اسرائیل امروز دهم آبانمان اعلام کرد که تلفات نیروهای ارتش این کشور که در حال عملیات زمینی در غزه هستند به ۱۳ تن رسیده است.
صبح امروز ارتش اسرائیل اعلام کرد که شمار تلفات آنها در جنگ زمینی با حماس به ۱۲ تن رسیده اما ساعاتی بعد اعلام شد که با کشته شدن یک سرباز دیگر، تلفات ارتش اسرائیل به ۱۳ نفر افزایش یافته است.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل نیز با انتشار بیانیهای ضمن اشاره به تلفات اسرائیل گفت: «ما در یک جنگ سخت هستیم و این یک جنگ طولانی خواهد بود و تاکنون دستاوردهای مهمی به دست آوردهایم، اما زیانهای دردناکی نیز متحمل شدهایم.»
همچنین بنی گانتس، وزیر عضو کابینه جنگی اسرائیل گفت «بهای جنگ سنگین و دردناک است» و «درحالیکه جنگندههای ارتش اسرائیل علیه اهداف دشمن در عمق خاکش اقدام میکنند، ما هنوز روزهای سختی در پیش داریم.»
در سوی مقابل نیز مقامات غزه اعلام کردهاند تلفات فلسطینیان در غزه به دلیل حملات هوایی اسرائیل به ۸ هزار و ۷۹۶ نفر رسیده است. هر چند تردیدهایی درباره صحت آماری که از سوی مقامات غزه که زیر نظر حماس فعالیت میکنند مطرح شده است اما تصاویر منتشر شده در رسانهها و شبکههای اجتماعی نشان میدهد تعدادی زیادی از کشتهشدگان و زخمیها در غزه کودکان و زنان هستند.
ارتش اسرائیل مدعی است که در حملات هوایی اهداف مرتبط با حماس را مورد حمله قرار میدهد و امروز نیز خبر داد که از آغاز جنگ علیه حماس، ۱۱ هزار موضع متعلق به این گروه تروریستی را مورد هدف قرار داده است.
از سوی دیگر امروز نیز پرتاب موشک از سوی شبه نظامیان حوثی یمن به سمت اسرائیل ادامه یافت و در اوایل صبح امروز ارتش اسرائیل یک موشک را در نزدیکی شهر ایلات بر فرار دریای سرخ رهگیری و منهدم کرد. روز گذشته نیز ارتش اسرائیل یک موشک و دو پهپاد پرتاب شده از یمن به سمت اسرائیل را رهگیری کرده بود.
اسرائیل در واکنش به افزایش حملات موشکی از سوی یمن، تعدادی ناوچه مجهز به سیستم پدافند هوایی در دریای سرخ مستقر کرده است. همچنین ارتش آمریکا در منطقه دریای سرخ مستقر است و دو هفته پیش تعدادی موشک و پهپاد حوثی را که به سمت اسرائیل حرکت میکردند، رهگیری و منهدم کرده بود.
همچنین شرکت مخابرات فلسطین، پالتل، میگوید که با تداوم عملیات نظامی اسرائیل علیه حماس، مجدداً «کلیه خدمات ارتباطی و اینترنتی» در نوار غزه قطع شده است. چند روز پیش نیز به دلیل آسیب زیرساختهای مخابراتی در غزه اینترنت و خطوط تلفن همراه این منطقه قطع شده بود.
در خلال این تحولات از صبح امروز گذرگاه رفح برای خروج افراد خارجی از باریکه غزه باز شد. بر اساس گزارشهای منتشر شده با میانجیگری قطر بین مصر، اسرائیل و حماس، توافقی حاصل شده که بر اساس آن شهروندان خارجی، دو تابعیتیها و برخی از مجروحان میتوانند از گذرگاه مرزی رفح بین مصر و غزه خارج شوند.
حدود ۷۰۰۰ شهروند خارجی و دو تابعیتی برای عبور از این گذرگاه نامنویسی کردهاند و قرار است روزانه ۵۰۰ نفر از این افراد، با عبور از گذرگاه رفح، وارد مصر شوند.