Search
Asset 2

چین: نمایندگان حماس و فتح در پکن با یکدیگر دیدار کردند

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در جلسه‌ای با محمود عباس، رئیس‌جمهور فلسطین در پکن در ۱۴ ژوئن ۲۰۲۳ در پکن، چین دیدار می‌کند. (Jade Gao - Pool/Getty Images)
شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در جلسه‌ای با محمود عباس، رئیس‌جمهور فلسطین در پکن در ۱۴ ژوئن ۲۰۲۳ در پکن، چین دیدار می‌کند. (Jade Gao - Pool/Getty Images)

چین روز سه‌شنبه اعلام کرد که نمایندگان حماس و فتح اخیراً در پکن برای «مذاکرات عمیق و صریح درباره ترویج آشتی درون فلسطینی» ملاقات کردند.

لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به نام رسمی گروه‌‏های فلسطینی رقیب گفت: «نمایندگان جنبش آزادی‌بخش ملی فلسطین و جنبش مقاومت اسلامی به تازگی به پکن آمده‌اند.»

او بدون اشاره به زمان دیدار نمایندگان افزود: «دو طرف به طور کامل اراده سیاسی خود را برای دستیابی به آشتی از طریق گفتگو و رایزنی ابراز، درباره بسیاری از موضوعات خاص بحث کردند و پیشرفت مثبتی داشتند.»

صاحب‌نظران معتقدند که پکن از ابتدای جنگ اسرائیل علیه حماس، از این گروه تروریستی حمایت کرده است و اکنون با میزبانی از چنین نشستی به دنبال میانجی‌گری میان حماس و فتح است.

سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به اینکه هر دو طرف از تلاش‌های پکن برای ارتقای وحدت داخلی فلسطین و دستیابی به توافق بر سر گفت‌وگوی بیشتر تشکر کردند، گفت: «آن‌ها توافق کردند که روند گفت‌وگوها را برای تحقق همبستگی و وحدت فلسطینی‌ها به زودی ادامه دهند.»

گروه تروریستی حماس با کودتای سال ۲۰۰۷ کنترل نوار غزه را از فتح که مدیریت کرانه باختری را بر عهده دارد، گرفت. تلاش‌های بین المللی از آن زمان تاکنون نتوانسته است این دو جناح را آشتی دهد.

در ماه مارس، روسیه میزبان این دو گروه همراه با دیگر جناح‌های فلسطینی بود تا درباره جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه و برنامه‌های حکومتی برای دوره پس از جنگ گفتگو کنند.

همچنین در ماه مارس، روسیه و چین هر دو از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل استفاده کردند تا از قطعنامه مورد حمایت آمریکا که خواستار آتش‌بس فوری در غزه و تبادل گروگان‌‌ها بود، جلوگیری کنند.

پکن گفت که پیش‌نویس ارائه شده توسط آمریکا از طریق زبان «مبهم» خود از محوری‌ترین موضوع یعنی آتش‌بس دائمی طفره می‌رود، در حالی که مسکو مدعی شد که قطعنامه «بیش از حد سیاسی» چراغ سبز مؤثری به اسرائیل برای اجرای عملیات نظامی در رفح، جنوبی‌ترین شهر غزه، می‌دهد؛ جایی که بیش از نیمی از ۲.۳ میلیون ساکن این نوار در بحبوحه جنگ جاری آنجا پناه گرفته‌اند.

چین از لحاظ تاریخی با آرمان فلسطین همدردی کرده و از راه حل دو کشوری حمایت می‌کند.

اسرائیل با وعده نابودی حماس و بازگرداندن گروگان‌ها پس از هجوم تروریست‌های حماس از مرز به داخل اسرائیل و کشتن۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفتن ۲۵۳ نفر در ۷ اکتبر، حمله گسترده‌ای را به غزه آغاز کرد که مقامات بهداشتی حماس می‌گویند که دست کم ۳۴۴۵۰ نفر را در نوار غزه کشته‌اند.

این ارقام را نمی‌توان به طور مستقل تأیید کرد و گمان می‌رود که هم غیرنظامیان و هم اعضای حماس کشته شده در غزه را شامل می‌شوند.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی