پایگاه اطلاعرسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ساعات اولیه صبح امروز از دسترس خارج شد و پس از آن یک گروه هکری اعلام کرد که به اسناد محرمانه این وزارتخانه دست پیدا کرده است.
گروه هکری «قیام تا سرنگونی» که پیش از این چند وبسایت حکومتی دیگر را نیز مورد هدف قرار داده بود با انتشار متنی در کانال تلگرام خود نوشت که این اقدام در پاسخ به «تصفیه و سرکوب و احضار و اخراج استادان و دانشجویان به دستور علی خامنهای» انجام گرفته است.
به ادعای این گروه هکری آنها توانستهاند «۵۰۰ سرور و کامپیوتر و سایت و سامانه» وزارت علوم را « تسخیر و از دسترس خارج» کنند.
در کانال تلگرام گروه هکری «قیام تا سرنگونی» تعدادی از نامههای محرمانه مرتبط با وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز منتشر شده است و مدعی شدهاند که ۲۰ هزار سند این وزارتخانه را به دست آوردهاند.
با این حال ندا شفیعی معاون روابطعمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وزارت علوم شنبه گفت: «برای بررسیهای بیشتر سایت از دسترس خارج شده است تا بدانیم آیا واقعاً هک رخ داده است یا خیر.»
هفته گذشته نیز اعلام شده بود که سازمان ثبتاحوال کشور هک و اطلاعات آن به دست هکرها افتاده است اما سخنگوی سازمان ثبتاحوال کشور بدون ردکردن درز اطلاعات شهروندان ایرانی اعلام کرد: «اطلاعات این سازمان در صحت کامل است، این اطلاعات را برای تکمیل پرونده سلامت الکترونیک در اختیار وزارت بهداشت قرار دادیم و اتفاقی که رخ داده مربوط به ما نیست.»
حملات سایبری به زیرساختهای مهم و حساس در ایران طی سالهای اخیر افزایش قابل توجهی داشته است. یکی از گستردهترین موارد آن حمله سایبری به جایگاههای سوخت در روز چهارم آبان ۱۴۰۰ است که در پی آن سامانه سوخت کشور تا چند روز مختل شد.
از سال گذشته و همزمان با اعتراضات سراسری ایرانیان در سراسر کشور اقدامات گروههای هکری علیه وبسایتهای جمهوری اسلامی رشد تصاعدی داشت و همچنان ادامه دارد.
گروه هکری «گوستسک» (GhostSec) در اوایل شهریورماه اعلام کرده که با موفقیت به یک نرمافزار جمهوری اسلامی که به حریم خصوصی کاربران تجاوز میکند و برای تشخیص چهره کاربرد دارد، نفوذ کرده است.
پس از آن و در ۱۳ شهریور نیز اعلام شد که یک گروه هکری، اطلاعات ۱۸ شرکت بیمهای ایرانی و شرکت تاکسی اینترنتی «تپسی» را به دست آورده و آنها را برای فروش گذاشته است.