Search
Asset 2

ترامپ: «بسیاری از کانادایی‌ها» می‌خواهند کانادا پنجاه‌ویکمین ایالت آمریکا شود

دونالد ترامپ بار دیگر ایده تبدیل شدن کانادا به ایالت پنجاه‌ و یکم آمریکا را مطرح کرده و این بار می‌گوید «بسیاری از کانادایی‌ها» از این ایده حمایت می‌کنند. کسری تجاری آمریکا در کالاها با کانادا در سال گذشته ۶۷.۹ میلیارد دلار بوده است.
عکس آرشیوی از رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده، دونالد ترامپ، در حال خوشامدگویی به نخست‌وزیر کانادا، جاستین ترودو، در کاخ سفید در واشنگتن، تاریخ ۲۰ ژوئن ۲۰۱۹. (Nicholas Kamm/AFP via Getty Images)

دونالد ترامپ بار دیگر ایده تبدیل شدن کانادا به ایالت پنجاه‌ویکم آمریکا را مطرح کرده و این بار می‌گوید «بسیاری از کانادایی‌ها» از این ایده حمایت می‌کنند.

ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال در تاریخ ۱۸ دسامبر نوشت: «بسیاری از کانادایی‌ها می‌خواهند کانادا به ایالت ۵۱‌ام تبدیل شود.» وی اضافه کرد که این اقدام می‌تواند باعث صرفه‌جویی گسترده برای کانادایی‌ها در مالیات و هزینه‌های نظامی شود.

ترامپ بارها کانادا را به‌عنوان یک ایالت آمریکا توصیف کرده است. اولین بار این موضوع در دیدار او با جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، در ۲۹ نوامبر مطرح شد.

طبق گزارش شبکه فاکس نیوز در تاریخ ۲ دسامبر، ترودو در این دیدار به ترامپ گفته بود که تعرفه پیشنهادی ۲۵ درصدی آمریکا بر کالاهای کانادایی می‌تواند اقتصاد کشورش را ویران کند. ترامپ در پاسخ اعلام کرده بود که اگر کانادا نتواند با وجود مازاد تجاری بزرگ خود که آن را ۱۰۰ میلیارد دلار تخمین زد، دوام بیاورد، بهتر است به ایالت پنجاه‌ویکم آمریکا تبدیل شود، و ترودو به‌عنوان فرماندار آن خدمت کند.

بر اساس گزارش اداره تحلیل اقتصادی ایالات متحده، کسری تجاری آمریکا در کالاها با کانادا در سال گذشته ۶۷.۹ میلیارد دلار بوده است.

دونالد ترامپ بار دیگر ادعا کرد که ایالات متحده در حال یارانه دادن به کانادا است و گفت: «هیچ‌کس نمی‌تواند توضیح دهد که چرا ما بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در سال به کانادا یارانه می‌دهیم؟ این هیچ منطقی ندارد!»

ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال در تاریخ ۱۰ دسامبر بار دیگر به کانادا و جاستین ترودو کنایه زد و او را به‌عنوان «فرماندار جاستین ترودو از ایالت بزرگ کانادا» معرفی کرد. وی اضافه کرد که منتظر دیدار دیگری درباره تجارت و تعرفه‌ها است.

دومینیک لبلانک، وزیر امنیت عمومی کانادا، که در دیدار ترودو با ترامپ حضور داشت، در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا رئیس‌جمهور منتخب، کانادا را یک «شوخی» می‌داند، این ادعا را رد کرد. لبلانک این تبادل نظر را بخشی از «رابطه‌ای گرم و صمیمی» بین ترودو و ترامپ توصیف کرد و افزود که ترامپ «با ما شوخی می‌کرد» و این اظهارات «به هیچ وجه جدی نبود.»

دومینیک لبلانک پس از استعفای کریستیا فریلند، معاون نخست‌وزیر و وزیر دارایی پیشین کانادا، از کابینه، به‌عنوان وزیر دارایی جدید سوگند یاد کرد. لبلانک علاوه بر وظایف مربوط به امنیت عمومی، مسئولیت وزارت دارایی را نیز بر عهده خواهد داشت.

در همین حال، نظرسنجی موسسه لگر از ۱,۵۲۰ نفر در سراسر کانادا نشان می‌دهد که ۱۳ درصد از کانادایی‌ها از ایده تبدیل شدن کشورشان به یکی از ایالت‌های آمریکا حمایت می‌کنند. این حمایت در استان آلبرتا بیشترین میزان را داشت، جایی که ۱۹ درصد از مردم با این ایده موافق بودند، در حالی که در استان‌های آتلانتیک کمترین میزان حمایت، یعنی تنها ۷ درصد، ثبت شد.

ترامپ: «ایالت بزرگ کانادا» از استعفای فریلند حیرت‌زده شده است

پس از استعفای غیرمنتظره کریستیا فریلند از کابینه ترودو در ۱۶ دسامبر، دونالد ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت: «ایالت بزرگ کانادا» از این استعفا حیرت‌زده شده و اضافه کرد که فریلند توسط «فرماندار جاستین ترودو» برکنار شده است.

فریلند در نامه‌ای در تاریخ ۱۶ دسامبر اعلام کرد که تصمیم او برای خروج از کابینه پس از هفته‌ها اختلاف‌نظر با نخست‌وزیر بر سر «بهترین مسیر پیش‌رو» برای کشور اتخاذ شده است. او نگرانی‌هایی را درباره تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ مطرح کرد و از دولت لیبرال خواست از «ترفندهای سیاسی پرهزینه» نامشخص پرهیز کند و قدرت مالی خود را برای مقابله با یک جنگ تجاری احتمالی حفظ کند.

دونالد ترامپ در واکنش به استعفای فریلند گفت که خروج او از کابینه لیبرال به کانادا کمک خواهد کرد تا به توافق‌های بهتری دست یابد. وی افزود که رویکرد فریلند مانع از دستیابی به توافقاتی شده بود که می‌توانست به نفع کانادایی‌های «بسیار ناراضی» باشد.

کریستیا فریلند، معاون نخست‌وزیر و رئیس کمیته کابینه در امور روابط کانادا و ایالات متحده، در دیدار ماه گذشته جاستین ترودو با دونالد ترامپ حضور نداشت. این در حالی است که وی از سال ۲۰۱۷، زمانی که به‌عنوان وزیر امور خارجه منصوب شد، نقش مهمی در مذاکرات مجدد توافقنامه تجارت آزاد آمریکای شمالی (NAFTA) در دوران نخست ریاست‌جمهوری ترامپ ایفا کرده بود.

فریلند در واکنش به عدم حضور خود در این دیدار گفت که تصمیم ترودو برای دعوت نکردن او «انتخاب درستی» بوده است و اشاره کرد که موضوع اصلی این گفتگوها بر امنیت مرزی متمرکز بوده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی