Search
Asset 2

وزیر امور خارجه لهستان: اعزام نیروهای ناتو به اوکراین «دور از ذهن نیست»

وزیر امور خارجه لهستان، روز جمعه گفت که استقرار نیروهای ناتو در اوکراین «دور از ذهن» نیست. پیش از این، امانوئل مکرون، نیز هشدار مشابهی داد که با واکنش شدید و عقب‌نشینی رهبران دیگر مواجه شد.
رادوسلاو سیکورسکی، وزیر خارجه لهستان (Sean Gallup/Getty Images)

وزیر امور خارجه لهستان، روز جمعه گفت که استقرار نیروهای ناتو در اوکراین «دور از ذهن» نیست. پیش از این، امانوئل مکرون، نیز هشدار مشابهی داد که با واکنش شدید و عقب‌نشینی رهبران دیگر مواجه شد.

رادوسلاو سیکورسکی، این اظهارات را در جریان میزگردی در روز ۸ مارس انجام داد که به مناسبت بیست‌و‌پنجمین سالگرد پیوستن لهستان به پیمان دفاعی ناتو در پارلمان لهستان در ورشو برگزار شده بود.

در ترجمه اظهارات آقای سیکورسکی توسط وزارت امور خارجه لهستان آمده است: «حضور نیروهای ناتو در اوکراین دور از ذهن نیست.»

ائتلاف ناتو (Pierre-Philippe Marcou/AFP via Getty Images)

ناتو، به‌عنوان یک ائتلاف، تاکنون کمک‌ها و حمایت‌های غیرکشنده از جمله تجهیزات پزشکی و تجهیزات زمستانی را در اختیار اوکراین گذاشته است، اگرچه برخی از اعضا به میل خود تسلیحات و مهمات ارسال کرده‌اند.

رئیس‌جمهور فرانسه ماه گذشته اعلام کرد که نباید اعزام نیروهای زمینی غرب به اوکراین را در مقطعی از آینده «منتفی» بدانیم و افزود: «هر کاری که لازم باشد انجام می‌دهیم تا روسیه نتواند در جنگ به پیروزی برسد.»

«تا این‌جا هیچ اجماعی برای اعزام نیروهای رسمی و مورد تأیید ناتو وجود ندارد. اما از منظر تحرکات سیاسی، هیچ چیزی را نمی‌توان منتفی دانست.»

مکرون از ذکر جزئیات این‌که کدام اعضای ناتو به اعزام نیروهای خود به اوکراین فکر می‌کنند خودداری کرد و گفت که ترجیح می‌دهد «ابهام راهبردی» را حفظ کند.

اظهارات او با انتقاد فوری کرملین مواجه شد که هشدار داد حضور نیروهای ناتو در اوکراین به‌طور حتم به درگیری با روسیه مجهز به سلاح هسته‌ای منجر خواهد شد.

واکنش شدید و عقب‌نشینی رهبران کشور‏های اروپایی

در آن زمان شماری از رهبران اروپایی از این‌که ناتو در حال بررسی اعزام نیرو به اوکراین است، ابراز نگرانی کردند؛ از جمله دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، که اظهار داشت این کشور برنامه‌ای برای اعزام نیروهای خود به اوکراین ندارد.

اولاف شولز، صدراعظم آلمان و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین (Sergei Supinsky/AFP via Getty Images)

به همین ترتیب، اولاف شولز، صدراعظم آلمان هم تأکید کرد: «هیچ نیروی زمینی و هیچ سربازی از جانب کشورهای اروپایی یا کشورهای عضو ناتو به اوکراین اعزام نخواهد شد.»

همچنین، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، تصریح کرد که «هیچ برنامه‌ای برای حضور نیروهای زمینی ناتو در اوکراین وجود ندارد»، اگرچه او افزود که ائتلاف ناتو حمایت «بی‌سابقه‌ای» از کیف خواهد داشت.

سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه، ضمن شفاف‌سازی درباره اظهارات مکرون گفت که بحث همکاری ائتلاف ناتو برای آموزش سربازان اوکراینی و عملیات پاک‌سازی مین در اوکراین در جریان است اما اجماعی در این مورد وجود ندارد.

وزیر دفاع فرانسه افزود: «این به معنای اعزام نیرو برای جنگ با روسیه نیست.»

وزیر امور خارجه لهستان در سخنان روز جمعه خود گفت اظهارات مکرون به منزله ارسال پیامی به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بود.

آقای سیکورسکی گفت: «از ابتکار امانوئل مکرون قدردانی می‌کنم، زیرا نشان می‌دهد این پوتین است که باید بترسد و ما ترسی از پوتین نداریم.»

او افزود: «روسیه با تهاجم به اوکراین نشان داد کشوری است که نمی‌تواند با همسایگان خود در صلح زندگی کند و ثابت کرده که به‌رغم تشویق‌های ادامه‌دار ما، از نظر تمدنی، قادر به پذیرش ارزش‌های ما نیست.»

آقای سیکورسکی در رویدادی جداگانه در ۸ مارس در ورشو گفت که لهستان «قطب اصلی» ارسال کمک‌ها و تسلیحات غربی به اوکراین بوده و در عین‌حال، خواستار تقویت زیرساخت‌های اروپا برای تسهیل ارسال سریع نیروهای کمکی نظامی به جبهه شرقی ناتو شد.

در اوایل هفته جاری، پتر پاول، رئیس‌جمهور چک، با مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، دیدار کرد و متعاقب آن گفت او از راه‌های جدید برای حمایت از ارتش اوکراین حمایت می‌کند و معتقد است که اعزام نیرو در آینده دور از ذهن نیست.

به گزارش خبرگزاری نوینکی چک، پاول، رئیس‌جمهور چک، گفت: «بهتر است گزینه‎های خود را در جایی‌که نباید، محدود نکنیم.»

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه (Christophe Petit Tesson/AFP via Getty Images)

مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، پس از دیدار با پاول، رئیس‌جمهور چک، گفت که حمایت اروپا از اوکراین باید ادامه پیدا کند و افزود که او به دنبال تشدید تنش با روسیه نیست.

اعزام نیروهای غرب به اوکراین، «بسیار خطرناک» است

رئیس سازمان جاسوسی کرملین، صحبت از اعزام نیروهای غرب به اوکراین را بسیار خطرناک خواند و در عین‌حال هشدار داد که چنین اقدامی خط قرمز روسیه خواهد بود.

سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه، در ۵ مارس، به تلویزیون دولتی روسیه گفت که صحبت از اعزام نیروهای غرب به اوکراین از بی‌مسئولیتی سیاسی قابل‌ملاحظه رهبران فعلی اروپا حکایت دارد.

آقای ناریشکین افزود: «این اظهارات بسیار خطرناک هستند.»

او ادامه داد: «دیدن این وضعیت غم‌انگیز است و درک این موضوع که توانایی نخبگان کنونی اروپا و کشورهای عضو ناتو برای مذاکره به نازل‌ترین سطح ممکن رسیده، بسیار ناراحت‌کننده است. در رفتار آن‌ها بندرت عقل و درایت می‌بینید.»

لهستان، از اعضای ناتو، در جبهه شرقی ائتلاف قرار دارد و با اوکراین و منطقه کالینینگراد روسیه مرز مشترک دارد.

لهستان در گذشته تحت کنترل روسیه بوده و بسیاری از لهستانی‌ها نگران این هستند که درصورت پیروزی روسیه در اوکراین، دیگر کشورهای منطقه که روسیه آن را بخشی از حوزه نفوذ خود می‌داند، مورد هجوم این کشور قرار خواهند گرفت.

روسیه اعلام کرده که رویکرد خصمانه‌ای در قبال کشورهای عضو ناتو ندارد، اگرچه این ائتلاف را به تلاش برای تبدیل اوکراین به سنگر ناتو در مرزهای خود متهم کرده و ناتو را مسئول مناقشه اوکراین می‌داند.

برخی کارشناسان بر این باورند که اظهارات اخیر آقای سیکورسکی از تغییری عمده و هم‌سو با موضع مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، حکایت دارد که گفته بود در بحبوجه فشارهای داخلی در آمریکا برای توقف یا کاهش کمک‌ها به کیف، اعزام نیروهای ناتو به اوکراین نباید منتفی در نظر گرفته شود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی