Search
Asset 2

سازمان جهانی بهداشت: واکسیناسیون فلج اطفال در غزه از اهداف پیش‌بینی‌شده فراتر رفت

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که در سومین روز از کمپین گسترده واکسیناسیون فلج اطفال در غزه، از اهداف تعیین‌شده خود جلوتر بوده است.
کارمند بهداشت، واکسن فلج اطفال را به یک کودک فلسطینی در نوار غزه، ۱ سپتامبر ۲۰۲۴، تزریق می‌کند. (EYAD BABA/AFP via Getty Images)

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که در سومین روز از کمپین گسترده واکسیناسیون فلج اطفال در غزه، از اهداف تعیین‌شده خود جلوتر بوده و حدود یک‌چهارم از کودکان زیر ۱۰ سال را واکسینه کرده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، این کمپین، که پس از کشف اولین مورد فلج اطفال در یک نوزاد غزه‌ای طی ماه گذشته تسریع شد، به وقفه‌های هشت ساعته روزانه در مناطق خاصی از نوار غزه متکی است.

به گفته «ریک پیپرکورن»، نماینده سازمان جهانی بهداشت در غزه، طی دو روز اول کمپین، بیش از ۱۶۱ هزار کودک زیر ۱۰ سال در مناطق مرکزی واکسینه شده‌اند، در حالی که پیش‌بینی‌ها حدود ۱۵۰ هزار نفر بود.

این تعداد حدود یک‌چهارم از جمعیت هدف در این کمپین است که برای جلوگیری از گسترش بیماری، که می‌تواند منجر به فلج و حتی مرگ در کودکان خردسال شود، هدف‌گذاری شده است.

به گفته پیپرکورن، وقفه‌های بشردوستانه تاکنون مؤثر بوده‌ و هنوز ۱۰ روز زمان باقی مانده است.

۶۴۰هزار کودک زیر ۱۰ سال در غزه باید واکسینه شوند

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید که حداقل ۹۰ درصد از کودکان غزه‌ای باید واکسینه شوند تا این کمپین موفق باشد و از گسترش فلج اطفال در داخل غزه و همچنین در خارج از مرزها جلوگیری شود.

کارزار واکسیناسیون متعاقب توافق سازمان جهانی بهداشت و اسرائیل آغاز شد که بر سر وقفه‌های محدود در جنگ به توافق رسیدند تا مراکز واکسیناسیون فعالیت خود را شروع کنند. انتظار می‌رود واکسیناسیون تا نهم سپتامبر ادامه پیدا کند.

چندی پیش اولین مورد فلج اطفال در ربع قرن اخیر در غزه شناسایی شد که مربوط به یک نوزاد پسر ۱۰ ماهه بود که پای او بر اثر این بیماری فلج شده بود.

در واکنش به این مورد، جمعی از مقامات بهداشتی غزه و سازمان جهانی بهداشت روز شنبه کارزاری را آغاز کردند که انتطار می‌رود ۶۴۰هزار کودک زیر ۱۰ سال غزه را برای جلوگیری از شیوع بیماری واکسینه کند.

افرادی که واکسینه می‌شوند، دو دوز خوراکی دریافت می‌کنند. دریافت دوز اول در دوره فعلی واکسیناسیون و دریافت دوز دوم حدود چهار هفته بعد انجام می‌گیرد.

ورود حدود ۱.۳ میلیون دوز واکسن خوراکی به منطقه

به نوشته رویترز، شیوع مجدد ویروس فلج اطفال که در پایان قرن بیستم در کشورهای توسعه‌یافته تقریباً ریشه‌کن شده بود، باعث نگرانی کارشناسانی شده که می‌گویند ممکن است صدها کودک مبتلا به فلج اطفال بدون علامت در غزه حضور داشته باشند. اکثر افراد مبتلا به ویروس فلج اطفال علائمی از خود بروز نمی‌دهند.

موارد حاد این بیماری می‌توانند افراد مبتلا را برای همیشه فلج کنند که به ویژه شامل فلج از ناحیه پا می‌شود. این ویروس در بدترین حالت می‌تواند به دستگاه تنفسی حمله کند و باعث مرگ شود.

از این‌رو، اسرائیل اجازه داده که حدود ۱.۳ میلیون دوز واکسن خوراکی به منطقه ارسال شود و انتظار می‌رود ۴۰۰هزار دوز دیگر در ۱۶۰ نقطه در سراسر منطقه از جمله بیمارستان‌ها، مراکز پزشکی و مدارس توزیع شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی