Search
Asset 2

بن‌بست در مذاکرات آتش‌بس اوکراین؛ وزیر خارجه آلمان: وضعیت بحرانی است

آنالنا بائربوک، وزیر خارجهٔ دورهٔ انتقالی دولت آلمان، روز سه‌شنبه اعلام کرد که تلاش‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای برقراری آتش‌بس در جنگ اوکراین به بن‌بست رسیده است.
اعضای تیپ ۲۴ مکانیزه ارتش اوکراین پس از یک تمرین میدانی، در منطقه‌ای نامشخص در شرق اوکراین، در تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۵ (ROMAN PILIPEY/AFP via Getty Images)

آنالنا بائربوک، وزیر خارجهٔ دورهٔ انتقالی دولت آلمان، روز سه‌شنبه اعلام کرد که تلاش‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای برقراری آتش‌بس در جنگ اوکراین به بن‌بست رسیده است.

بائربوک که برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، وارد کی‌یف شده بود، تأکید کرد که در شرایطی که آمریکا و روسیه نتوانسته‌اند بر سر برقراری آتش‌بس به توافق برسند، حمایت اروپا از اوکراین بیش از هر زمان دیگری حیاتی است.

زلنسکی در این دیدار از تصویب کمک سه میلیارد یورویی پارلمان آلمان برای اوکراین استقبال کرد.

ترامپ که در کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود جنگ اوکراین را متوقف کند، پس از بازگشت به کاخ سفید در ژانویه، تلاش‌هایی را برای برقراری آتش‌بس آغاز کرد. چندین دور مذاکره در عربستان، مسکو و کی‌یف انجام شده است و همچنان اختلاف‌‌‏ها بر سر شرایط یک آتش‌بس ۳۰ روزه وجود دارند.  این اختلاف‌‌‏ها بر سر اهداف نظامی مشمول آتش‌بس از جمله موانع اصلی در این مذاکرات عنوان شده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، که زلنسکی را به عنوان رئیس‌جمهور قانونی اوکراین به رسمیت نمی‌شناسد، در ۲۸ مارس پیشنهاد کرد که این کشور تحت نظارت سازمان ملل اداره شود و پس از برگزاری انتخابات، مسکو و کی‌یف بر سر توافقی دائمی مذاکره کنند.

حتی تلاش‌های آمریکا برای برقراری آتش‌بس محدود در دریای سیاه نیز ناکام مانده است. در حالی که کاخ سفید گمان می‌کرد با کرملین به توافق رسیده، روسیه در ادامه شروط تازه‌ای را مطرح کرد و روند مذاکرات را پیچیده‌تر ساخت.

ترامپ نیز روز ۲۵ مارس اعلام کرد که دولت او در حال بررسی «پنج یا شش شرط» پیشنهادی روسیه برای آتش‌بس است. در همین حال، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، روز اول آوریل اعلام کرد که «ما پیشنهادهای آمریکا را جدی می‌گیریم، اما نمی‌توانیم همه آن‌ها را بی‌چون‌وچرا بپذیریم.»

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، نیز روز گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد که «مسائل مربوط به حل‌وفصل بحران اوکراین بسیار پیچیده هستند و به تلاش‌های بیشتری نیاز دارند.»

ترامپ نیز در ۳۰ مارس نارضایتی خود را از پوتین و زلنسکی ابراز کرد و در مصاحبه‌ای گفت: «اگر نتوانم با روسیه بر سر توقف خونریزی در اوکراین به توافق برسم و این تقصیر روسیه باشد، بر صادرات نفت این کشور تعرفه‌های ثانویه وضع خواهم کرد.»

ترامپ در مسیر بازگشت به واشنگتن، در گفتگو با اپک تایمز تأکید کرد که «پوتین مردی نیست که به راحتی از حرف خود برگردد» و افزود که «من مدت‌هاست او را می‌شناسم و همیشه رابطه خوبی با او داشته‌ام.» با این حال، ترامپ هشدار داد که اگر روسیه مذاکرات را طولانی کند، این روند را تحمل نخواهد کرد. او همچنین مدعی شد که زلنسکی در حال عقب‌نشینی از توافق همکاری بر سر ذخایر عناصر کمیاب است و هشدار داد که «اگر این کار را انجام دهد، با مشکلات بزرگی مواجه خواهد شد.»

در همین حال، آندری سیبیها، وزیر خارجه اوکراین، تأکید کرد که توافق اوکراین و آمریکا بر سر منابع معدنی همچنان در دست بررسی است.

حملات پهپادی روسیه به اوکراین ادامه دارد

اوکراین اعلام کرد که روسیه در بامداد سه‌شنبه اول آوریل، حملات پهپادی جدیدی را علیه این کشور انجام داده است.

ایهور ترخوف، شهردار خارکیف در پیامی در تلگرام اعلام کرد که ۱۵ حمله پهپادی به این شهر صورت گرفته است. او گفت: «پیامدهای این حمله شامل آتش‌سوزی در دو ساختمان صنعتی و آسیب به بیش از ۱۰ خانه در مناطق مسکونی اطراف بود.» همچنین در حملهٔ دیگری در همان روز در منطقه زاپوریژیا، زیرساخت‌های غیرنظامی هدف قرار گرفت که در پی آن یک نفر کشته شد. این موضوع را ایوان فدوروف، فرماندار منطقه اعلام کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی