته میشده و بعد از عمل بدن را میسوزاندند و اعضای بدن برداشت شده را میفروختند.
وزارت امور خارجه آمریکا کارکنانش را به این مکان فرستاد اما نتوانست این ادعای خاص را تأیید کند. اگرچه با تحقیقات بیشتر توسط محققان مستقل مشخص شد که دهها هزار نفر از تمرینکنندگان فالون گونگ بهخاطر اعضای بدنشان کشته شدند- فاجعهای که ممکن است هنوزهم در چین ادامه داشتهباشد.
بعداً، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که بهخاطر تأخیر درعملکردشان- حدود سه هفته – یعنی از زمانیکه گزارشات در مورد اردوگاه مرگِ سوجیاتون مشخص شد تا لحظهای که کارکنان وزارت امور خارجه به محل رسیدند، مقامات چینی برای پاکسازی به اندازه کافی وقت داشتهاند.