ایالات متحده آمریکا همزمان با افزایش تنش در خاورمیانه و احتمال گسترش جنگ اسرائیل و حماس به نقاط دیگر، سامانههای پیشرفته دفاع ضد موشکی به منطقه ارسال میکند و همزمان ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه برای دومین روز پیاپی ادامه یافت.
وزارت دفاع ایالات متحده با انتشار بیانیهای اعلام کرد که سامانه پدافند هوایی پاتریوت و تاد به منطقه ارسال میشود.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در همین رابطه گفت: «من دستور استقرار یک آتشبار دفاع موشکی تاد و چندین گردان اضافی از سامانه پدافند هوایی پاتریوت در منطقه را دادم تا حفاظت از نیروهای آمریکایی در آنجا تقویت شود. همچنین مقدمات استقرار نیروهای اضافی برای تقویت آمادگی و توانایی پاسخگویی سریع در صورت لزوم فراهم شود.»
سامانه دفاعی تاد (THAAD) از پیشرفتهترین تجهیزات ضد موشکی ارتش آمریکا به منظور ردیابی و انهدام موشکهای بالستیک کوتاهبرد و میانبرد طراحی شده است.
سامانه پدافند هوایی پاتریوت نیز که از قبل در منطقه مستقر بوده توانایی مقابله با موشکهای کروز و بالستیکهای تاکتیکی را دارد.
جمهوری اسلامی ذخیره عظیمی از انواع موشکهای بالستیک میانبرد را در اختیار دارد که توانایی رسیدن به اسرائیل را دارند. همچنین گفته میشود که گروههای نیابتی وابسته به جمهوری اسلامی در عراق و سوریه و حزبالله لبنان نیز به انواع موشکهای بالستیک و کروز مجهز هستند.
وزیر دفاع آمریکا خاطرنشان کرد: آمریکا پیش از این ناو هواپیمابر «جرالد آر فورد» را با پنج ناو اسکورت و همچنین ناو هواپیمابر «دوایت دی آیزنهاور» را با سه کشتی اسکورت به خاورمیانه اعزام کرده بود.
او با تأکید بر اینکه این اقدامات در چارچوب «برنامهریزی اضطراری» انجام میشود، خاطرنشان کرد: استقرار نیروهای آمریکایی اضافی «در راستای بازدارندگی، تقویت حفاظت از نیروهای آمریکایی در منطقه و کمک به دفاع از اسرائیل است.»
از سوی دیگر و در حالی که حملات متقابل بین ارتش اسرائیل حماس و همچنین درگیری با حزبالله لبنان ادامه دارد، دومین محموله کمکهای بشردوستانه از گذرگاه رفح به نوار غزه ارسال شد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، ۱۷ کامیون حامل کمکهای بشر دوستانه امروز از مصر به غزه ارسال شد. روز گذشته نیز ۲۰ کامیون دیگر از گذرکاه رفح وارد غزه شده بودند.
روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داد که یکی از مقامات گذرگاه رفح و خبرنگار خبرگزاری فرانسه مدعی شدند که چند کامیون حامل سوخت نیز برای اولین بار از زمان آغاز جنگ از طریق گذرگاه مصر وارد غزه شدهاند، در حالی که اسرائیل این موضوع را رد میکند.
گفته شده که ۶ کامیون از ۱۷ کامیونی که امروز به غزه ارسال شده حامل سوخت برای ژنراتورهای برق در دو بیمارستان غزه بوده است.
با این حال، دفتر نخستوزیر اسرائیل ورود هرگونه سوخت به نوار غزه را رد میکنند. اسرائیل بارها گفته است تا زمانی که همه گروگانهای غزه آزاد نشوند اجازه ورود سوخت به این منطقه را نخواهد داد، اما اجازه ورود آب، غذا و تجهیزات پزشکی را میدهد.