مسئول شهرسازی و امور بینالملل شهرداری بروکسل پس از اعتراض به او برای دعوت از شهردار تهران و از عاملان سرکوب دانشجویی در سال ۷۸، برای سفر به بروکسل و پرداخت هزینه اقامت او و دو میهمان روسی دیگر از سمت خود استعفا داد.
پاسکال اسمت، مسئول شهرسازی و امور بینالملل شهرداری بروکسل به دنبال موجی از واکنشها به این اقدام اعلام کرد که از سمت خود کنارهگیری میکند.
علت این اقدام، دعوت از یک هیات ۱۴نفره ایرانی و دو مقام محلی روسی به یک نشست بینالمللی با حضور شهرداران کلانشهرهای جهان اعلام شده است.
دفتر اسمت برای این نشست از جمله از علیرضا زاکانی، شهردار تهران و همکاران او دعوت کرده بود. این اقدام با واکنش ایرانیان خارج از کشور روبرو شد. بهویژه فعالان شبکههای اجتماعی در مخالفت با دعوت زاکانی به پایتخت بلژیک یک کارزار اینترنتی به راه انداختند.
موج اعتراضات باعث واکنش دولت و پارلمان بلژیک شد. حاجا لحبیب، وزیر خارجه بلژیک، اسمت را متهم کرد که با این اقدام خود به وجهه بروکسل لطمه زده است. به گفته لحبیب، وزارت خارجه نسبت به دعوت زاکانی و ۱۳ همراه او ابراز نگرانی کرده اما اسمت بر قصد خود برای دعوت هیات ایرانی پافشاری کرده است.
اسمت در مقابل نمایندگان پارلمان از خود دفاع کرد و گفت، این اشتباه از جانب یکی از همکارانش رخ داده است. او همچنین یادآور شد که تصمیم نهایی برای تایید ویزای زاکانی و همراهانش توسط وزارت خارجه و در رأس آن حاجا لحبیب گرفته شده است.
در همین رابطه، دریا صفایی، نماینده ایرانیتبار پارلمان بلژیک، در توییتی اعلام کرد پاسکال سمت، در نتیجه فشارهای او و همکارانش به خاطر دعوت از علیرضا زاکانی استعفا کرده است.
همچنین تئو فرانکن، نماینده در پارلمان بلژیک، نیز در توییتی نوشت: پاسکال سمت که از «بسیجی تروریست» زاکانی و جاسوسانش دعوت کرده بود که به بروکسل بیایند، به دلیل «فشار سیاسی بیش از حد زیاد» استعفا کرده است.
این سیاستمدار بلژیکی در ادامه، خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی و «خلاص شدن از شر جمهوری اسلامی» شده است.
علیرضا زاکانی و تنی چند از مقامات جمهوری اسلامی یکشنبه هفته گذشته در سفری سهروزه برای شرکت در مجمععمومی متروپولیس، انجمن کلانشهرهای مهم جهان، به بروکسل رفتند. حضور او در بروکسل با اعتراض جمعی از ایرانیان مقیم بلژیک همراه شده بود.
سفر زاکانی به بروکسل پس از تبادل اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی زندانی در بلژیک با اولیویه فاندکاستیل امدادگر بلژیکی زندانی در ایران صورت گرفت و این در حالی بود که اسدی به دلیل برنامهریزی برای بمبگذاری در یک نشست سازمان مجاهدین خلق در پاریس به بیست سال زندان محکوم شده بود.