شراگیم یوشیج، فرزند نیما یوشیج، شاعر فقید و بنیانگذار شعر نو فارسی با انتشار پیامی در فضای مجازی از تبدیل منزل پدرش به «بقالی» و «محل فروش آش» خبر داد.
آقای یوشیج در این پیام با بیان اینکه «از انتقال کالبد پدرم به زادگاهش سخت پشیمانم»، نوشت که «خانه پدرم بقالی و محل کسب درآمد شده است.»
او افزود که «دربان مثلا موزه که اهل یوش است با تبانی رئیس میراث مازندران که غریبه است صاحب خانه شدهاند.»
فرزند نیما یوشیج تصریح کرد که «در باغ نیما آش میفروشند، دیوار باغ خراب شده، درختها را قطع کرده و میفروشند و زیر نظارت شورای اسلامی محل و بخشدار و و دهدار همگی در زیر چتر شورای ده، دزدی و سواستفاده میکنند و از نام نیمای بزرگ بهره میبرند.»
او در پایان پیام خود از «همه دوستداران نیمای بزرگ که به زادگاه و آرامشگاه او میروند و با ناهمواریها و خرابیها و چاپلوسیها روبرو می شوند» طلب پوزش کرده است.
«علی اسفندیاری» که نام «نیما یوشیج» را برای خود برگزیده بود، در پی ابتلا به ذاتالریه در ۱۳ دی ماه ۱۳۳۸ در سن ۶۲ سالگی درگذشت.
او که برای معالجه از یوش به تهران رفته بود، پس از درگذشتش در امامزاده عبدالله تهران به خاک سپرده شد. سپس پیکرش بنابر وصیت خود در سال ۱۳۷۲ به خانهاش در یوش منتقل گردید.
قدمت خانه نیما یوشیج به دوره قاجار بازمیگردد. این بنا سالهاست توسط سازمان میراث فرهنگی به عنوان اثر ملی ثبت شده است.
این خانه در روستای یوش از توابع شهرستان نور در سال ۱۲۰۷ هجری قمری ساخته شده و دارای سه ورودی، شاهنشین و اتاقهای بسیاری است که با آجرکاری و گچکاریهای زیبا از جاذبههای گردشگری استان مازندران محسوب میشود.