دونالد ترامپ اعلام کرد که پس از گفتوگو با جوزف عون، رئیسجمهور لبنان و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، دو طرف برای آغاز یک آتشبس ۱۰ روزه به توافق رسیدهاند.
به گفته ترامپ روز پنجشنبه، ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین) گفتگوهای خود با رهبران این دو کشور را «بسیار خوب» توصیف کرد و افزود این آتشبس، امروز از ساعت ۵ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا آغاز میشود و هدف آن فراهم کردن زمینه برای دستیابی به صلح میان دو کشور است.
ترامپ همچنین گفت که اسرائیل و لبنان روز سهشنبه برای نخستین بار در ۳۴ سال گذشته در واشنگتن دیسی دیدار کردهاند. این نشست با حضور مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، برگزار شد.
رئیسجمهور آمریکا افزود که به جیدی ونس، معاون رئیسجمهور و مارکو روبیو، وزیر خارجه، بههمراه دن کین، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح، دستور داده است تا با طرفهای اسرائیلی و لبنانی برای دستیابی به صلحی پایدار همکاری کنند.
او تأکید کرد که دولت او تاکنون در حلوفصل ۹ جنگ در نقاط مختلف جهان نقش داشته و ابراز امیدواری کرد که این مورد نیز به نتیجه برسد.
ترامپ همچنین اعلام کرد که قصد دارد از نتانیاهو و جوزف عون برای حضور در کاخ سفید دعوت کند تا نخستین گفتوگوهای معنادار میان این دو رهبر بعد از آخرین دیدار حضوری رهبران اسرائیل و لبنان در ۱۹۸۳ برگزار شود.
او در پایان گفت که هر دو طرف خواهان صلح هستند و ابراز امیدواری کرد که این هدف بهزودی محقق شود.
















