عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی میگوید که جمهوری اسلامی ایران هرگز مرکز تروریسم نبوده است و پاکستان اگر مستنداتی درباره فعالیت گروه «سرمَچار» در ایران دارد، به سفارت ایران در اسلام آباد تحویل دهد.
فدا حسین مالکی گفته است: «ما با پاکستانیها هیچ مشکلی نداشته و روابط سیاسی، تجاری،صنعتی و تاریخی ما بسیار خوب است. باید وزارت خارجه ما با وزارت خارجه پاکستان در محافل خاصی بنشینند و اینگونه مسائل را حل کنند. من اطمینان دارم که پاکستان و ایران هیچگاه در مقابل هم قرار نمیگیرند.»
پاکستان مدعی است که به اعضای گروه «سرمچار» حمله کرده است و این گروه چریکی در گذشته حملاتی را به شهروندان پاکستانی در خاک این کشور انجام دادهاند. (سرمچار به کسی گفته میشود که برای رسیدن به آرمان خود پروای سر خود را ندارد و به آن نمیاندیشد.)
این سفیر سابق جمهوری اسلامی در کابل با اشاره به دیدارهای گذشتهاش با مقامات پاکستان افزوده است که در جلسات گذشته با مقامات پاکستانی، چنین موضوعی از طرف اسلام آباد مطرح نشد و فقط ایران نگرانیهایش را درباره فعالیت تروریستان در خاک پاکستان مطرح کرده بود.
وزارت امور خارجه پاکستان صبح امروز (پنج شنبه) در بیانیهای مطبوعاتی تایید کرد که پاکستان مجموعهای از حملات نظامی بسیار «هماهنگ»، «هدفمند» و «دقیق» را به «مخفیگاههای تروریستها» در استان سیستان و بلوچستان ایران انجام داده است.
این بیانیه با اشاره به پیشنیه نگرانیهای پاکستان درباره سرمَچارها نوشته است: «طی چند سال گذشته، پاکستان در روابطش با ایران، دائما مراتب نگرانی خود را از اینکه گروهی تروریستی که خود را «سرمچارها» مینامند، از پناهگاهها و مکانهای امن در مناطقی داخل ایران که تحت کنترل نیست بهرهمند شدهاند، اعلام کرده است.»
مالکی، نماینده زاهدان در مجلس گفته است که چنین گروهی در سیستان و بلوچستان فعال نیست.
این حمله دو روز بعد از حمله سپاه پاسداران به استان بلوچستان پاکستان انجام شده است. سپاه پاسدارن ادعا کرد که به گروه «جیش العدل» حمله کرده است. سپس اسلام آباد و تهران یکدیگر را به نقض حریم هوایی متهم و اعلام کردند که در این حملات هوایی، تعدادی از غیرنظامیان از جمله کودکان کشته شدهاند.
در سالهای گذشته این اولین باری است که روابط ایران و پاکستان با برخورد نظامی و تنش همراه است.
خبر آنلاین به نقل از فداحسین مالکی درباره احتمال پاسخ نظامی ایران به پاکستان گزارش داد که به عقیده وی، جمهوری اسلامی ایران پاسخ نظامی نخواهد داد. بزودی هیئتهای دو کشور در نشستی مسائل بوجودآمده را حل خواهند کرد.
یک روز قبل از حمله موشکی سپاه به اهدافی در استان بلوچستان، حسن کاظمی قمی از فرماندهان سپاه که بعد از به قدرت رسیدن طالبان به عنوان نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در افغانستان حضور دارد، در راس یک هیئت به پاکستان سفر کرد تا با مقامات پاکستانی درباره فعالیتهای تروریستی در افغانستان و منطقه گفتگو و تبادل نظر کند.