Search
Asset 2

تمایل ترامپ برای تملک نوار غزه؛ احتمال بازسازی آن توسط کشورهای خاورمیانه

دونالد ترامپ اعلام کرده که قصد دارد غزه را تحت مالکیت ایالات متحده درآورد و ممکن است بازسازی این منطقه را به کشورهای خاورمیانه واگذار کند.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، پیش از امضای اعلامیه‌ای برای تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا»، در هواپیمای ایرفورس وان در مسیر نیواورلئان، لوئیزیانا، در تاریخ ۹ فوریه ۲۰۲۵ با خبرنگاران صحبت کرد. (ROBERTO SCHMIDT/AFP via Getty Images)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرده که قصد دارد غزه را تحت مالکیت ایالات متحده درآورد و ممکن است بازسازی این منطقه را به کشورهای خاورمیانه واگذار کند. این اظهارات واکنش‌های تند و مخالفت‌های گسترده‌ای را در پی داشته است.

به گزارش رویترز، ترامپ روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در هواپیمای ایر فورس وان در مسیر نیواورلئان برای حضور در مسابقه سوپربول، تأکید کرد که آمریکا متعهد به تملک غزه است.

او گفت: «چیزی برای بازگشت وجود ندارد. این منطقه یک ویرانه است. آنچه باقی مانده نیز تخریب خواهد شد. همه چیز ویران شده است.» ترامپ همچنین اعلام کرد که امکان پذیرش برخی پناهجویان فلسطینی در آمریکا را بررسی خواهد کرد اما این درخواست‌ها به صورت موردی ارزیابی می‌شود.

عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی حماس، در واکنش به این اظهارات گفت: «غزه یک دارایی برای خرید و فروش نیست» و این منطقه بخشی جدایی‌ناپذیر از سرزمین فلسطین است.

او افزود که فلسطینی‌ها برنامه‌های جابجایی اجباری را ناکام خواهند گذاشت. این در حالی است که ترامپ پیش‌تر از ایده جابجایی دائمی فلسطینی‌ها و تبدیل غزه به «ریویرای خاورمیانه» سخن گفته بود.

عربستان سعودی قاطعانه این پیشنهاد را رد کرده و بسیاری از رهبران جهان نیز با این طرح مخالف‌اند.

به گزارش رویترز، ملک عبدالله، پادشاه اردن، در دیدار برنامه‌ریزی‌شده خود با ترامپ در تاریخ ۱۱ فوریه در واشنگتن، قصد دارد به او هشدار دهد که این پیشنهاد زمینه‌ساز افراط‌گرایی، بی‌ثباتی در منطقه و تهدیدی برای صلح اردن با اسرائیل است.

اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل، اعلام کرد که ترامپ در روزهای آینده با رهبران کلیدی جهان عرب، از جمله پادشاه اردن، رئیس‌جمهور مصر و ولیعهد عربستان سعودی، دیدار خواهد کرد.

با این حال، هرتزوگ اشاره‌ای به زمان و مکان این دیدارها نکرد و درباره محتوای احتمالی مذاکرات نیز توضیحی نداد.

او گفت: «این رهبران شرکای مهمی هستند که باید به سخنانشان گوش داد. ما باید احساسات آن‌ها را محترم بشماریم و ببینیم چگونه می‌توان یک برنامه پایدار برای آینده ایجاد کرد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی