Search
Asset 2

هشدار دو نهاد بین‌المللی نسبت به سرکوب بی‌سابقه روزنامه‌نگاران در ایران و چین

سازمان گزارشگران بدون مرز و کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران در گزارش‌های جداگانه‌ای با تأکید بر افزایش بی‌سابقه فشار به روزنامه‌نگاران طی ماه‌های اخیر، نسبت به بالارفتن تعداد روزنامه‌نگاران زندانی در ایران هشدار دادند.

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش سالانه خود با اشاره به اعتراض‌های چهار ماه گذشته در ایران عنوان کرد: میزان سرکوب صورت گرفته از سوی جمهوری اسلامی علیه اعتراضاتی که از ۱۶ سپتامبر آغاز شده به حدی است که در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری طی ۲۰ سال گذشته روزنامه‌نگاران بازداشت شده‌اند و به سومین زندان روزنامه‌نگاران در جهان تبدیل شده است.

بر اساس این گزارش، پس از جان باختن مهسا امینی تا کنون ۳۴ روزنامه‌نگار بازداشت شده‌اند و پیش از آن نیز ۱۳ روزنامه‌نگار دیگر در زندان‌های جمهوری اسلامی زندانی بودند.

همچنین سازمان گزارشگران بدون مرز به تعداد بالای زنان روزنامه‌نگار بازداشت شده اشاره کرد و تصریح کرد که ۱۸ زن روزنامه‌نگار از ابتدای اعتراضات تا کنون بازداشت شده‌اند.

این سازمان حقوق بشری تعداد بالای روزنامه‌نگاران زن بازداشتی را نشانه‌ای از تمایل جمهوری اسلامی برای سرکوب سیستماتیک زنان و فشار بر این بخش از جامعه برای وادارکردن آنها به سکوت دانست.

در این گزارش به نام نیلوفر حامدی و الهه محمدی اشاره و عنوان شد که این دو نفر اولین روزنامه‌نگارانی بودند که به موضوع مرگ مهسا امینی توجه کرده و آن را گزارش کردند و اکنون دستگیر شده و به اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام متهم هستند پرونده آنها بسیار نگران‌کننده است و با مجازات اعدام روبرو هستند.

بخش دیگری از این گزارش به نقض حقوق بشر در چین اختصاص داشت و عنوان شد که چین با ۱۱۰ روزنامه‌نگار زندانی همچنان جایگاه خود را به‌عنوان بزرگ‌ترین زندان روزنامه‌نگاران حفظ کرده است و ۹۹ روزنامه‌نگار در سرزمین اصلی زندانی هستند و ۱۱ روزنامه‌نگار نیز در هنگ‌کنگ نگهداری می‌شوند.

به گزارش گزارشگران بدون مرز، «هوانگ شوئه‌چین»( Huang Xueqin)، یکی از همین روزنامه‌نگاران بازداشتی در چین است که فساد، آلودگی صنعتی و آزار و اذیت زنان را پوشش می‌داد.

همچنین در این گزارش به گسترش سانسور و سرکوب در شبکه‌های اجتماعی از سوی حکومت چین اشاره و عنوان شد در سال ۲۰۲۲ بسیاری از شهر‌های چین به دلیل همه‌گیری کووید -۱۹ از جهان خارج جدا شده بودند و این در حالی بود که ارتش سایبری چین با سانسور گسترده کلمات کلیدی «حساس» نظرات مستقل را در رسانه‌های اجتماعی مسدود کردند.

از سوی دیگر کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران در گزارش سالانه خود ایران را در صدر کشورهایی قرار دارد که زندان بزرگ روزنامه‌نگاران هستند و اعلام کرد: پس از ایران کشورهای چین، میانمار، ترکیه و بلاروس قرار دارند.

این کمیته با اشاره به بازداشت ده‌ها روزنامه‌نگار در میان بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر ایران افزود: مقامات جمهوری اسلامی شمار بی‌سابقه‌ای از زنان روزنامه‌نگار را زندانی کرده‌اند و ۲۲ تن از ۴۹ روزنامه‌نگاری که دررابطه‌با اعتراضات دستگیر شده‌اند، زنان خبرنگار و روزنامه‌نگار هستند که بیانگر نقش‌برجسته زنان در پوشش اعتراضات سراسری ایران است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی