رویترز گزارش داده است عربستان سعودی میخواهد بدهیهای سوریه به بانک جهانی را بپردازد. این اقدام ریاض میتواند زمینه را برای تصویب میلیونها دلار کمک بلاعوض برای بازسازی و حمایت از بخش عمومی فلجشده این کشور فراهم کند.
این رسانه به نقل از سه منبع آگاه ضمن بیان این خبر افزوده است که این اولین مورد از کمک عربستان برای تامین مالی سوریه، بعد از سرنگونی رژیم بشاراسد است.
سخنگوی وزارت دارایی عربستان سعودی به رویترز گفته است: «ما در مورد حدس و گمانها اظهارنظر نمیکنیم، اما اگر تصمیمی گرفته شود، اعلام خواهد شد.»
براساس این گزارش، سوریه حدود ۱۵ میلیون دلار بدهی معوقه به بانک جهانی دارد که باید پیش از تایید کمکهای مالی و سایر شکلهای حمایت تسویه شود، اما دمشق با کمبود ارز خارجی مواجه است.
رویترز افزوده است این اقدام ممکن است نشانهای از آغاز حمایت حیاتی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از سوریه باشد، پس از آنکه طرحهای قبلی از جمله ابتکار قطر برای تامین حقوق کارمندان به دلیل بلاتکلیفی در تحریمهای آمریکا متوقف شده بودند.
ماه گذشته، قطر اعلام کرد که قصد دارد از طریق اردن، گاز به سوریه ارسال کند تا وضعیت برق این کشور را بهبود بخشد.
پیش از این، ایالات متحده فهرستی از شرایط برای سوریه ارسال کرده بود که در صورت برآورده کردن این شرایط توسط دمشق، بخشی از تحریمهای آمریکا کاهش پیدا خواهد کرد.