Search
Asset 2

نگرانی ایالات متحده از افزایش نفوذ نظامی رژیم کمونیستی چین در آمریکای لاتین

نگرانی شدید آمریکا به افزایش حضور نظامی و فناوری چین در آمریکای لاتین
سربازان ارتش آزادیبخش خلق چین از یک گارد افتخار قبل از مراسم استقبال از نیکلاس مادورو موروس، رئیس جمهور ونزوئلا، در خارج از تالار بزرگ مردم در 22 سپتامبر 2013 در پکن، چین، تمرین کردند. (Lintao Zhang/Getty Images)

در حالی که واشنگتن مراقب فعالیت‌های نظامی اخیر حزب کمونیست چین در اطراف تایوان است، تهدید امنیتی دیگری در حال نزدیک‌تر شدن به مرزهای ایالات متحده است. 

در جریان جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان در ۸ مارس، دو فرمانده ارشد نظامی ایالات متحده نگرانی شدید خود را نسبت به افزایش حضور نظامی و فناوری چین در آمریکای لاتین ابراز کردند. 

ژنرال لورا ریچاردسون، ژنرال ارتش فرماندهی جنوبی ایالات متحده، به کمیته گفت که فعالیت‌های چین یک «پیشروی بی‌وقفه» است که هژمونی ایالات متحده را در نیمکره غربی هدف قرار می‌دهد و «این خطری است که ما نمی‌توانیم بپذیریم یا نادیده بگیریم 

تحویل تجهیزات نظامی چین به دولت‌های آمریکای لاتین هرگز مخفی نبوده است و حزب کمونیست چین از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹، بیش از ۶۳۴ میلیون دلار از دارایی‌های نظامی خود را به پنج کشور آمریکای جنوبی، یعنی آرژانتین، بولیوی، اکوادور، ونزوئلا و پرو انتقال داده است. 

سه کشور از این پنج کشور تحت حکومت رژیم‌های سوسیالیستی شدید یا ضدآمریکایی قرار دارند. 

ایرینا تسوکرمن، تحلیلگر امنیتی و بنیان‌گذار Scarab Rising به اپک تایمز گفت: «ریسک اول در حقیقت قبلاً به واقعیت تبدیل شده است به این معنی که جمع‌آوری اطلاعات از سوی حکومت چین در حال حاضر گسترده‌تر، پیشرفته‌تر و موفقیت آمیزتر است از آن چیزی است که کسی حاضر باشد به طور علنی به آن اذعان کند. نگرانی بعدی این است که چگونه این اطلاعات خام به اقدامات قابل اجرا تبدیل خواهد شد 

تسوکرمن خاطر نشان کرد که مرحله بسیار پیشرفته سرمایه‌گذاری چین در حوزه فناوری در آمریکای لاتین، طرحی بیشتر از دیپلماسی «تله بدهی» را نشان می‌دهد و پلتفرم‌های فناوری منطقه‌ای پکن دارای پیامدهای امنیتی است که از شبکه زیرساختی درحال‌رشد آن پشتیبانی می‌کند و منافع امنیتی ایالات متحده را تضعیف می‌کند. 

او همچنین به سرمایه‌گذاری اخیر چین در مثلث لیتیوم آمریکای جنوبی اشاره کرد و گفت: «در حالی که لیتیوم بیشترین ارتباط را با خودروهای الکتریکی دارد، عنصری است که در فناوری نظامی نیز وجود دارد، بنابراین، علاقه چین به انحصار استخراج لیتیوم را می‌توان گام دیگری در جهت کنترل بازارهای نظامی مجاور دانست.» 

طبق گزارش‌ها، بین سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰، چین ۱۶ میلیارد دلار در پروژه‌های معدنی در مثلث لیتیوم آمریکای جنوبی سرمایه‌گذاری کرده است که تخمین زده می‌شود ۵۶ درصد از عرضه جهان را در اختیار داشته باشد.  

نگرانی از تهدیدات سایبری رژیم چین

اما تهدید فناوری چین در حال حاضر در حیاط‌خلوت آمریکا نیز وجود دارد. ژنرال نیروی هوایی گلن وان هرک – رئیس فرماندهی شمال ایالات متحده – خاطرنشان کرد که پکن در حال حاضر ۸۰ درصد از مخابرات مکزیک را تامین می‌کند. 

ون هرک گفت، اما تأسیسات و مأموریت‌های نظامی اغلب به خطوط حیاتی غیرنظامی مانند شبکه‌های انرژی، زیرساخت‌های حمل‌ونقل و دیگر زیرساخت‌های حیاتی متکی هستند اما وزارت دفاع تنها وظیفه دفاع از شبکه‌های دفاعی را بر عهده دارد و خطرات سایبری برای زیرساخت‌های حیاتی همچنان یک نگرانی مهم محسوب می‌شود. 

اوان الیس، استاد پژوهشی مطالعات آمریکای لاتین در مؤسسه مطالعات استراتژیک کالج جنگ ارتش ایالات متحده نیز به اپک تایمز گفت: «آمریکای لاتین نقشی اساسی در استراتژی دفاعی چین ایفا می‌کند. یکی از این موارد شامل امکان به خطر انداختن دارایی‌های ایالات متحده در صورت بروز یک درگیری جهانی گسترده‌تر است 

او گفت: «من شک ندارم که آنها [رژیم چین] به این فکر می‌کنند که اگر امروز مجبور به جنگ شوند در آمریکای لاتین چه کاری می‌توانند انجام دهند» و افزود: «شما باید نه تنها از زاویه دید زمان صلح بلکه از زاویه دید زمان جنگ هم به همه چیز نگاه کنید

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی