نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که حملات موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل برای تلافی کشته شدن رهبر حزبالله بود و اگر شورای امنیت در مقابل این حملات سکوت کند، جمهوری اسلامی حملات موشکی خود را تکرار خواهد کرد.
لیندا توماس گرینفیلد در جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در روز چهارشنبه گفت: «ما در شورای امنیت مسئولیت جمعی داریم تا تحریمهای بیشتری علیه سپاه پاسداران به دلیل حمایت از تروریسم و زیر پاگذاشتن قطعنامههای شورا اعمال کنیم.»
به گفته او، حملات حزبالله باعث شد که لبنانیها و اسرائیلیها مجبور به ترک خانههایشان شوند. این گروه مانع از حاکمیت دولت لبنان بر مناطقی از این کشور شده است.
این دیپلمات آمریکایی خاطرنشان کرد که آمریکا معتقد است راهحل دیپلماتیک تنها راهی است که باعث کاهش تنش و بازگشت لبنانیها و اسرائیلیها به خانههایشان میشود. آمریکا از حضور نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در مرز لبنان حمایت میکند و تمام تلاش خود را خواهد کرد تا جنگ در غزه و بحران انسانی برای جنگزدگان غزه خاتمه پیدا کند.
او همچنان گفت که در هفته گذشته به رهبر حماس پیامی داشته است مبنی بر اینکه از تلاش برای حفر تونل در زیرزمین غزه دست بردارد و بداند که تنها راه رسیدن به آرامش، توافق آتشبس است و حزبالله و جمهوری اسلامی، حماس را نجات نخواهند داد.
نماینده جمهوری اسلامی: ما از خودمان دفاع کردیم
امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز در این جلسه گفت که شامگاه سهشنبه، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی موشکهایی را علیه پایگاههای نظامی و امنیتی اسرائیل هدف گرفتند و این اقدام ایران در تطابق با حق دفاع از خود مطابق با ماده ۵۱ منشور سازمان ملل است.
به گفته او، حمله موشکی ایران، یک واکنش «ضروری و متناسب» با اقدامات دو ماه گذشته اسرائیل برای «نقض حاکمیت ایران»، کشتن رهبر حماس، هدف گرفتن سفیر ایران در لبنان، کشتن حسن نصرالله، رهبر حزبالله و عباس نیلفروشان، مشاور نظامی جمهوری اسلامی در لبنان بود.
نماینده اسرائیل: پاسخ ما غیرقابل تصور خواهد بود
دنی دانون، نماینده اسرائیل نیز با اشاره به سوابق حزبالله در ترور اسرائیلیها گفت که حزبالله از حادثه ۷ اکتبر به بعد ۹ هزار موشک و صدها پهپاد به سوی اسرائیل شلیک کرده و باعث آواره شدن ۷۰ هزار اسرائیلی از خانههایشان شده است، درحالیکه جمهوری اسلامی ایران در پشت پرده هر حمله موشکی و جنایت حزبالله حضور دارد.
او افزود: «ما از خودمان دفاع خواهیم کرد و جمهوری اسلامی با پیامدهای حمله موشکی به اسرائیل مواجه خواهد شد و پاسخ به این حمله فراتر از آنچه که جمهوری اسلامی تصور کند، خواهد بود… ما از شهروندانمان دفاع میکنیم و واکنش ما سخت و قاطع خواهد بود و برای هر موشکی که [جمهوری اسلامی] به اسرائیل پرتاب کرد، پاسخ دریافت خواهد کرد.»
نماینده اسرائیل در سازمان ملل با رد درخواست اعضا برای تنشزدایی گفت که او بارها در شورای امنیت درباره تهدیدهای جمهوری اسلامی هشدار داده بود اما شورای امنیت کار خاصی نکرد و همین باعث شد که جمهوری اسلامی «جرات انجام اقدامات بیشتری» علیه اسرائیل را داشته باشد.
او افزود که وقت تمام شده و جمهوری اسلامی دیگر نقش «عروسکگردان ساکت» را بازی نمیکند، بلکه «دشمن تشنه به خون» اسرائیل است که به دنبال «خشونت، تخریب و نابودی» است. اسرائیل خواستار «تحریمهای فلجکننده» علیه جمهوری اسلامی و شناخته شدن سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی است.
او با اشاره به آغاز سال نو یهودی در اسرائیل گفت که مردم اسرائیل چالشبرانگیزترین سال را پشت سر گذاشتند و در سال جدید نیز تا زمانی که ۱۰۱ گروگان به خانههایشان برنگردند، دولت اسرائیل متوقف نمیشود و «با قدرت از خودش دفاع میکند.»
کاردار موقت لبنان: جنگ اسرائیل در لبنان محدود نیست
هادی هاشم، کاردار موقت دولت لبنان به اعضای شورای امنیت گفت: «مردم و دولت لبنان جنگ اسرائیل را در لبنان نمیپذیرند و خواهان اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ و استقرار ارتش لبنان در مرز زمینی در جنوب لبنان با حمایت نیروهای حافظ صلح سازمان ملل هستند.»
او افزود که لبنان در حال حاضر با یک بحران انسانی بیسابقه شامل یک میلیون آواره داخلی با هزاران شهروند آواره بی سرپناه در جادهها که دسترسی به غذا، آب یا دارو ندارند، مواجه شده است.
او با رد «عملیاتهای نظامی محدود» اسرائیل در لبنان گفت که حملات اسرائیل محدود نبوده است. در ۲۳ سپتامبر بر اثر بمبارانهای اسرائیل ۵۶۰ نفر کشته شدند. همچنین ۷۱ نفر شامل دهها زن و کودک قربانی حملات اسرائیل در یک گور دستهجمعی دفن شدند.
این دیپلمات لبنانی ادامه داد: «ما در حال حرکت به سمت جنگ بزرگتری هستیم، تا زمانی که قطعنامه ۱۷۰۱ اجرا نشود و راهحل دیپلماتیک جایگزین گزینه نظامی نشود، چرخه کشتار و نابودی ادامه خواهد داشت.»
قطعنامه ۱۷۰۱ یکی از قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل است که برای پایان دادن به جنگ میان حزبالله و اسرائیل تصویب شد. براساس این قطعنامه حزبالله موظف به عقبنشینی است تا ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان مستقر شوند. ارتش اسرائیل نیز وظیفه دارد تا از مناطق جنوبی لبنان خارج شود.