Search
Asset 2

جلسه شورای امنیت برای پیشنهاد آتش‌بس جدید در غزه

رای شورای امنیت به پیشنهاد آتش‌بس جدید در غزه
جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک در ۲۰ مارس ۲۰۲۳ نشان داده می‌شود. (Ed Jones/AFP via Getty Images)

شورای امنیت سازمان ملل با یک روز تاخیر قرار است در روز سه شنبه در مورد آتش‌بس فوری در غزه رای‌گیری کند.

جلسه شورای امنیت قرار بود که در شامگاه دوشنبه، هجدهم دسامبر برگزار شود. در این نشست پیش‌نویس قطعنامه مبنی بر توقف فوری و پایدار جنگ در غزه به رای گذاشته شود. پیش‌نویس این قطعنامه را امارات متحده عربی تهیه کرده است.

پیش از این، در اوایل دسامبر امسال قطعنامه آتش‌بس جنگ غزه با وتوی ایالات متحده در شورای امنیت تصویب نشد.

اکنون موافقان آتش‌بس در شورای امنیت امیدوارند که بتوانند آمریکا را برای تصویب این قطعنامه جدید متقاعد کنند.

استدلال نماینده آمریکا در وتو کردن قطعنامه آتش‌بس در غزه این بود که قطعنامه آتش‌بس پیشنهادی می‌تواند «یک فرمول فاجعه برای اسرائیل، فلسطینیان و منطقه» خلق کند.

به گفته لینداتوماس گرینفیلد، یک «آتش‌بس غیرمشروط» می‌تواند به حماس این امکان را دهد که بار دیگر تجدید قوا کند.

مشخص نیست که در پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس پیشنهادی از سوی امارات متحده، ملاحظات مطرح شده توسط آمریکا در نظر گرفته شده است یا خیر.

درخواست آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل

همزمان وزیر دفاع آمریکا در ادامه سفر خود به خاورمیانه بعد از اسرائیل به بحرین رفته است. وی در منامه از تشکیل ائتلاف ده کشور برای دفع حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ خبر داده است.

لوید آستین، در بیانیه‌ای که پس از نیمه شب دوشنبه، هجدهم دسامبر به وقت محلی منتشر شد، گفته است: «کشورهایی که مایل به حفظ اصول بنیادین آزادی کشتی‌رانی هستند، باید دست به دست هم بدهند و با چالشی که حوثی‌ها به وجود آورده‌اند، مقابله کنند.»

کاخ سفید هم چنین از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است که برای مقابله با این حمله‌ها اقدام کند.

کشورهای ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، بحرین، کانادا، ایتالیا، هلند، نروژ، سیشل و اسپانیا، ده کشوری هستند که این ائتلاف را تشکیل داده‌اند.

شورشیان حوثی بعد از آغاز جنگ اسرائیل و حماس، حملاتشان به نفتکش‌ها، کشتی‌های باری و دیگر کشتی‌ها در دریای سرخ را افزایش داده‌اند و امنیت این مسیر دریایی که حدود ۱۲ درصد از تجارت جهانی را تشکیل می‌دهد، مختل کرده‌اند.

تایمز اسرائیل گزارش داده است که حمله حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ به افزایش بهای واردات در خاور دور منجر می‌شود؛ زیرا بسیاری از شرکت‌های بزرگ حمل‌ونقل بین‌المللی اعلام کرده‌اند که دیگر از مسیر دریای سرخ حرکت نمی‌کنند. در عوض کشتی‌ها ناگزیر هستند که از مسیری طولانی‌تر و پرهزینه‌تر حرکت کنند تا به مقصد برسند.

به گزارش این رسانه اسرائیلی، ناامنی در دریای سرخ بر تجارت اسرائیل با آسیا و تجارت بین‌المللی تاثیر منفی گذاشته است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی