بر اساس گزارش رویترز به نقل از چهار مقام آگاه، اسرائیل انتظار دارد به عملیات نظامی تمام عیار در غزه برای شش تا هشت هفته دیگر ادامه دهد، زیرا برای تهاجم زمینی به جنوبیترین شهر رفح در غزه آماده میشود.
به گفته دو مقام اسرائیلی و دو مقام منطقهای که نخواستند هویت آنها فاش شود، روسای نظامی معتقدند که میتوانند به این طریق به تواناییهای باقی مانده حماس آسیب جدی وارد کنند و راه را برای انتقال به مرحله حملات هوایی هدفمند و عملیات نیروهای ویژه هموار کنند.
وبسایت تایمز اسرائیل نیز درباره آخرین وضعیت جنگ میان اسرائیل و حماس به نقل از یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل نوشته است که رهبری حماس در خارج از کشور به دنبال جایگزینی یحیی سنوار رییس دفتر سیاسی حماس در نوار غزه است، زیرا گردانهای این گروه در خان یونس برچیده شده و حملهای به رفح در پیش است.
به گزارش این وبسایت خبری، نیروهای امنیتی اسرائیل هنوز به سنوار یا فرمانده نظامی حماس محمد دیف و معاونش مروان عیسی دست پیدا نکردهاند؛ اما گزارش شده است که سنوار از اواخر ژانویه با رهبری حماس در خارج از کشور ارتباط نداشته است و مشارکت او در مذاکرات جاری برای آزادسازی گروگانها در ابهام است.
جنگجویان حماس روحیه خوبی ندارند
گالانت در جلسه ارزیابی با سرلشکر یارون فینکلمن، رئیس فرماندهی جنوبی نیروهای دفاعی اسرائیل، گفت: حماس به فرماندهان خود اعتماد ندارد – این یک مسئله بسیار قابل توجه است.
وی افزود که حدود ۲۰۰ نفر مظنون به عضویت در حماس در بیمارستان ناصر و دهها تن دیگر در بیمارستان الامل تسلیم شدهاند، که به گفته او نشان دهنده از دست دادن روحیه جنگجویی حماس است.
وزیر دفاع اسرائیل با بیان اینکه تیپ خان یونس حماس «شکست خورده است و به هیچ وجه به عنوان یک نهاد نظامی عمل نمی کند»، گفت: «حماس با نیروهای پراکنده در اردوگاههای مرکزی و تیپ رفح باقی مانده است و آنچه بین آنها و فروپاشی کامل یک سیستم نظامی است، تصمیم ارتش اسرائیل است.»
خبرگزاری الجزیره درباره آخرین وضعیت جنگزدگان فلسطینی نوشته است که سربازان اسرائیلی به سمت فلسطینیهایی که به کامیونهای کمکرسانی در غزه نزدیک میشدند شلیک کردند.
قحطی در نوار غزه
این رسانه با انتشار ویدئویی عنوان کرده که صدها فلسطینی در شهر غزه در بخش مرکزی منطقه محاصره شدهاند که در حال تلاش برای تحویل اقلام غذایی توسط سازمان ملل در جعبههایی در پشت کامیونهایی هستند که هدف شلیک گلوله قرار میگیرند.
سازمان ملل متحد هشدار داده است که شرایط قحطی گسترده در نوار غزه روز به روز در حال افزایش است و بر بیش از ۲.۳ میلیون فلسطینی ساکن در آن تأثیر میگذارد.
طبق این گزارش، اسرائیل که نقاط ورودی را کنترل میکند، علیرغم فشارهای بینالمللی، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در دسامبر و احکام موقت دیوان بینالمللی دادگستری، از ارائه کمک بیشتر به غزه خودداری کرده است.
در گزارش الجزیره اشاره شده است که تهاجم زمینی برنامهریزی شده اسراییل به رفح، که آن را «آخرین سنگر» حماس مینامد، تنها وعده وخامت بیشتر وضعیت انسانی را میدهد.