Search
Asset 2

جنگنده‌های روسی و چینی وارد منطقه دفاع هوایی کره جنوبی شدند

همکاری نظامی روسیه و چین در شرق آسیا و ورود جنگنده‌ها به منطقه دفاع هوایی کره جنوبی موجب نگرانی بین‌المللی شده است.
پرواز جنگنده اف-۳۵آ نیروی هوایی کره جنوبی از روی باند در جریان رزمایش هوایی مشترک «طوفان هوشیار» با آمریکا و کره جنوبی؛ پایگاه هوایی گانسان، کره جنوبی، ۳۱ اکتبر ۲۰۲۲. (South Korean Defense Ministry via Getty Images)

رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد که هواپیماهای روسی و چینی به‌صورت پی‌در‌پی وارد منطقه شدند و بدون مشکل آن‌جا را ترک کردند.

به گزارش ارتش کره جنوبی، هم‌زمان با ورود ۱۱ جنگنده روسی و چینی به منطقه شناسایی پدافند هوایی کره جنوبی در روز جمعه که بیش از چهار ساعت به طول انجامید، جنگنده‌های این کشور به حالت آماده‌باش درآمدند.

منطقه شناسایی پدافند هوایی با حریم هوایی- که جنگنده‌ها آن را نقض نکرده بودند- تفاوت دارد. روسیه و چین منطقه دفاعی کره جنوبی را جزوی از خاک کره جنوبی نمی‌دانند. این‌دو کشور به‌طور مرتب رزمایش هوایی مشترک برگزار می‌کنند.

رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی اعلام کرد که هواپیماهای روسی و چینی به‌صورت پی‌در‌پی وارد منطقه شدند و بدون مشکل آن‌جا را ترک کردند.

کره جنوبی، آمریکا و دیگر کشورهای هم‌پیمان در جامعه بین‌المللی نسبت به همکاری نظامی روزافزون روسیه، چین و کره شمالی ابراز نگرانی کرده‌اند.

آمریکا بسیاری از نهادهای چینی را به دلیل تجهیز و تأمین مالی نهادهای روسی در جنگ علیه اوکراین، که درعمل به این کشور کمک می‌کنند از زیر تحریم‌های بین‌المللی قسر دربرود، تحریم کرده است.

مقامات آمریکایی گفته‌‌‌‏اند که روسیه احتمالاً در ازای حمایت چین به توسعه ارتش این کشور کمک می‌کند و احتمال می‌‌‌‏رود روسیه فناوری زیردریایی خود را با هدف خاتمه دادن استیلای آمریکا در زیر دریاها در اختیار چین قرار می‌‌‌‏دهد.

گفته شده است که چین با استفاده از ۹۰ درصد از نیمه‌رساناها و ۷۰ درصد از ماشین ابزارهای خود، ماشین جنگی روسیه را بازسازی کرده یا به بازسازی آن کمک کرده است.

با تأیید آمریکا مبنی بر اعزام ۱۰ هزار سرباز کره شمالی به کورسک، روسیه پشتیبانی کره شمالی را نیز به دست آورده است. آمریکا در ۱۸ نوامبر اعلام کرد که این اقدام مصداق تشدید تنش‌ها در جنگ روسیه و اوکراین است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در جلسه توجیهی معمول خود به خبرنگاران گفت: «این روسیه بوده که به‌طور مکرر تنش‌ها را افزایش داده است.»

«این یک تنش‌آفرینی بزرگ از جانب روسیه است که پای یک ارتش آسیایی را به جنگ در خاک اروپا باز کرده است.»

میلر گفت آمریکا پاسخی قاطعانه خواهد داد.

مقامات بین‌المللی هشدار داده‌اند که روسیه به تحقق بلندپروازی‌های نظامی کره شمالی نیز کمک می‌کند.

مارک روته، دبیرکل ناتو، در ۷ نوامبر گفت: «روسیه در ازای حمایت نظامی احتمالاً جدیدترین نوآوری‌های فناورانه را در اختیار کره شمالی می‌گذارد که نه فقط برای سرزمین اصلی آمریکا و قاره اروپا که برای شرکای ناتو در هند-آرام از جمله ژاپن و کره جنوبی نیز خطرناک است.»

روته پیش از دیدار با رهبران اروپایی در بوداپست مجارستان به خبرنگاران گفت: «چین، کره شمالی، روسیه و البته ایران نه فقط بخش اروپایی ناتو که آمریکا را نیز تهدید می‌کنند، زیرا روسیه در ازای کمک کره شمالی در جنگ علیه اوکراین، جدیدترین فناوری‌ها را در اختیار این کشور قرار می‌دهد.»

کره جنوبی نیز تأیید کرد که روسیه موشک‌های ضدهوایی خود را در ازای اعزام نیروهای کره شمالی در اختیار این کشور گذاشته است.

اندری بلوسف، وزیر دفاع روسیه، در ۲۹ نوامبر برای مذاکرات نظامی و سیاسی تکمیلی به کره شمالی سفر کرد. رسانه‌های دولتی روسیه به نقل از بلوسف گفتند که همکاری نظامی روسیه و کره شمالی با جدیت رو به افزایش بوده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی