Search
Asset 2

ترامپ و مودی متعهد به تقویت روابط تجاری و دفاعی شدند

دونالد ترامپ و نارندرا مودی درباره مسائل دفاعی، تجارت، انرژی، زیرساخت‌ها و همکاری‌های منطقه‌ای گفتگو کردند.
نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در یک کنفرانس مطبوعاتی در کاخ سفید واشنگتن در تاریخ ۱۳ فوریه ۲۰۲۵. (Madalina Vasiliu/The Epoch Times)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تاریخ ۱۳ فوریه از نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، در کاخ سفید استقبال کرد؛ جایی که دو رهبر درباره مسائل دفاعی، تجارت، انرژی، زیرساخت‌ها و همکاری‌های منطقه‌ای گفتگو کردند.

این نخستین دیدار میان این دو رهبر از زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ماه گذشته بود.

ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک پس از این نشست دوجانبه گفت: «خوشحالم که اعلام کنم، با توجه به اعلامیه‌های امروز، دوستی بین ایالات متحده و هند، به باور من، قوی‌ترین حالتی است که تاکنون داشته‌ایم.»

تجارت یکی از موضوعات کلیدی این گفتگو بود؛ زیرا ترامپ ساعاتی پیش از این دیدار از طرحی برای اعمال تعرفه‌های متقابل بر کشورهایی که بر محصولات آمریکایی مالیات وضع می‌کنند، از جمله هند، خبر داده بود.

ایالات متحده بزرگ‌ترین شریک تجاری هند محسوب می‌شود و کسری تجاری ۴۵.۶ میلیارد دلاری میان دو کشور وجود دارد.

ترامپ گفت: «ما می‌توانیم این کسری را به‌راحتی جبران کنیم؛ با فروش نفت و گاز [گاز طبیعی مایع] که بیش از هر کشور دیگری در جهان در اختیار داریم.»

یک توافق تجاری دوجانبه در سال جاری میلادی مورد انتظار است که شامل خریدهای جدید دفاعی خواهد بود و ضمن تقویت امنیت ملی هند، به متعادل‌سازی کسری تجاری آمریکا کمک می‌کند.

ترامپ گفت: «ما همچنین در حال هموار کردن مسیر برای تأمین جنگنده‌های اف۳۵ برای هند هستیم.»

مودی این رابطه را برای دفاع ملی هند حیاتی توصیف کرد.

ترامپ همچنین اعلام کرد که ایالات متحده یک مظنون را که گفته می‌شود در حمله تروریستی سال ۲۰۰۸ بمبئی دست داشته و منجر به کشته شدن بیش از ۱۶۰ نفر، از جمله شش آمریکایی، شده است؛ به هند مسترد خواهد کرد.

رهبران برای تقویت تلاش‌های امنیتی، توافق کردند که همکاری‌های چهارجانبه را که شامل ایالات متحده، هند، ژاپن و استرالیا می‌شود، توسعه دهند «تا ثبات و صلح را در سراسر منطقه هند-اقیانوسیه ایجاد کنند.»

ترامپ گفت: «این همکاری واقعاً برای حفظ صلح، رفاه و آرامش حیاتی است.»

روابط دیپلماتیکی که هند با کشورهای اروپایی و سایر نقاط جهان حفظ کرده است، می‌تواند در مذاکرات برای پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین نیز مفید باشد.

مودی، با اشاره به شعار انتخاباتی معروف رئیس‌جمهور جدید آمریکا، گفت که هدفش «عظمت دوباره هند» است.

مودی افزود: «وقتی ماگا (عظمت دوباره آمریکا) با میگا (عظمت دوباره هند) ترکیب شود، یک همکاری بزرگ شکل می‌گیرد.»

او گفت که دو کشور قصد دارند تجارت خود را تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار افزایش دهند؛ رقمی که بیش از دو برابر سطح فعلی آن است.

مودی همچنین اعلام کرد که هند هدف خود را تبدیل شدن به یک کشور کاملاً توسعه‌یافته تا سال ۲۰۴۷ تعیین کرده است تا بیش از ۱.۴ میلیارد نفر از شهروندانش از این پیشرفت بهره‌مند شوند.

ریچارد روسو، مشاور ارشد و رئیس بخش اقتصاد هند و آسیا در حال توسعه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، در یادداشتی نوشت:

«ایالات متحده با هند نسبت ۲ به ۱ کسری تجاری در حوزه کالا دارد.»

او افزود: «هند دارای موانع تجاری نسبتاً بالایی است که در نخستین دوره دولت مودی به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافت. با این حال، این کشور با فشارهای مشابه—اما شدیدتر—برای بهبود بخش تولید داخلی خود مواجه است.»

ایجاد یک همکاری فناورانه که تولید نیمه‌هادی‌ها را تسهیل کند و تاب‌آوری زنجیره تأمین را بهبود بخشد، از اولویت‌های دولت ترامپ است تا اطمینان حاصل شود که «زنجیره‌های تأمین حیاتی و فناوری‌ها قابل استفاده به‌عنوان سلاح نخواهند بود.» این موضوع را یک مقام ارشد کاخ سفید در جلسه‌ای با خبرنگاران پیش از دیدار سران اعلام کرد.

ترامپ همچنین از یک پروژه توسعه بین‌المللی برنامه‌ریزی‌شده حمایت کرد که هدف آن تقویت تجارت و تسهیل حمل‌ونقل بین هند، اسرائیل و ایالات متحده از طریق مجموعه‌ای از بندرها، راه‌آهن، کابل‌های زیردریایی و سایر پروژه‌های زیرساختی است.

او گفت: «این یک پروژه بزرگ است. سرمایه‌گذاری هنگفتی در آن انجام خواهد شد.»

هند یکی از بزرگ‌ترین ذخایر عناصر خاکی کمیاب را در جهان در اختیار دارد؛ موضوعی که فرصتی ارزشمند برای ایالات متحده فراهم می‌کند تا وابستگی خود به چین را کاهش دهد.

مقابله با چین از طریق شراکت میان ایالات متحده و هند بخش اصلی تمرکز امنیت ملی و رویکرد ژئوپلیتیکی آمریکا محسوب می‌شود. یک مقام کاخ سفید با اشاره به این موضوع، رابطه بین واشنگتن و دهلی‌نو را «یکی از روابط دوجانبه مهم—اگر نگوییم مهم‌ترین—در قرن ۲۱» توصیف کرد.

ترامپ از زمان آغاز دوره ریاست‌جمهوری خود در ۲۰ ژانویه، میزبان چندین رهبر جهانی بوده است که مودی چهارمین رهبری است که به کاخ سفید سفر کرده است.

در روزهای آینده، انتظار می‌رود دولت ترامپ هند را به خرید کالاهای بیشتری از ایالات متحده ترغیب کند.

یک مقام دولتی اظهار داشت: «ما یک شراکت دفاعی قوی‌تر را در نظر داریم. ما این توانایی را داریم که اقتصاد هند را به معنای واقعی کلمه با فروش انرژی آمریکا تأمین کنیم.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی