Search
Asset 2

آمریکا حملات جدیدی را علیه تأسیسات مورد استفاده جمهوری اسلامی در سوریه انجام داد 

حملات آمریکا علیه تأسیسات انبار تسلیحات سپاه در شرق سوریه
لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده (Public Domain)

ایالات متحده برای دومین بار در هفته‌های اخیر، روز چهارشنبه ۸ نوامبر، حملاتی را علیه تأسیسات انبار تسلیحات در شرق سوریه انجام داد که به گفته پنتاگون توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و گروههای وابسته به آن استفاده می‌شد.

با افزایش تنش ها بر سر درگیری اسرائیل و حماس، نیروهای آمریکایی و ائتلاف حداقل ۴۰ بار در عراق و سوریه توسط نیروهای تحت حمایت جمهوری اسلامی مورد حمله قرار گرفته اند. چهل و پنج سرباز آمریکایی دچار آسیبهای مغزی یا جراحات جزئی شدهاند. 

مقامات جمهوری اسلامی اخیرا بارها حمایت حکومت ایران از گروه‌های شبه نظامی در منطقه را رد کرده‌اند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «این حملات توسط دو جنگنده اف-۱۵ آمریکایی انجام شده و در پاسخ به حملات اخیر علیه نیروهای آمریکایی بوده است.» 

آستین گفت که حملات علیه نیروهای آمریکایی باید متوقف شود. 

آستین افزود: «اگر حملات نیروهای نیابتی ایران علیه نیروهای آمریکایی ادامه یابد، ما در انجام اقدامات لازم بیشتر برای محافظت از مردم خود تردید نخواهیم کرد.» 

یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده که نخواست نامش فاش شود، گفت که ارتش مدتی است که موقعیت را در استان دیرالزور زیر نظر داشته است و مطمئن است که تلفات غیرنظامی نداشته است. 

این مقام گفت که ارتش یک شبه دو نفر را در نزدیکی تاسیسات ردیابی کرده است، اگرچه گمان نمیرود آنها غیرنظامی باشند و تجزیه و تحلیل برای بررسی اینکه آیا کسی کشته شده است یا خیر ادامه دارد. 

در ۲۶ اکتبر، نیروهای آمریکایی به دو تأسیسات مورد استفاده سپاه و گروههای نیابتی آن حمله کردند. 

ایالات متحده ۹۰۰ سرباز در سوریه و ۲۵۰۰ سرباز دیگر در عراق دارد که مأموریتی برای مشاوره و کمک به نیروهای محلی در تلاش برای جلوگیری از ظهور مجدد داعش دارند، که در سال ۲۰۱۴ بخشهای زیادی از هر دو کشور را تصرف کرد اما بعداً شکست خورد. 

نگرانی فزایندهای وجود دارد که درگیری اسرائیل و حماس ممکن است در خاورمیانه گسترش یابد. اوایل روز چهارشنبه، یک پهپاد آمریکایی MQ-9 در نزدیکی یمن توسط جنبش حوثی‌های متحد جمهوری اسلامی بر فراز دریای سرخ سرنگون شد. 

مقامات گفتند که این پهپاد در زمان سرنگونی در آبهای بین المللی بوده است. 

از زمان آغاز درگیری اسرائیل و حماس در ۷ اکتبر، ایالات متحده کشتیهای جنگی و هواپیماهای جنگنده شامل دو ناو هواپیمابر را برای جلوگیری از اقدامات تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی و گروههای مورد حمایت آن به منطقه فرستاده است. تعداد نیروهای اضافه شده به منطقه هزاران نفر است. 

رویترز گزارش داده است که ارتش ایالات متحده در حال اتخاذ تدابیر جدیدی برای محافظت از نیروهای خود در خاورمیانه در جریان تشدید حملات گروه‌های مشکوک تحت حمایت جمهوری اسلامی است و امکان تخلیه خانواده‌های نظامی در صورت نیاز را باز گذاشته است. 

مقامات میگویند که این اقدامات شامل افزایش گشت زنیهای نظامی ایالات متحده، محدود کردن دسترسی به تاسیسات پایگاه و افزایش جمع آوری اطلاعات از جمله از طریق هواپیماهای بدون سرنشین و سایر عملیاتهای نظارتی است. 

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی