Search
Asset 2

پارلمان تایلند جوانترین نخست‌وزیر تاریخ این کشور را انتخاب کرد

پارلمان تایلند با اکثریت آرا، پائونگ‌ترن شناواترای ۳۷ ساله را به نخست‌وزیری این کشور برگزید. خانم شناواترا سومین عضو یک خانواده سرشناس سیاسی ثروتمند به نام شناواترا است که به این سمت برگزیده شده است.
پائونگ‌ترن شیناواترا، نخست‌وزیر تایلند (Ing Shinawatra/Facebook.com)

پارلمان تایلند با اکثریت آرا، پائونگ‌ترن شناواترای ۳۷ ساله را به نخست‌وزیری این کشور برگزید. خانم شناواترا سومین عضو یک خانواده سرشناس سیاسی ثروتمند به نام شناواترا است که به این سمت برگزیده شده است.

او همچنین جوانترین و دومین نخست‌وزیر زن در تاریخ تایلند محسوب می‌شود.

او دو روز بعد از برکنار شدن سرتا تاویسین، نخست‌وزیر پیشین این کشور به این سمت انتخاب شد. مجلس تایلند با ۳۱۹ رای موافق در مقابل ۱۴۵ رای مختلف، او را به این سمت برگزید.

دادگاه قانون اساسی تایلند در روز چهارشنبه، ۱۴ اوت با استدلال مبنی بر اینکه سرتا تاویسین، قوانین اخلاقی را با انتصاب یک وزیر با پیشینه ارتکاب جرم و زندان نقض کرده است، از پست نخست‌وزیری برکنار کرد.

بعد از برکناری تاویسین، حزب فیوتای، پائونگ‌ترن، رهبر این حزب را به عنوان نامزد تصدی پست نخست وزیری این کشور معرفی کرد. او اکتبر سال گذشته به رهبری این حزب انتخاب شد.

سپس فیو تای، پائونگ‌ترن را به عنوان نامزد خود معرفی کرد.

پائونگ‌ترن شناواترا بعد از کسب نامزدی حزبش برای پست نخست‌وزیری در روز پنج‌شنبه، ۱۵ اوت گفت: «کشور باید به جلو حرکت کند. ما مصمم هستیم که با کمک همدیگر کشور را به سوی پیشرفت هدایت کنیم.»

هواداران او امیدوارند که این نخست‌وزیر جوان به سرنوشت مشابه پدر و عمه‌اش که دولت هر کدامشان با کودتای نظامی سقوط کردند، دچار نشود.

خانم شناواترا در مصاحبه‌های اخیرش تاکید کرده بود که او هر چند دختر پدرش است، اما نماینده پدرش نیست و تصمیمات خاص خودش را دارد.

تیتینان پونگسودیراک، استاد علوم سیاسی در دانشگاه چولالونگکورن تایلند معتقد است که نخست‌‌وزیر جدید تایلند تحت فشار شدیدی قرار خواهد گرفت و مجبور است که به پدرش تکیه کند و از حمایت او بهره‌مند شود.

پائونگ‌ترن شناواترا مدرک فوق‌لیسانس در مدیریت هتل‌های بین‌المللی و یک مدرک علوم سیاسی نیز دارد. او در سال ۲۰۲۱ به عنوان رئیس یک کمیته حزب فیوتای انتخاب شد. او در همان زمان درباره گرفتن پست سیاسی در دولت تایلند گفت که ترجیح می‌دهد که بجای سیاستمدار بودن، یک مشاور باشد.

پدر میلیاردر او، تاکسین در سال ۲۰۰۱ بعد از پیروزی قاطع در انتخابات به عنوان نخست‌وزیر این کشور انتخاب شد، او به روستاییان و مناطق فقیرنشین وعده توزیع مجدد ثروت داد. همزمان، تایلند در میان رقابت‌های محافظه‌کاران با ترقی‌خواهان به کشوری دو قطبی تبدیل شد. در سال ۲۰۰۶ دولت تاکسین توسط کودتای نظامی که از حمایت سلطنت‌طلبان برخوردار بود، سقوط کرد و او به تبعیدی خودخواسته رفت.

سال‌ها بعد با احیای دموکراسی در تایلند، یینگلاک شیناواترا، خواهر تاکسین و عمه پائونگ‌ترن، حزب فیوتای را تاسیس کرد و اولین نخست‌وزیر زن در این کشور شد، اما دولت او نیز در سال ۲۰۱۴ توسط یک کودتای نظامی دیگر سقوط کرد.

خاندان شیناواترا نسل چهارم مهاجران چینی هستند، سانگ خو، پدربزرگ تاکسین، در اواخر قرن نوزدهم از استان گواندونگ چین به چیانگ‌مای در تایلند مهاجرت کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی