Search
Asset 2

بلومبرگ: طالبان با صدها «بمب‌گذار انتحاری» آماده جنگ با ایران می‌شود 

درگیری احتمالی طالبان با ایران بر سر حقابه ایران
جنگجویان مسلح طالبان، اولین سالگرد خروج نیروهای تحت رهبری ایالات متحده از افغانستان را در نزدیکی سفارت سابق ایالات متحده در کابل در 31 اوت 2022 جشن می گیرند.(WAKIL KOHSAR/AFP via Getty Images)

خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ با انتشار گزارشی خبر داد که طالبان توسط صدها بمب‌گذار انتحاری و تجهیزات به‌جامانده از آمریکایی‌ها خود را برای یک درگیری احتمالی با ایران بر سر آب، آماده می‌کند. 

در این گزارش آمده که پس از هشدار چند ماه پیش ابراهیم رئیسی مبنی بر رعایت حقابه ایران از سوی طالبان، یکی از چهره‌های سرشناس طالبان در واکنش به هشدار رئیس جمهوری ایران در ویدئویی تمسخرآمیز یک ظرف آب ۲۰ لیتری به او تقدیم کرد و به رئیسی گفت که از اولتیماتوم دادن دست بردارد.  

حدود یک هفته بعد، درگیری در مرز آغاز شد و دو پاسدار ایرانی و یک عضو طالبان کشته شدند. یک فرد مطلع می‌گوید در آن زمان طالبان خود را برای جنگ آماده می‌کرد و هزاران سرباز و صدها بمب‌گذار انتحاری را برای درگیری احتمالی با ایران، به منطقه گسیل کرد. 

به نوشته بلومبرگ، در حالی که مقامات دو طرف عموماً راه دیپلماسی و گفتگو را برای حل موضوع پیشنهاد می‌دهند، اما طالبان همزمان خود را برای یک جنگ احتمالی با ایران آماده می‌کند. 

منبعی که نخواسته نامش فاش شود می‌گوید از زمان آغاز بحران آب با ایران در چند ماه اخیر، طالبان علاوه بر گسیل سربازان و بمب‌گذاران انتحاری خود به منطقه، در نظر دارد از صدها جنگ‌افزار برجای‌مانده آمریکایی در افغانستان در صورت بروز یک جنگ احتمالی استفاده کند. 

بلومبرگ به دلایل امنیتی از منابع خود نام نبرده اما نوشته است این اطلاعات دقیق است و طالبان برای جنگ آماده شده است. 

ایران استدلال می‌کند که طالبان پس از بازگشت به قدرت، عرضه آب را کاهش داده و مفاد معاهده هیرمند را در موضوع تامین حقابه ایران، رعایت نمی‌کند. طرف طالبان نیز با رد این ادعا می‌گوید خشکسالی دلیل عدم ارائه آب به ایران است. 

عمر صمد، کارشناس ارشد اندیشکده شورای آتلانتیک مستقر در واشنگتن به بلومبرگ گفت: «هر دو طرف می‌توانند برای توجیه مواضع خود ادعاهایی مطرح کنند. از نظر سیاسی درگیری احتمالی بین دو کشور غیرمنطقی خواهد بود و منجر به بی‌ثباتی منطقه می‌شود آن‌هم در شرایطی که هیچ‌یک از طرفین نمی‌توانند درگیری را تحمل کنند.» 

به نوشته بلومبرگ تجزیه و تحلیل ادعاهای هر دو طرف دشوار است زیرا هیچ اطلاعاتی برای تامین آب در این دو کشور در دسترس نیست، فاطمه امان، کارشناس ارشد غیرمقیم اندیشکده مؤسسه خاورمیانه مستقر در واشنگتن، می‌گوید که ایران باید فقط خودش را مقصر بداند. 

او گفت که مقامات ایرانی بیش از ۴۰ سال فرصت داشتند در مدیریت آب سرمایه‌گذاری کنند اما منطقه را برای فاجعه آماده کردند. 

این در حالی است که پس از به قدرت رسیدن طالبان، جمهوری اسلامی جز اولین کشورهایی بود که روابط گرمی را با طالبان آغاز و هیئت‌های این گروه را به تهران دعوت کرد. در همان ابتدای قدرت گرفتن طالبان، احمد نادری، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران در توئیتی، طالبان را جنبش اصیل منطقه نامید. 

پیش از این نیز رسانههای بین‌المللی و داخلی افغانستان گزارش‌هایی از ارتباطات پنهانی جمهوری اسلامی با طالبان و تجهیز و آموزش بخشی از بدنه طالبان منتشر کرده بودند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی