Search
Asset 2

آمریکا: سازمان مجاهدین خلق را نماینده مردم ایران نمی‌دانیم 

وزارت خارجه ایالات متحده ضمن حمایت از اقدام پلیس آلبانی در حمله به مقر سازمان مجاهدین خلق در نزدیکی تیرانا، اعلام کرد که واشنگتن، سازمان مجاهدین خلق را نماینده مردم ایران نمی‌داند.
مریم رجوی رهبر مجاهدین خلق ایران و مایک پنس معاون رئیس جمهور سابق آمریکا از نمایشگاهی در داخل اردوگاه اشرف-3، پایگاه سازمان مجاهدین خلق ایران (مجاهدین خلق ایران) در شهر مانزا آلبانی بازدید کردند. ، در 23 ژوئن 2022.(GENT SHKULLAKU/AFP via Getty Images)

به دنبال حمله پلیس آلبانی به مقر سازمان مجاهدین خلق در نزدیکی تیرانا، وزارت خارجه ایالات متحده ضمن حمایت از اقدام پلیس آلبانی اعلام کرد که واشنگتن، سازمان مجاهدین خلق را نماینده مردم ایران نمی‌داند. 

روز گذشته صدها پلیس به مقر سازمان مجاهدین در نزدیکی تیرانا یورش بردند و این مکان را مورد تفتیش قرار داده و برخی لوازم الکترونیک مانند کامپیوترهای این سازمان را توقیف کردند. 

به دنبال این حمله، وزارت خارجه ایالات متحده با انتشار بیانیه‌ای ضمن تایید این موضوع که از حمله به کمپ اشرف ۳ آگاه بوده عنوان کرد که پلیس آلبانی به آمریکا اطمینان داده است که کلیه اقدامات صورت گرفته بر اساس قوانین، از جمله حفاظت از حقوق و آزادی‌های کلیه افراد در آلبانی بوده است. 

در این بیانیه آمده است: «ما از حق دولت آلبانی برای تحقیق درباره هرگونه فعالیت بالقوه غیرقانونی در داخل مرزهای خود حمایت می‌کنیم 

در بیانیه وزارت خارجه ایالات متحده همچنین تأکید شده که آمریکا سازمان مجاهدین خلق را یک جنبش معتبر مخالف که نماینده مردم ایران باشد نمی‌داند و از این گروه حمایت نمی‌کند. 

در پایان این بیانیه آمده است: «وزارت خارجه همچنان نگرانی‌های جدی درباره سازمان مجاهدین خلق از جمله ادعاها در مورد بدرفتاری (این سازمان) با اعضایش دارد.» 

وزارت کشور آلبانی می‌گوید که با حکم دادگاه عالی مبارزه با تروریسم، مقر سازمان مجاهدین خلق را بازرسی کرده است و در جریان این بازرسی‌ها هیچ کسی کشته یا زخمی نشده است.  

وزارت کشور آلبانی بعد از پایان بازرسی از پایگاه اشرف سه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده است که مطابق توافق بین دولت آلبانی و سازمان مجاهدین خلق در سال ۲۰۱۴، اعضای این گروه به دلایل بشردوستانه به آلبانی پناهنده شده بودند اما با انجام اقدامات تروریستی و سایبری این توافق را نقض کرده‌اند.  

این وزارت تصریح کرده است که اعضای سازمان مجاهدین خلق با مقاومت در برابر حکم بازرسی پلیس این کشور، قانون این کشور را زیر پا گذاشته‌اند.  

«شورای ملی مقاومت ایران» شاخه نظامی سازمان مجاهدین خلق در ساعات ابتدایی بازرسی پلیس از مقر این سازمان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که «تعداد هزار پلیس صبح روز سهشنبه به مقر اشرف حمله کردند، بسیاری از درها و کمدها را شکستند و با گاز اشک‌آور و فلفل به ساکنان محل حمله کردند و بسیاری از کامپیوترها را شکستند و با خود بردند.» 

بر اساس این بیانیه، یکی از اعضای این سازمان به نام عبدالوهاب فرجی‌نژاد (علی مستشاری) در حمله پلیس آلبانی کشته شده است و تعداد صد نفر از ساکنان این سازمان در اثر گاز فلفل مسموم شده‌اند که حال برخی از آنان وخیم است و در بیمارستان تیرانا بستری شده‌اند.  

وزارت کشور آلبانی با رد ادعای سازمان مجاهدین خلق مبنی بر کشته و زخمی‌های اعضای این سازمان در حین تفتیش می‌گوید که این ادعاها را بررسی خواهد کرد. 

سازمان مجاهدین خلق می‌گوید که دولت آلبانی به درخواست «فاشیسم دینی حاکم در ایران» اقدام به بازرسی از مقر این سازمان کرده است.  

بنیاد فرشگرد با انتشار ویدئویی از پایگاه اشرف سه گزارش داده است که اعضای این گروه در آستانه ورود پلیس، اقدام به نابودی تعدادی از اسناد و مدارک مربوط به این گروه کردهاند. پلیس آلبانی نیز در ساعاتی که کنترل این مکان را برعهده داشت، وسایل الکترونیکی مورد استفاده در آنجا را بازرسی کرده‌ و تعدادی از وسایل نامتعارف از جمله پهپادها را ضبط کرده‌ است. 

هم‌زمان صدای آمریکا با انتشار ویدیوهایی از تجمع اعتراضی حامیان سازمان مجاهدین خلق در تعدادی از کشورهای اروپایی خبر می‌دهد.  

روز دوشنبه، پلیس فرانسه اعلام کرد که به سازمان مجاهدین خلق اجازه برگزاری گردهمایی سالانه در پاریس را نداده است. پلیس فرانسه دلیل ندادن مجوز را مشکلات «امنیتی» و «خطر تروریستی» بالا دانسته است.  

این خبر در شبکه اجتماعی توئیتر نیز در بین کاربران ایران بازتاب گستردهای داشت. تعدادی از کاربران می‌پرسند که آیا بازرسی مقر سازمان مجاهدین خلق در آلبانی و عدم صدور مجوز به گردهمایی سالانه این گروه، خبر یا بدی برای جمهوری اسلامی است؟ 

کاربری موسوم به نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی) در توئیتی نوشته است: «اگر این دو اتفاق بر اثر توافق پشت‌پرده بین جمهوری اسلامی و اتحادیه اروپا رخ داده باشد، بدون تردید خبر خوشی برای تهران است، اما اگر توافقی بین دو طرف صورت نگرفته باشد، دو رویداد فوق می‌تواند اقدامی در جهت رفع مانعی بزرگ در راه اتحاد اپوزیسیون برانداز به رهبری رضا پهلوی تفسیر شود.»  

تعدادی از کاربران نیز میگویند با ضبط ابزارهای سایبری در مقر سازمان مجاهدین خلق، تعدادی از اکانت‌های جعلی که برای این گروه فعالیت می‌کنند، کارشان را متوقف خواهند کرد.  

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی