Search
Asset 2

شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی به دنبال محو هویت ملی و بازنویسی تاریخ ایران است

شاهزاده رضا پهلوی گفته است تخت جمشید، پاسارگارد و دیگر نمادهای تمدن باستانی ایران بر اثر بی‌توجهی در حال ویرانی است.
(GenevaSummit/X.com)

شاهزاده رضا پهلوی گفته است که جمهوری اسلامی به دنبال محو هویت ملی و بازنویسی تاریخ ایران است و بر همین اساس تخت جمشید، پاسارگارد و دیگر نمادهای تمدن باستانی ایران بر اثر بی‌توجهی در حال ویرانی است.

او در سخنرانی خود در اجلاس ژنو ضمن قدردانی از هزاران تن از ایرانیانی که برای حمایت از «جنبش آزادی خواهانه ایران» در روز سه‌شنبه گردهم آمدند، افزود که جمهوری اسلامی در چندین جبهه در حال جنگ با داشته‌های ملت ایران است و جنگ با میراث فرهنگی ایران بخصوص تاریخ قبل از اسلام، یکی از اهداف جمهوری اسلامی است. وضعیت به‌گونه‌ای است که نمادهای تمدن باستانی ایران شامل تخت جمشید و پاسارگارد بر اثر بی‌توجهی در حال ویرانی است و جمهوری اسلامی در اغلب اوقات به مردم اجازه دسترسی به این مکان‌ها را نمی‌دهد؛ زیرا به دنبال محو و نابودی نمادهای هویت ملی و بازنویسی تاریخ ایران است تا ایرانیان را از داشتن میراث غنی خود محروم کند.

«حمله تروریستی سینما رکس آبادان نشانه‌ای بر وضعیت آینده مردم در جمهوری اسلامی بود»

شاهزاده رضا پهلوی همچنین به روند مبارزات جامعه ایران و جنایات صورت‌گرفته در چهار و نیم دهه گذشته اشاره کرد و گفت: «تاریخ جمهوری اسلامی سراسر دروغ و فریب است، آن‌ها انقلاب خود را به عنوان انقلاب عدالت و آزادی معرفی کردند، اما آنچه که با به قدرت رسیدن جمهوری اسلامی بر سر مردم آمد، چیزی جز جهنم روی زمین نبود. حتی قبل از پیروزی جمهوری اسلامی، حمله تروریستی سینما رکس آبادان که در آن، هواداران خمینی ۴۰۰ انسان بی‌گناه را در آتش سوزاندند، نشانه‌ای بود بر آنچه که قرار بود، در این رژیم بر سر مردم بیاید.»

او ادامه داد: «زمانی که این رژیم به قدرت رسید، اولین اهدافش از بین بردن تواناترین و میهن‌دوست‌ترین شهروندان ایران بود، ژنرال‌ها و افسران نظامی، رهبران تجاری، روشنفکران، متخصصان و کارمندان دولتی که ایران را مدرنیزه کرده بودند، توسط رژیم به قتل رسیدند. من بسیاری از آن‌ها را می‌شناختم. کشتار آن‌ها در روزنامه‌های انقلابی مورد تحسین و تشویق قرار گرفت و در روزنامه‌های غربی نادیده گرفته شدند؛ زیرا بسیاری از آن‌ها لابی‌گر و حامیان سیاسی نداشتند. آن‌ها در گورهای بی‌نام و نشان دفن شدند و حتی به خانواده‌هایشان اجازه سوگواری بر سر مزارشان داده نشد.»

او درباره مبارزات زنان گفت: «قوانین دفاع از خانواده اولین قوانینی بودند که توسط خمینی لغو شد و حجاب اجباری به ابزاری برای سرکوب زنان و نمادی از تمایل بیمارگونه جمهوری اسلامی به کنترل بدن زنان تبدیل شد. با وجود این‌ها از اولین روزهای سرکوب تاکنون، زنان مبارزه و مقاومت کردند. مبارزه زنان ایران فقط محدود به حجاب اجباری و گذاشتن یک تکه پارچه بر سرشان نیست، بلکه مبارزه آن‌ها برای بدست آوردن حقوقشان و کشورشان است.»

این چهره سیاسی ایران همچنین درباره سرکوب‌ها عقاید و مذاهب اظهار داشت: «جمهوری اسلامی تمام ایدئولوژی‌ها و مذاهب و عقاید را هدف سرکوبش قرار داده است. بهائیان به طور سیستماتیک مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند. رهبران آن‌ها زندانی شده‌اند. قبرستان‌هایشان هتک‌حرمت و جوانانشان از حق تحصیل محروم شده‌اند. مسیحیان به ویژه نوکیشان ایرانی در ترس دائمی زندگی می‌کنند. مسلمانان سنی مذهب، یهودیان، صوفیان و زرتشتیان با محدودیت‌ها و تبعیض‌های گسترده‌ای مواجه هستند. دشمنی نهادینه شده جمهوری اسلامی با هرگونه تنوع از جمله تنوع مذهبی، قرن‌ها همزیستی ایرانیان را تهدید کرده است، حتی دیگر شهروندان خلاق و هنرمند شامل هنرمندان و موسیقی‌دان‌ها با مجازات اعدام روبرو هستند.»

«اعتراضات در ایران، دیگر به دنبال اصلاحات نیست و خواهان تغییرات بنیادین است»

شاهزاده رضا پهلوی با بیان اینکه «جنگ ما فقط با جمهوری اسلامی نیست، بلکه ما برای ایران می‌جنگیم» خاطرنشان کرد: «جمهوری اسلامی علیه تمام اقشار جامعه ایران اعم از زبانی، قبیله‌ای و منطقه‌ای جنگی را آغاز کرده است، اما علی‌رغم همه تلاش‌هایش نتوانسته است ملت ایران را چند تکه کند. ما هرگز اجازه نمی‎دهیم که ملت ما دچار تفرقه و تجزیه شود، ما اتحاد ملی را در خیابان‌های سراسر ایران شاهد بوده‌ایم که طی آن در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ میلادی، اعتراضات، دیگر خواستار اصلاحات نبود و کسی شعار اصلاحات سر نمی‌داد، بلکه مردم خواستار پایان جمهوری اسلامی بودند. این اعتراضات یک دهه بعد از جنبش سبز که طی آن معترضان به دنبال بازپس‌گیری آرای دزدیده شده بودند، به وقوع پیوست. نسلی که در سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ به خیابان‌ها آمدند، به دنبال بازپس‌گیری کشور دزدیده‌شده خود بودند و بهای سنگینی را نیز پرداخته‌اند، به طوری‌که جمهوری اسلامی در نوامبر ۲۰۱۹ بیش از ۱۵۰۰ معترض را قتل‌عام و هزاران تن دیگر را دستگیر، شکنجه یا ناپدید کرد.»

او با اشاره به تلاش‌ها برای قومی کردن اعتراضات به قتل مهسا امینی گفت زمانی که مادر مهسا امینی، او را «دختر ایران» نامید و معترضان شعار می‌دادند: «از زاهدان تا کردستان، جانم فدای ایران»، این رفتارها نشان داد که تلاش‌های جمهوری اسلامی برای قومی کردن این اعتراضات به جایی نخواهد رسید.

«من عدالت زیست‌محیطی را یکی از حقوق بشر هم میهنانم می‌دانم»

شاهزاده رضا پهلوی درباره ویرانی محیط‌زیست ایران گفت: «چندین دهه فساد و سوءمدیریت در جمهوری اسلامی باعث فاجعه‌های زیست‌محیطی شده است که زندگی میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند. دریاچه ارومیه که زمانی بزرگترین دریاچه آب شور خاورمیانه بود، تقریبا ناپدیدشده و وقوع طوفان‌های نمکی را رقم زده است که زمین‌های کشاورزی را نابود کرده و باعث بیماری‌های تنفسی شده است.»

او افزود: «در حال حاضر رودخانه‌هایی مانند زاینده‌رود خشک شده و کشاورزان، آبی برای آبیاری زمین‌هایشان ندارند. در خوزستان، جایی که آب برای قرن‌ها جاری بود، کم‌آبی منجر به اعتراضات پی در پی شده و هر بار این اعتراض‌ها به طور وحشیانه سرکوب شده است.»

به گفته او، تهران و اهواز به یکی از بدترین شهرهای آلوده جهان تبدیل شده است که اغلب اوقات، میزان آلودگی به وضعیت سمی می‌رسد که باعث تعطیلی مدارس و مشاغل شده است. در چنین شرایطی، فعالان محیط زیستی که به خود جرات انتقاد از وضعیت را می‌دهند مانند کاووس سیدامامی زندانی یا کشته می‌شوند.

«هم میهنانم در یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان نان ندارند، چه برسد به گوشت»

شاهزاده رضا پهلوی خاطرنشان کرد که ایران با وجود داشتن دومین ذخایر بزرگ گازی جهان، شاهد خاموشی‌های مکرر است، وضعیت به‌گونه‌ای است که بیمارها در بیمارستان می‌میرند، کسب و کارها ورشکسته شده‌اند. حتی ابتدایی‌ترین نیازها از جمله برخی مواد خوراکی تبدیل به کالای تجملاتی شده است که فقط در سفره افراد معدودی یافت می‌شود.

او ادامه داد: «در ایران که باید یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان باشد، بسیاری از هم‌میهنانم به سختی می‌توانند نان بر سر سفره‌هایشان بیاورند چه رسد به گوشت. وضعیت بوجود آمده امروز، پیامدهای حضور رژیمی است که کشورمان را به جای اداره، غارت می‌کند و همه این مشکلات، فقط با نابودی این رژیم حل می‌شود.»

این چهره سیاسی همچنین گفت:‌ «جمهوری اسلامی جنایت‌هایش را محدود به مرزهای ایران نمی‌کند، این رژیم از سفارتخانه‌ها و به اصطلاح مراکز فرهنگی خود به عنوان پایگاهی برای جاسوسی و تروریسم در سراسر اروپا استفاده می‌کند و زمانی که نمی‌تواند به مخالفانش در خارج از کشور دسترسی پیدا کند، شهروندان خارجی در داخل ایران را برای باج‌خواهی سیاسی به گروگان می‌گیرد.»

او در پایان افزود: «همانطور که در هفته گذشته از حملات تروریستی گرفته تا گروگانگیری دیدیم، جمهوری اسلامی علی‌رغم لفاظی‌های خود در داووس و درخواست برای انعقاد توافق جدید، همچنان در حال جنگ با جهان آزاد است، تا زمانی که این رژیم سرنگون نشود، جنایاتش متوقف نخواهد شد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی