Search
Asset 2

مهلت ۹۰ روزه ترامپ به مکزیک برای رسیدن به توافق تجاری

دونالد ترامپ پس از مذاکره با کلودیا شینباوم اعلام کرد برای مدت ۹۰ روز تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای مکزیکی را افزایش نخواهد داد.
رئیس‌جمهور مکزیک، کلودیا شینباوم، در تاریخ ۸ ژانویه ۲۰۲۵ در یک کنفرانس خبری در کاخ ملی در مکزیکوسیتی سخنرانی کرد. (ALFREDO ESTRELLA/AFP via Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرد که پس از یک تماس تلفنی «بسیار موفق» با رئیس‌جمهور مکزیک، برای مدت ۹۰ روز تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای مکزیکی را افزایش نخواهد داد.

دونالد ترامپ روز پنج‌شنبه ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد)، در شبکه اجتماعی تروث سوشال، نوشت: «هر روز بیش‌تر با یکدیگر آشنا و نسبت به یکدیگر درک پیدا می‌کنیم.»

او افزود: «پیچیدگی‌های یک توافق با مکزیک کمی متفاوت از سایر کشورهاست، به دلیل مشکلات و مزایای مرتبط با مرز مشترک.»

دونالد ترامپ گفت مکزیک همچنان مشمول تعرفه ۵۰ درصدی بر آلومینیوم، مس و فولاد و همچنین تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروها خواهد بود. او همچنین اعلام کرد که مکزیک «با لغو فوری موانع تجاری غیرتعرفه‌ای خود، که تعدادشان زیاد بود، موافقت کرده است.»

با این حال، ترامپ به جزئیات یا موانع خاصی که قرار است حذف شوند، اشاره نکرد.

ترامپ و دیگر مقامات ارشد دولت آمریکا بارها نگرانی‌هایی را درباره قاچاق فنتانیل و عدم توازن تجاری با مکزیک ابراز کرده‌اند. در مقابل، رهبران مکزیک بر تلاش‌های خود برای کاهش ورود فنتانیل به ایالات متحده تأکید کرده‌اند.

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا و اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا و دیگر مقامات کاخ سفید نیز در این تماس تلفنی حضور داشتند. تیم رئیس‌جمهور کلودیا شینباوم، نیز در این گفت‌وگو مشارکت داشت.

کلودیا شینباوم، نیز تماس خود با ترامپ را تأیید کرد و در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما از افزایش تعرفه‌ای که قرار بود فردا اجرا شود جلوگیری کردیم و ۹۰ روز فرصت گرفتیم تا از طریق گفت‌وگو به یک توافق بلندمدت دست یابیم.»

ترامپ پیش‌تر تهدید کرده بود که نرخ تعرفه سراسری بر کالاهای وارداتی از مکزیک را از سطح فعلی ۲۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش خواهد داد.

براساس گزارش دفتر نماینده تجاری ایالات متحده، کسری تجاری کالا میان آمریکا و مکزیک در سال ۲۰۲۴ به ۱۷۱.۸ میلیارد دلار رسید که نسبت به سال گذشته آن ۱۲.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی