Search
Asset 2

وزیر خارجه چین: گروه‌های فلسطینی درباره تشکیل «دولت موقت آشتی ملی» برای اداره غزه توافق کردند

توافق گروه‌های فلسطینی برای تشکیل «دولت موقت آشتی ملی»
وانگ یی، وزیر خارجه چین (Pedro Pardo/AFP via Getty Images)

وزیر خارجه چین اعلام کرد که گروه‌های فلسطینی توافق کرده‌اند یک «دولت موقت آشتی ملی» برای اداره غزه پس از جنگ تشکیل دهند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، «وانگ یی» روز سه‌شنبه در پکن میزبان مسئول ارشد حماس، «موسی ابو مرزوق»، نماینده فتح «محمود العالول» و نمایندگان ۱۲ گروه دیگر فلسطینی بوده است.

وانگ پس از امضای «بیانیه پکن» توسط گروه‌های فلسطینی در پایتخت چین افزود: «آشتی یک موضوع داخلی برای گروه‌های فلسطینی است، اما در عین حال نمی‌توان بدون حمایت جامعه بین‌المللی به آن دست یافت.»

گروه تروریستی حماس نیز اعلام کرد که با سایر سازمان‌های فلسطینی در پکن از جمله «جنبش فتح» که از رقبای این گروه است، توافقی برای همکاری در راستای «وحدت ملی» امضا کرده است.

ابو مرزوق پس از دیدار با وانگ و سایر نمایندگان گفت: «امروز ما توافقنامه‌ای برای وحدت ملی امضا می‌کنیم و می‌گوییم که راه تکمیل این مسیر وحدت ملی است. ما متعهد به وحدت ملی و خواستار آن هستیم.»

حمایت چین از آتش‌بس غزه و تشکیل دولت فلسطینی

خبرگزاری فرانسه نوشته است که چین تلاش کرده است تا نقش میانجی را در درگیری‌های غزه ایفا کند. این به دلیل رقابت شدید بین حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارد و فتح که بخشی از کرانه باختری را اداره می‌کند، پیچیده‌تر شده است.

به گفته وانگ، چین مشتاق است نقش سازنده‌ای درحفظ صلح و ثبات در خاورمیانه ایفا کند.

او می‌گوید که چین خواستار یک «آتش‌بس جامع، پایدار و ماندگار» است و از «تلاش‌ها برای ترویج خودمختاری فلسطینیان و به رسمیت شناختن کامل یک دولت فلسطینی در سازمان ملل حمایت می‌کند.»

چین در ماه آوریل میزبان فتح و حماس بود اما جلسه‌ای که قرار بود در ژوئن برگزار شود به تعویق افتاد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، چین از دیرباز با حمایت از راه‌حل دو دولت برای مناقشه اسرائیل و فلسطین، به مسأله فلسطین نگاه مثبتی داشته است.

رقابت سرسختانه حماس و فتح

از زمان بیرون رانده شدن فتح از نوار غزه به‌دست حماس در پی درگیری‌های مرگبار پس از پیروزی حماس در انتخابات ۲۰۰۶، گروه حماس و جنبش فتح رقبای سرسختی بوده‌اند.

فتح کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین را در دست دارد که بخشی از کرانه باختری را اداره می‌کند.

تاکنون چندین تلاش برای آشتی آنها شکست خورده است، اما از زمان حمله اکتبر حماس و جنگ ۹ ماهه در غزه، فراخوان‌ها برای آشتی این دو گروه افزایش یافته است.

اوایل ماه ژانویه، حزب کمونیست چین خواستار برگزاری کنفرانس صلح در مقیاس وسیع و معتبر درباره جنگ غزه شده بود.

اواخر ماه آوریل، چین اعلام کرد که نمایندگان حماس و فتح در پکن برای «مذاکرات عمیق و صریح درباره ترویج آشتی درون فلسطینی» ملاقات کردند.

اوایل ماه می، «موسی ابومرزوق» رئیس دفتر روابط بین الملل جنبش حماس فلسطین اعلام کرده بود که قرار است گروه‌های فلسطینی به زودی در چین، نشستی برگزار کنند.

اوایل ماه ژوئن رویترز به گزارش از منابع آگاه نوشته بود که گروه حماس با رقیب فلسطینی آن، سازمان فتح برای «جاه‌طلبی» پس از پایان جنگ با اسرائیل مذاکره می‌کنند.

صاحبنظران معتقدند؛ حزب کمونیست چین که با میزبانی از چنین نشست‌هایی به دنبال میانجی‌گری میان حماس و فتح است، از ابتدای جنگ اسرائیل علیه حماس، از این گروه تروریستی حمایت کرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی