امامعلی رحمان، رئیسجمهور تاجیکستان، در راستای حفظ و ترویج فرهنگ ایرانزمین، پیشنهاد برگزاری مسابقه سالانه شاهنامهخوانی را مطرح کرده است.
این مسابقه قرار است با مشارکت اقشار مختلف مردم تاجیکستان برگزار شود و برگزیدگان آن همزمان با سیوپنجمین سالروز استقلال این کشور معرفی و تقدیر شوند.
رئیسجمهور تاجیکستان در یک سخنرانی اعلام کرد که به وزارت «معارف و علم» دستور داده تا ظرف سه ماه آینده، ضوابط و مراحل اجرایی این مسابقه را تدوین و برای اجرا به دستگاههای مرتبط ابلاغ کند.
او هدف خود از این اقدام را ارتقای فرهنگ کتابخوانی و افزایش آگاهی مردم تاجیکستان از فرهنگ و تمدن نیاکان خود اعلام کرده است.
رحمان پیشتر نیز در آذرماه سال ۱۴۰۲، دستور داده بود شاهنامه ابوالقاسم فردوسی منتشر و بهطور رایگان در اختیار عموم مردم قرار گیرد.
دولت تاجیکستان در سالهای اخیر تلاشهای فراوانی برای احیا و ترویج میراث فرهنگی فارسی داشته و جشنهایی مانند یلدا، مهرگان، و تیرگان به صورت گسترده در این کشور برگزار میشوند.
به اعتقاد کارشناسان، این اقدامات بخشی از تلاشهای دولت برای مقابله با تهدید افراطگرایی مذهبی است.
رئیسجمهور تاجیکستان همچنین در ماههای گذشته دو قانون ممنوعیت حجاب اسلامی و ممنوعیت حضور کودکان در مراسم مذهبی از جمله اعیاد فطر و قربان را ابلاغ کرد.
او پوشیدن «لباسهای بیگانه با فرهنگ تاجیکستان» را که در این کشور برای توصیف پوشش «حجاب اسلامی» استفاده میشود تحت عنوان «حفاظت از ارزشهای اصیل فرهنگ ملی» ممنوع اعلام کرد.
مجلس اعلای تاجیکستان نیز لایحه ممنوعیت شرکت کودکان در برخی مراسم اعیاد مذهبی فطر و قربان و همچنین حجاب اسلامی را تصویب کرد.