پس از پایان رأیگیری در همه کشورهای اتحادیه اروپا، گروه راست میانه پارلمان اروپا که در حال حاضر بیشترین کرسیها را در اختیار دارد، رأی اکثریت را به دست آورد. در مقابل، گروه میانهرو نوسازی اروپا و گروه سبزها بیشترین کرسیها را در پارلمان از دست دادند.
احزاب راستگرا به موفقیت قابلتوجهی که پیشبینی میشد دست نیافتند.
براساس شمارش اولیه آرا که پارلمان اروپا نتایج آن را در ساعت ۱۱:۴۶ صبح روز دوشنبه اعلام کرد، بزرگترین گروه سیاسی پارلمان، حزب راست میانه مردم اروپا، ۹ کرسی به دست آورد. بزرگترین بازندگان انتخابات نیز گروه نوسازی اروپا و اتحاد آزاد اروپاییها-سبزها بودند که به ترتیب ۲۳ و ۱۹ کرسی از دست دادند.
آن دسته از اعضای پارلمان اروپا نیز که به گروه سیاسی خاصی وابسته نبودند، ۱۶ کرسی از دست دادند.
براساس شمارش اولیه آرا، مردم همچنین به ۵۴ نماینده جدید که با هیچکدام از گروههای سیاسی پارلمان متحد نبودند، رأی دادند. سخنگوی اتحادیه اروپا گفت: «آنها میتوانند به هر گروه سیاسی که میخواهند ملحق شوند، گروههای جدید تشکیل دهند یا مستقل بمانند.»
براساس الزامات اتحادیه اروپا، دستکم ۲۳ نماینده پارلمان باید به نمایندگی از یکچهارم کشورهای عضو با هم ائتلاف کنند و یک گروه سیاسی تشکیل دهند.
دو گروه راستگرای محافظهکاران و اصلاحطلبان اروپایی و احزاب هویت و دموکراسی به ترتیب ۴ و ۹ کرسی به دست آوردند.
گروه چپگرای موسوم به چپها نیز یکی از کرسیهای خود را از دست داد.
به گفته سخنگوی پارلمان اروپا، میزان مشارکت رأیدهندگان در کشورهای اتحادیه اروپا در حوالی ساعت ۱۱ شب به وقت محلی ۵۱ درصد برآورد شده بود.
انتخابات از ۶ ژوئن آغاز شد و در ساعات پایانی ۹ ژوئن خاتمه یافت. آخرین حوزههای رأیگیری در ایتالیا در ساعت ۱۱ شب به وقت محلی به کار خود پایان دادند.

پارلمان جدید اروپا
پارلمان جدید به دلیل تغییرات جمعیتی کشورهای عضو ۷۲۰ کرسی خواهد داشت، این درحالی است که تعداد نمایندگان پارلمان اروپا که در سال ۲۰۱۹ انتخاب شدند ۷۰۵ نفر بود.
پارلمان اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد که «با توجه به نتایج انتخابات، فرانسه، اسپانیا و هلند دو کرسی اضافی، و اتریش، دانمارک، بلژیک، لهستان، فنلاند، اسلواکی، ایرلند، اسلوونی و لتونی یک کرسی اضافی خواهند داشت.»
در وبسایت پارلمان آمده است که نمایندگان پارلمان اروپا براساس گرایش سیاسی خود سازماندهی شدهاند و پارلمان توجهی به ملیت آنها ندارد. هیچ گروهی نمیتواند نمایندگانی را که به یک جناح سیاسی خاص تعلق دارند، به رأی دادن مجبور کند.
بهطور کلی، دو گروه اصلی و حامی اروپا، یعنی دموکراتهای مسیحی و سوسیالیستها، همچنان جزو اکثریت پارلمان اروپا هستند.

نتایج کشوری
ستاره خیرهکننده انتخابات اخیر حزب راستگرای اجتماع ملی مارین لوپن بود که آنقدر در انتخابات فرانسه پیشتازی کرد که امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، ضمن انحلال فوری پارلمان ملی خواستار برگزاری انتخابات جدید شد.
برآورد میشود که حزب خانم لو پن بیش از ۳۰ درصد از آرای عمومی را به دست آورد که تقریباً دوبرابر بیشتر از آرای ائتلاف حزب رنسانس آقای مکرون خواهد بود که پیشبینی میشود کمتر از ۱۵ درصد از آرای عمومی را از آن خود کند.
خانم لو پن گفت: «ما آماده اداره کشور هستیم. ما آمادهایم که از منافع فرانسویها دفاع کنیم و به مهاجرت انبوه پایان دهیم.»
رأیپرسیها نشان میدهند که گروه محافظهکار برادران ایتالیا به رهبری جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، بیشترین آرای عمومی را در انتخابات پارلمانی آخر هفته کسب خواهد کرد که جایگاه آن را بهعنوان محبوبترین حزب ایتالیا تثبیت میکند.
براساس رأیپرسی رادیو تلویزیون دولتی رای، حزب برادران ایتالیا بین ۲۶ تا ۳۰ درصد از آرای عمومی را به دست آورده و حزب اپوزیسیون چپ میانه دموکرات نیز با رأی ۲۱ تا ۲۵ درصدی در رتبه دوم قرار گرفته است.

در آلمان، حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان با چشمپوشی از تهمتها توانست جایگاه دوم را از آن خود کرده و نظر رأیدهندگان جوان را به خود جلب کند. این درحالی است که حزب سوسیال دموکرات صدراعظم آلمان، اولاف شولتز، بدترین نتیجه تاریخ خود را به دست آورده است.
محبوبیت حزب آلترناتیو برای آلمان در بین جوانان ۱۶ تا ۲۴ ساله با ۱۲ درصد افزایش به ۱۷ درصد رسید. بدین ترتیب، این حزب به همراه حزب محافظهکار به محبوبترین گروه سیاسی در بین جوانان این کشورِ سابقاً کمونیستی تبدیل شده است.
حزب سوسیال دموکرات اولاف شولتز و سومین حزب ائتلاف، دموکراتهای آزاد، نیز عملکرد ضعیفی داشتند و انتظار میرود که به ترتیب ۱۴ و ۵ درصد از آرای عمومی را از آن خود کنند که نسبت به آمار ۱۵.۸ درصدی و ۵.۴ درصدی در انتخابات گذشته سیر نزولی داشته است.