وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که این کشور قصد دارد با گذشت یک سال از حمله روسیه به اوکراین تحریمهای جدیدی علیه این کشور وضع کند و این دور از محدودیتها شامل شرکتهای مرتبط با چین که تحریمهای مسکو را نقض کردهاند نیز خواهند شد.
دولت بایدن متوجه شده است که برخی از شرکتهای مرتبط با چین که در اروپا فعالیت میکنند، تحریمها علیه روسیه را که باهدف تضعیف توانایی مسکو برای تأمین منابع مالی و نظامی جهت حمله به اوکراین وضع شده را نادیده میگیرند.
ویکتوریا نولند معاون وزیر امور خارجه آمریکا در این باره گفت: «در بستههای تحریمی که در سالگرد یکسالگی جنگ اوکراین اعلام خواهیم کرد، محدودیتهایی برای نهادهای مستقر در چین یا زیرمجموعههای چینی در اروپا اعمال خواهد شد.»
ویکتوریا نولند مدعی شد که کشورهای در حال توسعه بهعنوان واسطه برای عرضه کالاهایی مانند لپتاپ، گوشیهای هوشمند، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و اتومبیل به مسکو عمل میکنند.
مقامات ایالات متحده نگران هستند که تراشههای نیمههادی پیشرفته در این محصولات میتوانند برای اهداف نظامی استفاده شوند.
معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «آنها [روسیه] میتوانند با اوراق کردن این دستگاهها به تراشههای پیشرفتهای که ما آنها را برای روسیه تحریم کردهایم دسترسی پیدا کنند تا بتوانند موشکهای بیشتری بسازند و ما این روند را متوقف خواهیم کرد.»
وزارت خزانهداری ایالات متحده، ماه گذشته نیز شرکت فناوری چینی Spacety را تحریم کرد. این شرکت اطلاعات «مکانیابی» را برای گروه مزدور روسی خصوصی که در کنار نیروهای مسکو در جنگ اوکراین مشارکت داشتند ارسال میکرد.
وزارت امور خارجه آمریکا بهتازگی موضع محکمتری در برابر کشورهایی اتخاذ کرده است که کمکهای مرگبار به روسیه ارسال میکنند، اقدامی که مقامات آمریکایی گمان میکنند حزب کمونیست چین در حال بررسی آن است.
مقامات دولت بایدن طی هفته گذشته چندین بار به پکن هشدار دادند که از هرگونه قاچاق احتمالی تسلیحات به روسیه خودداری کنند.