Search
Asset 2

کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی دریافت هزینه از کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز را تصویب کرد

کمیسیون امنیت ملی مجلس با تصویب طرحی، اعلام کرد «کشتی‌های کشورهای مجاز به عبور از تنگه هرمز»، در ازای خدمات ایران ملزم به پرداخت هزینه خواهند بود.
(Irna.ir)

کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی ماده‌ای از طرح «اقدام راهبردی تأمین امنیت و پیشرفت تنگه هرمز» را تصویب کرد که بر اساس آن، «کشتی‌های کشورهای مجاز به عبور از تنگه هرمز»، در ازای دریافت خدمات از سوی ایران، ملزم به پرداخت هزینه خواهند بود.

به گزارش رسانه‌های داخلی، حسن قشقاوی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت ماده ۳ این طرح در نشست روز یک‌شنبه اول شهریور به تصویب اعضای کمیسیون رسید.

بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی بابت خدماتی از جمله دریانوردی، محیط‌زیستی، سوخت‌رسانی در شرایط خاص، بیمه‌ای و ایمنی در تنگه هرمز هزینه دریافت خواهد کرد.

همچنین گفته شده که این هزینه‌ها از «کشتی‌های کشورهای مجاز به عبور از تنگه هرمز»، به ریال یا هر ارز دیگری که مورد نظر جمهوری اسلامی باشد، دریافت می‌شود.

جمهوری اسلامی پیش‌تر اعلام کرده بود کشتی‌های وابسته به آمریکا، اسرائیل و کشورهای حامی آن‌ها، اجازه عبور از تنگه هرمز را نخواهند داشت.

جمهوری اسلامی پس از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل، عملا این آبراه را بست و تردد در مسیری را که پیش از آن حدود یک‌پنجم محموله‌های انرژی دریایی جهان از آن عبور می‌کرد، به‌شدت کاهش داد.

دولت ترامپ همواره دریافت عوارض از سوی جمهوری اسلامی و هم ادعای تهران درباره کنترل تنگه هرمز را رد کرده و تاکید کرده که این آبراه باید باز و عبور از آن بدون پرداخت عوارض باشد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی