Search
Asset 2

مدیر کل آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی امکان اجرای برجام را رد کرد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرد که توافق هسته‌ای ایران (برجام) کارایی خود را از دست داده است و به «پوسته‌‌ای توخالی» تبدیل شده است.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، در یک نشست خبری مشترک در روسیه، ۷ فوریه ۲۰۲۵ با خبرنگاران صحبت می‌کند. (TATYANA MAKEYEVA/AFP via Getty Images)

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرد که توافق هسته‌ای ایران (برجام) کارایی خود را از دست داده است و به «پوسته‌‌ای توخالی» تبدیل شده است.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز پنج‌شنبه ۲۰ فوریه در جریان یک نشست خبری در توکیو گفت که توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی (برجام) دیگر کارایی ندارد و باید چارچوب جدیدی برای آن در نظر گرفته شود.

به‌گزارش خبرگزاری تاس روسیه، گروسی با اشاره به پیشرفت‌های فنی جمهوری اسلامی در زمینه هسته‌ای اظهار داشت که مفاد برجام، از جمله مشخصات فنی و انواع سانتریفیوژهای مورد استفاده، قدیمی و غیرقابل اتکا شده است.

او افزود که شرایط کنونی، نیازمند بازنگری در توافقات هسته‌ای است و نمی‌توان بر مبنای متنی که مربوط به سال‌ها پیش است، به مدیریت این پرونده ادامه داد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین به دیدار اخیر خود با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، اشاره کرد و گفت که دو طرف در این گفت‌وگو تأکید کردند که اصول کلی برجام، به معنای کاهش فعالیت‌های هسته‌ای در ازای لغو تحریم‌ها است که می‌تواند مبنایی برای هرگونه توافق جدید باشد.

در پایان، گروسی بر ضرورت ایجاد چارچوبی جدید برای حل‌وفصل این پرونده تأکید کرد و گفت که دیگر نمی‌توان برجام را به‌عنوان مبنای اصلی در نظر گرفت.

در زمان ریاست جمهوری اوباما، توافق برجام در سال ۲۰۱۵ میان جمهوری اسلامی و قدرت‌های جهانی امضا شد تا بحران مرتبط با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را مدیریت کند. دولت آمریکا در دور نخست ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۸ از این توافق خارج شد، ترامپ به شدت از این توافق انتقاد کرد و تحریم‌های بین المللی علیه جمهوری اسلامی از سر گرفته شد.

اکنون دولت دونالد ترامپ به دنبال توافق هسته‌ای متفاوت از برجام با جمهوری اسلامی است. ترامپ، فوریه امسال در گفتگویی با فاکس‌نیوز با اشاره به توافق برجام گفت: «آن توافق راهی به سوی یک سلاح هسته‌ای بود؛ یک توافق کوتاه‌مدت… آن توافق تا حالا منقضی شده بود. به آن فکر کنید؛ آن‌ها اکنون به‌طور قانونی حق داشتن سلاح هسته‌ای را داشتند. شما نمی‌توانید اجازه دهید ایران یا تقریباً هیچ کشور دیگری، به سلاح هسته‌ای دست پیدا کنند؛ به‌ویژه ایران، چون آن‌ها بسیار جنگ‌طلب هستند. منظورم این است که آن‌ها واقعاً، واقعاً جنگ‌طلب هستند. شما نمی‌توانید اجازه دهید که آن‌ها چنین تسلیحاتی داشته باشند.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی