کمتر از یک هفته پس از نامه قانونگذاران آمریکایی به بایدن و درخواست برای تخلیه نفت توقیف شده جمهوری اسلامی که مدتهاست در سواحل تگزاس معطل مانده، گزارشهای منتشر شده حاکی از آن است که با وجود تهدیدهای جمهوری اسلامی تخلیه این نفت آغاز شده است.
آسوشیتدپرس با استناد به اطلاعات شرکتهای ردیاب کشتیها گزارش داد که از شب گذشته (شنبهشب) تخلیه نفت توقیف شده جمهوری اسلامی از نفتکش سوئز راجان آغاز شده است.
تانکر «سوئز راجان» حاوی نفت جمهوری اسلامی در ترمینال نفتی «گالو» در نزدیکی آبهای تگزاس پهلو گرفته است و این اولین محموله قاچاق نفت ایران است که از سوی دولت جو بایدن توقیف شده است.
این نفتکش ماهاست که در دریا بلاتکلیف بوده و شرکتهای کشتیرانی به دلیل تهدیدات جمهوری اسلامی و نگرانی از عواقب اقدامات تلافیجویانه جمهوری اسلامی حاضر به تخلیه بار این نفتکش نشده بودند.
علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه، در اواخر تیرماه تهدید کرده بود که «دوران بزن دررو تمام شده. واقعاً اگر بزنند، میخورند و باید منتظر آن باشند» و «اگر شرکتی بخواهد نفت ما را از نفتکش توقیف شده خالی بکند ما آن شرکت را مسئول میدانیم.»
این نفتکش به دلیل اندازه و وزنش نمیتواند وارد اسکله شود و لازم است نفت خام آن توسط کارگزاران شرکتهای باربری به کشتیهای کوچکتر منتقل شوند.
قانونگذاران هر دو حزب آمریکا سهشنبه گذشته در نامهای به جو بایدن عنوان کردند: «ضروری است دولت این مسئله را روشن کند که ایران و سازمانهای تروریستی خارجی وابسته به آن نمیتوانند جلوی دولت ما را در اجرای قوانین مشروعش بگیرند.»
آنها همچنین خواستار گزارش دولت از پیشرفت روند تخلیه نفت از این نفتکش توقیفی شدند.
جنجالها بر سر نفتکش سوئز راجان در فوریه ۲۰۲۰ از زمانی آغاز شد که گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» اعلام کرد که این کشتی مشکوک به حمل نفت خام ایران از جزیره خارک به مقصد چین است.
این کشتی ماهها در دریای جنوبی چین در شمال شرقی سنگاپور متوقف شده بود. «سوئز راجان» در نهایت بدون اینکه توضیحی در مورد سرنوشت آن ارائه شود به سمت خلیج مکزیک حرکت کرد و نهایتاً از سیام ماه مه در «گالوستون» – هشتاد کیلومتری هوستون- متوقف مانده است.