Search
Asset 2

رویترز:‌ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر ۵۰ درصد صادرات نفت ایران کنترل دارد

به گزارش رویترز، اکنون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کنترل خود را بر صنعت نفت ایران افزایش داده است، به طوری که نیمی از صادرات نفت این کشور را در دست گرفته است
(Shana.ir)

براساس گزارشی از رویترز، اکنون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کنترل خود را بر صنعت نفت ایران افزایش داده است، به طوری که نیمی از صادرات نفت این کشور را در دست گرفته است

رویترز روز چهارشنبه، ۱۸ دسامبر به نقل از «منابع آگاه» غربی، افراد وابسته به جمهوری اسلامی و منابع امنیتی گزارش داده است که در حال حاضر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کنترل خود را بر صنعت نفت ایران افزایش داده است، به طوری که نیمی از صادرات نفت این کشور را در دست گرفته است که مهم‌‌‌‏ترین منبع درآمد جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و به نیابتی‌های جمهوری اسلامی در خاورمیانه کمک مالی می‌رساند.

با توجه به تحقیقات و گزارش‌هایی که درباره نقش گسترده سپاه در صنعت نفت و گاز و صادرات نفت به چین منتشر شده است، احتمال دارد که نقش سپاه بیش از نیمی از صادرات نفت ایران باشد، بنابراین اپک تایمز فارسی نمی‌تواند به طور مستقل صحت و سقم این آمار اعلام شده توسط رویترز را تایید کند.

ریچارد نفیو، معاون سابق فرستاده ویژه در امور ایران به رویترز گفته است: «سال‌ها پیش، زمانی که تحریم‌ها مانع از صادرات نفت ایران شدند، مسئولان شرکت ملی نفت ایران در زمینه نفت تخصص داشتند؛ اما نمی‌دانستند چگونه تحریم‌ها را دور بزنند.»

او که اکنون به عنوان پژوهشگر در دانشگاه کلمبیا مشغول به کار است، ادامه داد: «اعضای سپاه پاسداران که در زمینه قاچاق باتجربه بودند، اما در مدیریت میادین نفتی مهارتی نداشتند، کنترل خود را بر صادرات نفت ایران افزایش دادند.»

این مقام سابق آمریکایی در امور ایران که فعالیت‌های نفتی ایران را در دوره مسئولیت خود ردیابی می‌کرد، افزود که جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۳ به جای پول نقد به سپاه و نیروی قدس، نفت داد. اکنون سپاه پاسداران در پیدا کردن مسیرهایی برای فروش نفت تحریم شده ایران، مهارت پیدا کرده است.

رویترز با استناد به گزارش‌ها نوشته است که درآمد نفتی ایران در سال گذشته میلادی، ۵۳ میلیارد دلار بود و در سال ۲۰۲۲ میلادی نیز ۵۴ میلیارد دلار بود، در حالی که در سال ۲۰۲۱ این میزان به ۳۷ میلیارد دلار کاهش یافت و در سال ۲۰۲۰ این رقم، ۱۶ میلیارد دلار بود.

این رقم نشان می‌دهد که در دوره ریاست جمهوری بایدن، سپاه پاسداران فرصت بیشتری برای کنترل صادرات نفت تحریم شده ایران داشته است.

براساس گزارش رویترز، درآمدهای صادرات نفت تقریباً به طور مساوی بین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شرکت ملی نفت ایران تقسیم می‌شوند و سپاه پاسداران نفت را با تخفیف ۱ تا ۲ دلار به ازای هر بشکه نسبت به قیمت‌های پیشنهادی شرکت ملی نفت ایران می‌فروشد، زیرا خریداران با خرید از سپاه پاسداران ریسک بیشتری متحمل می‌شوند.

خریدارانی با تحمل ریسک بالاتر به سراغ سپاه پاسداران می‌روند که توسط ایالات متحده به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده است. با این حال منابع غربی رقم تخفیفی را بالاتر تخمین زده‌اند و به رویترز گفته‌اند که به طور متوسط این تخفیف ۵ دلار به ازای هر بشکه است و ممکن است تا ۸ دلار نیز برسد.

در این میان یک شرکت وابسته به مقامات سابق نظامی حزب کمونیست چین موسوم به هائوکون مستقر در چین است و با وجود تحریم‌های ایالات متحده علیه هائوکون، این شرکت همچنان یک مجرای فعال در فروش نفت سپاه به چین است.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده این شرکت را به تامین مالی و فناوری و پشتیبانی مادی از سپاه پاسداران متهم دانست و افزود شرکت چاینا هائوکون انرژی، میلیون‌ها بشکه نفت از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خریداری کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی