دود سفید از دودکش عبادتگاه سیستین بلند شد و رابرت فرانسیس پِرِووست، نخستین پاپ آمریکایی در تاریخ ۲ هزار ساله کلیسای کاتولیک به عنوان پاپ جدید انتخاب شد.
او با پذیرش این مسئولیت، نام «پاپ لئو چهاردهم» را برای خود برگزیده است.
در دومین روز جلسات محرمانه، کاردینالها موفق به انتخاب رهبر جدید کلیسا شدند.
در این رأیگیری، بیش از ۱۳۰ کاردینال از کشورهای مختلف جهان مشارکت داشتند؛ انتخاب پاپ جدید مستلزم رأی دستکم دوسوم آنان بود تا نتیجه نهایی رسمیت پیدا کند.
یک ساعت پس از اعلام رسمی انتخاب پاپ جدید، صدای شعار «زنده باد پاپ» و آواز «سالوه رجینا» از دهها هزار مؤمنی که میدان سنپیترو را پر کرده بودند، برخاست.
پاپ لئو چهاردهم، ۶۱ ساله و زادهٔ شیکاگو، در نخستین سخنرانی خود از بالکن کلیسای سنپیترو و به زبان ایتالیایی خطاب به جمعیت گفت: «درود بر همه شما برادران و خواهران عزیز، این نخستین سلامِ مسیحِ برخاسته از مرگ است… میخواهم سلام خود را به شما و خانوادههایتان، در هر کجا که هستید، تقدیم کنم… درود بر شما باد.»
پاپ فرانسیس، رهبر سابق کاتولیکهای جهان در سال ۲۰۱۳ در پنجمین دور به مقام پاپ رسید. او پس از ۱۲ سال رهبری ۱.۴ میلیارد نفر کاتولیک در جهان در روز ۲۱ آوریل درگذشت.