جامعه اطلاعاتی آمریکا اعلام کرده است که ایران در حال تلاش برای برهم زدن انسجام اجتماعی در ایالات متحده و تضعیف تلاشهای دونالد ترامپ برای بازپسگیری کاخ سفید است، همانطور که چهار سال پیش نیز این کار را انجام داده بود.
مسئولان اطلاعاتی آمریکا در ارزیابی جدید خود از فضای اطلاعاتی پیش از انتخابات نوامبر این موضوع را روز دوشنبه اعلام کردند.
در یک جلسه مطبوعاتی که توسط دفتر مدیر اطلاعات ملی، افبیآی و وزارت امنیت داخلی برگزار شد، مسئولان به این نکته اشاره کردند که تهران مخالف ترامپ است، اما بهطور مستقیم به این موضوع اشاره نکردند.
یک مقام ارشد دفتر مدیر اطلاعات ملی اعلام کرد که ایران موضعی مشابه با سال ۲۰۲۰ اتخاذ کرده و به نظر میرسد که رهبران آن به دنبال جلوگیری از نتیجهای هستند که باعث افزایش تنشها با ایالات متحده میشود.
این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت که دولت ایالات متحده هیچ نشانهای از هک یا دخالت خارجی در ماشینهای رایگیری و سایتها مشاهده نکرده، اما تلاشهایی برای بررسی این شبکهها دیده شده است.
روسیه همچنان تهدید مهم برای انتخابات آمریکا
یک مقام ارشد دفتر ملی اطلاعات آمریکا اشاره کرد که علاقه اصلی مسکو مخالفت با نامزدهایی است که میخواهند کمکهای بیشتری به کییف ارائه دهند، زیرا اوکراین همچنان در حال مقاومت در برابر روسیه است.
این مقام نتوانسته بگوید که این عملیاتها از سوی روسیه و ایران تا چه حد در شکلدهی به نگرشها و رفتارهای آمریکایی مؤثر بودهاند، زیرا این امر مستلزم ارزیابی افکار عمومی آمریکاست.
کرملین از شرکتهای تجاری مستقر در روسیه برای کمک به عملیاتهای نفوذی خود با ایجاد وبسایتهای جعلی برای تقلید از سازمانهای دولتی و رسانههای آمریکایی استفاده میکند.
بازیگران طرفدار پکن میخواهند نامزدها را تخریب کنند
یکی از مقامات اطلاعاتی آمریکا گفته است: «چین محتاطتر است و انتظار داریم که آنها نگران گرفتار شدن در صورت دخالت در انتخابات باشند و نمیخواهند رابطه دوجانبه بیشتر آسیب ببیند.»
او افزود که چین احتمالاً برنامهای برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ندارد. اما آژانسهای جاسوسی آمریکا احتمال میدهند که برخی افراد یا گروههای طرفدار پکن ممکن است تلاش کنند تا نامزدهای دیگر در انتخاباتهای محلی یا ایالتی (نه ریاست جمهوری) را تخریب کنند، همانطور که در چند رقابت میاندورهای سال ۲۰۲۲ این کار را انجام دادند.
رئیسجمهور رژیم چین، «شی جینپینگ» در نشستی با بایدن در نوامبر در سان فرانسیسکو قول داد که پکن در انتخابات دخالت نکند.
نقش جمهوری اسلامی ایران در انتخابات آمریکا
به گفته مقامات اطلاعاتی آمریکا، جمهوری اسلامی به شبکه وسیعی از شخصیتهای آنلاین و کارخانجات تبلیغاتی برای پخش اطلاعات نادرست متکی است و بهطور قابلتوجهی در تشدید تنشها با اسرائیل بر سر مناقشه غزه فعال بوده است.
مقامات تاکید کردند که برخی از عوامل اصلی نفوذ ایران تحت نظر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت میکنند.
آنها افزودند که با توجه به تصمیم اخیر بایدن برای خروج از رقابت، هنوز زود است که بگوییم آیا ایران فعالانه به دنبال ترویج رقیب ترامپ خواهد بود یا خیر. در سال ۲۰۲۰، تهران تلاش کرد تا شانس ترامپ برای انتخاب مجدد را تضعیف کند، اما به نظر نمیرسید که بهطور فعال از رقبای او حمایت کند.
یکی از مقامات اطلاعاتی آمریکا تصریح کرد: «همچنین مهم است تأکید کنیم که بیشتر فعالیتهایی که از سوی عوامل نفوذی ایران مشاهده میکنیم، همچنان بر ایجاد آشوب و اختلاف تمرکز دارد.»
مقامات دفتر ملی اطلاعات آمریکا طی یک جلسه توجیهی در اوایل ماه جاری درباره تهدیدات انتخاباتی گفته بودند که تهران تلاش کرده از اعتراضات جاری درباره جنگ غزه استفاده کند.
آوریل هینز، مدیر اطلاعات ملی در بیانیهای گفته بود: «ما مشاهده کردهایم عواملی که به دولت ایران وابسته هستند، بهعنوان فعالان آنلاین ظاهر شدهاند، به دنبال تشویق اعتراضات هستند و حتی حمایت مالی از معترضان ارائه میدهند.»
یک مقام دفتر ملی اطلاعات آمریکا روز دوشنبه گفت که جامعه اطلاعاتی «اطلاعات بیشتری» برای نشان دادن اینکه ایران در حال تلاش برای مشارکت یا حمایت از معترضان است، ندارد.