Search
Asset 2

رویکرد «اول کانادا»؛ وعده رهبر محافظه‌کاران کانادا در برابر تهدید تعرفه‌ای ترامپ

پیر پالیو، رهبر محافظه‌کاران کانادا، در واکنش به تهدید تعرفه ۲۵ درصدی ترامپ، وعده داد سیاست «اول کانادا» را برای حفظ امنیت و اقتصاد کشور اجرا کند.
پیر پالیو، رهبر حزب محافظه‌کار کانادا. (Persian Epoch Times)

پیر پالیو، رهبر محافظه‌کاران کانادا، در واکنش به تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، مبنی بر اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهای کانادایی متعهد شد که رویکرد «اول کانادا» را در حوزه سیاست خارجی در پیش خواهد گرفت.

پالیو در کنفرانس مطبوعاتی خود در ۲۶ نوامبر گفت: «ترامپ این حق را دارد که کارگران و امنیت کشورش را در اولویت بگذارد. من کارگران و امنیت کانادا را در اولویت می‌گذارم.»

ترامپ یک روز قبل در بیانیه‌ای وعده داد که از ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، که اولین روز دولت اوست، برای تمام کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک تعرفه ۲۵ درصدی لحاظ می‌کند. ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود سیاست «اول آمریکا» را در پیش گرفت که همچنان محور اصلی برنامه دوره دوم ریاست‌جمهوری او محسوب می‌شود.

ترامپ کانادا و مکزیک را در ورود تعداد زیاد مهاجران غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر به آمریکا مقصر دانست و افزود تا وقتی‌که این مشکل را حل نکنند، «بهای سنگینی خواهند پرداخت.»

ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «تا وقتی‌که تهاجم مواد مخدر بویژه فنتانیل و بیگانگان غیرقانونی به کشور ما متوقف نشود، تعرفه‌ها به قوت خود باقی می‌مانند.»

چندین نخست‌وزیر استانی کانادا از اتاوا خواسته‌اند که تدابیر امنیتی مرزی را در واکنش به هشدار ترامپ بسرعت تشدید کند.

داگ فورد، نخست‌وزیر انتاریو، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دولت فدرال باید وضعیت مرزی ما را جدی بگیرد. تعرفه ۲۵ درصدی برای کارگران کانادایی و کارگران آمریکایی «مخرب» خواهد بود.»

دنیل اسمیت، نخست‌وزیر آلبرتا، نگرانی‌های ترامپ را نسبت به رخدادهای غیرقانونی در مرز «موجه» خواند و در مطلبی در شبکه‌‌های اجتماعی از اتاوا خواست که با دولت آینده آمریکا همکاری کند تا این مسائل در اسرع وقت حل‌و‌فصل شده و از تعرفه‌ها جلوگیری شود.

فورد و اسمیت اخیراً ایده حذف مکزیک از توافق تجاری سه‌جانبه و تمرکز بر تجارت با آمریکا را مطرح کردند و نسبت به واردات کالاهای چینی به مکزیک و انتقال آن‌ها از مکزیک به کانادا و آمریکا که باعث دور زدن محدودیت‌های تجاری می‌شود، ابراز نگرانی کردند.

پالیو در پاسخ به این‌که آیا با حذف مکزیک از توافق تجاری موافق است یا خیر، گفت که تجارت با همسایه جنوبی کانادا نیز در اولویت قرار دارد.

پالیو گفت: «بالغ بر ۶۰ درصد از تجارت ما به آمریکا اختصاص دارد. ما بیش از کل تجارت خود با دیگر نقاط جهان با آمریکا معامله می‌کنیم. هرکاری لازم باشد برای حفظ و صیانت از این رابطه انجام خواهم داد.»

واکنش کابینه

ترودو در ۲۶ نوامبر به خبرنگاران گفت که پس از تهدید تعرفه‌ای ترامپ «گفت‌و‌گوی تلفنی خوبی» با او داشته و افزود که دو رهبر درباره «ارزیابی حقایق» و «فرازونشیب ارتباطات تنگاتنگ و مؤثر بین دو کشور» گفت‌و‌گو کردند.

نخست‌وزیر کانادا همچنین گفت که با فورد تماس گرفت تا وزیران در هفته جاری برای گفت‌و‌گو درباره این موضوع اولین جلسه خود را تشکیل دهند.

چندین وزیر کابینه درحال ورود به محل جلسه کابینه فدرال در ۲۶ نوامبر به تعرفه پیشنهادی ترامپ واکنش نشان دادند.

فرانسوا-فیلیپ شامپین، وزیر صنعت، گفت: «تعرفه پیشنهادی باید جدی گرفته شود و گفت‌و‌گو با دولت ترامپ باید ادامه پیدا کند.» او افزود که کانادا روی ماهیت راهبردی این رابطه و تأثیر بالقوه آن بر اقتصاد آمریکا مانور خواهد داد.

مارک میلر، وزیر مهاجرت کانادا، گفت که این کشور اقدامات مختلفی را برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی در دست بررسی دارد.

کریستیا فریلند، معاون نخست‌وزیر، و دومینیک لبلان، وزیر امنیت عمومی، که رؤسای کمیته روابط کانادا-آمریکا هستند، شب دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که کانادا «بیشترین اولویت را برای امنیت و یکپارچگی مرز مشترک دو کشور قائل است.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی