Search
Asset 2

سناتور استرالیایی: به رسمیت شناختن کشور فلسطین «نابخردانه و غیرمسئولانه» است

دیو شارما، سناتور لیبرال استرالیایی، مدعی است که پیشنهاد دولت کارگر برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین «نابخردانه و غیرمسئولانه» است.
پنی وانگ، وزیر خارجه استرالیا (David Gray/AFP via Getty Images)

دیو شارما، سناتور لیبرال استرالیایی، مدعی است که پیشنهاد دولت کارگر برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین «نابخردانه و غیرمسئولانه» است. 

این اظهار نظر پس از آن صورت گرفت که پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت جامعه بین‌الملل در حال بررسی تشکیل کشور فلسطین برای رسیدن به راه‌حل دو کشوری است. 

با این‌حال، آقای شارما گفت این اقدام نه‌تنها به پیشبرد اهداف صلح کمک نمی‌کند، بلکه رسیدن به راه‌حل ماندگار دوکشوری را نیز «تقریباً غیرممکن» می‌سازد. 

او در پستی اینستاگرامی گفت: «فلسطینی‌ها بدون اینکه اسرائیل را به رسمیت بشناسند، کشور خودشان را تشکیل می‌دهند.» 

از این گذشته، سناتور و سفیر سابق استرالیا در اسرائیل درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین ابراز نگرانی کرد و آن را پاداشی برای حماس دانست. 

او گفت: «این اقدام به حماس و دیگر واپس‌گرایان پاداش می‌دهد و تشویقشان می‌کند که به جنگ ادامه دهند و دیگر به فکر آزادی گروگان‌ها، موافقت با آتش‌بس و پایان دادن به درگیری‌ها نباشند.» 

«پیشنهاد حزب کارگر برای به رسمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطین نابخردانه و غیرمسئولانه است.» 

سناتور شارما ابراز نگرانی کرد که دولت آلبانیز گمان می‌کند تنها راه دیپلماسی ادامه انتقاد و فشار بر اسرائیل است. 

آقای شارما افزود: «واقعیتی که در این پیشنهاد نادیده گرفته شده، این است که صلح مستلزم توافق دو طرف است و اینکه اسرائیل طرفی است که مورد حمله قرار گرفته و یک‌دندگی حماس در عدم تحویل گروگان‌ها- به مثابه یک جنایت جنگی آشکار- دلیل طولانی شدن درگیری‌ها بوده است.» 

وانگ: «مسیر خروج از چرخه بی‌پایان خشونت» 

 
پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، در سخنرانی خود در دانشگاه ملی استرالیا در ۹ آوریل بر به رسمیت شناختن کشور فلسطین در کنار اسرائیل تأکید کرد. 

خانم وانگ گفت: «ما باید راهی برای خروج از چرخه بی‌پایان خشونت ایجاد کنیم؛ مسیری که ما را به صلح پایدار و عادلانه برساند.» 

«حقیقت این است که آینده امن و مطلوب اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها تنها از طریق راه‌حل دوکشوری محقق خواهد شد. این‌که طرفین وجود یکدیگر را به رسمیت بشناسند. کشور فلسطین باید در کنار کشور اسرائیل تشکیل شود.» 

خانم وانگ در ادامه گفت ۳۰ سال از پیمان اسلو که تشکیل کشور فلسطین در آن به رسمیت شناخته شد می‌گذرد. 

خانم وانگ گفت: «از این‌رو، جامعه بین‌الملل مسئله تشکیل کشور فلسطین را راهی برای رسیدن به راه‌حل دوکشوری قلمداد می‌کند.» 

«چنان‌که کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، گفته، این کشور موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین را در سازمان ملل پیگیری خواهد کرد، چراکه بدین ترتیب راه‌حل دوکشوری بازگشت‌ناپذیر خواهد شد.» 

آقای داتن، رهبر اپوزسیون، در پاسخ گفت تا زمانی‌که حماس نابود نشود، رسیدن به راه‌حل دوکشوری میسر نیست، زیرا حماس همیشه تهدیدی برای اسرائیل خواهد بود. 

او گفت اظهارات وزیر امور خارجه بریتانیا «کاملاً غیرمنطقی، نابهنگام و نامناسب» است. 

آقای داتن در همایش تام هیوز در سیدنی گفت: «پنی وانگ به‌خاطر یک دستاورد نابخردانه سیاسی داخلی باعث شده که رابطه ما با کشور دوست، اسرائیل، متحمل لطمه‌ای جبران‌ناپذیر شود.» 

«متحدی که همواره اطلاعات خود را با ما به اشتراک گذاشته و جلوی حملات تروریستی علیه منافع کشور و اعضای نیروی دفاعی استرالیا را گرفته است.» 

آقای داتن قبل از انتخابات ۲۰۲۲ گفت آقای آلبانیز قول داده که دولت کارگر موضع متعادلی در قبال اسرائیل و فلسطین اتخاذ خواهد کرد و از مسیر ائتلاف منحرف نخواهد شد. 

«با این‌حال، مواضع سیاست خارجی دولت آلبانیز از زمان انتخابات نسبت به اسرائیل مغرضانه بوده است.» 

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی