Search
Asset 2

پس از کشته شدن ۱۷۹ نفر، کره جنوبی دستور بررسی ایمنی هوایی را صادر کرد

چوی سانگ-موک، رئیس‌جمهور موقت کره جنوبی، روز دوشنبه دستور بررسی فوری ایمنی کل خطوط هواپیمایی کشور را صادر کرد.
South Korean soldiers work at the wreckage of a pسربازان کره جنوبی روی لاشه یک هواپیمای مسافربری کار می‌کنند، فرودگاه بین‌المللی موان، موان-گان، کره جنوبی ، ۲۹ دسامبر ۲۰۲۴. (Chung Sung-Jun/Getty Images)

چوی سانگ-موک، رئیس‌جمهور موقت کره جنوبی، روز دوشنبه دستور بررسی فوری ایمنی کل خطوط هواپیمایی کشور را صادر کرد. این درحالی است که مأموران مشغول شناسایی قربانیان و کشف علت مرگبارترین فاجعه هوایی تاریخ کشور هستند.

هواپیمای بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰ ججو ایر در فرودگاه بین‌المللی موان بدون چرخ فرود آمد و از انتهای باند خارج شد و بر اثر برخورد با دیوار آتش گرفت. کل ۱۷۵ مسافر و ۴ نفر از ۶ خدمه هواپیما کشته شدند. دو خدمه زنده از هواپیما بیرون کشیده شدند.

چوی در نشست مدیریت بلایای طبیعی در سئول گفت که اولویت اصلی شناسایی قربانیان، حمایت از خانواده‌های آن‌ها و درمان دو بازمانده است.

او گفت: «قبل از اعلام نتیجه نهایی از مسئولان می‌خواهیم که روند بررسی سانحه را به‌صورت شفاف توضیح دهند و خانواده‌های داغ‌دیده را در اولین فرصت در جریان بگذارند.»

او گفت که پس از بازیابی از سانحه از وزارت حمل‌ونقل می‌خواهیم که برای جلوگیری از تکرار سوانح هوایی، کل خطوط هواپیمایی را به‌صورت فوری مورد بررسی قرار دهد.

به گفته وزارت حمل‌ونقل، مقامات این موضوع را در نظر دارند که بازرسی ویژه‌ای از کل ۱۰۱ هواپیمای بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰ خطوط هواپیمایی کره جنوبی انجام بگیرد.

پرواز شماره ۷سی۲۲۱۶ ججو ایر که با ۱۷۵ مسافر و ۶ خدمه از بانکوک، پایتخت تایلند، آمده بود، قصد داشت اندکی بعد از ساعت ۹ صبح روز یکشنبه در فرودگاهی در جنوب کشور به زمین بنشیند.

به گفته مقامات آتش‌نشانی، بازرسان برخورد پرندگان و شرایط آب‌و‌هوایی را به‌عنوان عوامل احتمالی سانحه بررسی می‌کنند. کارشناسان می‌گویند سؤالات زیادی بی‌پاسخ مانده است، از جمله این‌که چرا هواپیما که با دو موتور سی‌اف‌ام ۵۶-۷بی۲۶ کار می‌کرد، سرعت بالایی داشت و چرا وقتی که روی باند لغزید و به دیوار برخورد کرد، چرخ‌های آن باز نشدند.

سی‌اف‌ام اینترنشنال، سرمایه‌گذاری مشترک جی‌ای اروسپیس و سافران فرانسه است.

مقامات وزارت حمل‌ونقل روز دوشنبه گفتند که خلبان‌ها درحال نزدیک شدن به باند به برج مراقبت گفته بودند که هواپیما با پرندگان برخورد داشته است. این درحالی است که برج مراقبت اندکی قبل‌تر به آن‌ها هشدار داده بود که پرندگان در آن حوالی رؤیت می‌شوند.

خلبان‌ها سپس اعلام وضعیت اضطراری کردند و اندکی قبل از این‌که هواپیما بدون چرخ به زمین بنشیند و با سازه انتهای باند برخورد کند، گفته بودند که قصد انصراف از فرود را دارند.

مقامات وزارت حمل‌ونقل در نشست خبری خود گفتند که مسئولان درحال بررسی این مسئله هستند که آنتن موقعیت‌نمای انتهای باند، که به عملیات فرود کمک می‌کند و خاکریزی که آنتن روی آن قرار داشت، چه نقشی در این سانحه داشته‌اند.

عمدتاً کره‌‏ای‌‏‌هایی که از تعطیلات خود در تایلند بازمی‌گشتند در این سانحه کشته شدند. دو شهروند تایلندی نیز جان خود را از دست دادند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی