Search
Asset 2

وزارت خزانه‌داری آمریکا یک مقام ارشد مجارستانی را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‎هایی را علیه آنتال روگان، مقام ارشد دولت مجارستان، وضع کرده است. او از متحدان نزدیک ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، است.
(ATTILA KISBENEDEK/AFP via Getty Images)

آنتال روگان، از متحدان نزدیک ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، است که جزو بزرگ‌ترین حامیان اروپایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، محسوب می‌شود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‎هایی را علیه آنتال روگان، مقام ارشد دولت مجارستان، وضع کرده است. او از متحدان نزدیک ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، است.

وزارت خزانه‌داری اعلام کرد که روگان در فساد دولتی دست داشته اما به جزئیات آن اشاره نکرد.

بردلی تی. اسمیت، معاون موقت وزیر خزانه‌داری در امور تروریسم و ​​اطلاعات مالی آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «فساد نهادهای حاکمیتی کشورها را تضعیف و توسعه اقتصادی آن را محدود می‌کند، برای عده‌ای معدود منافع کوتاه‌مدت به ارمغان می‌آورد و نسل‌های آتی را از منافع بلندمدت خود محروم می‌کند.»

او افزود: «آمریکا در واکنش به افرادی نظیر روگان که از قدرت سیاسی جهت ثروت‌اندوزی غیرقانونی برای خود و دوستان‌شان استفاده می‌کنند و کشور و مردم‌شان را قربانی می‌کنند، تردید نمی‌کند.»

اوربان از بزرگ‌ترین حامیان اروپایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، بوده و تحریم‌ها تنها چند روز قبل از مراسم تحلیف ترامپ در ۲۰ ژانویه اعمال شده‌اند.

مجارستان عضو اتحادیه اروپا و ناتو است، اما اوربان روابط خوبی با روسیه و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور، داشته و از حمایت غربی‌ها از اوکراین انتقاد کرده است.

روابط مجارستان و دولت بایدن طی دو سال گذشته رو به وخامت رفته است.

اوربان در مه ۲۰۲۳ به‌طور علنی اعلام کرد که می‌خواهد ترامپ در انتخابات به پیروزی برسد؛ پیش از این‌که جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌عنوان نامزد احتمالی کناره‌گیری کند.

وزارت خزانه‌داری روگان را که سال‌ها به اوربان نزدیک بوده متهم کرده که از سمت خود جهت تأمین منافع مالی خود و متحدانش استفاده می‌کند.

روگان ۵۲ ساله در سال ۱۹۹۸ وارد مجلس شد و نقش مهمی در حزب حاکم فیدس ایفا می‌کند.

او اداره رسانه‌های دولت مجارستان و کارزارهای انتخاباتی اوربان را برعهده داشته و اکنون وظیفه نظارت بر سرویس‌های اطلاعاتی مجارستان را برعهده دارد.

روگان براساس قانون حقوق بشر جهانی ماگینسکی تحت تحریم قرار گرفته است.

آمریکا قانون ماگنیتسکی را در سال ۲۰۱۲ برای مجازات ناقضان حقوق بشر روسیه به تصویب رساند. نام این قانون از سرگئی ماگنیتسکی، مشاور مالیاتی روسی، اقتباس شده که گفته می‌شود در سال ۲۰۰۹ و درحالی‌که تحت بازداشت مقامات روسی بوده تا حد مرگ شکنجه شده است.

کنگره آمریکا نسخه جهانی قانون ماگنیتسکی را در سال ۲۰۱۷ به تصویب رساند که به این کشور اجازه می‌‎دهد افرادی را که متهم به نقض حقوق بشر هستند، بدون توجه به ملیت‌شان تحت تحریم قرار دهد.

از آن زمان قوانین مشابهی در بریتانیا، کانادا و کشورهای منطقه بالتیک- لیتوانی، لتونی و استونی- تصویب شده است.

وزارت خزانه‌داری مدعی شد که روگان بسیاری از نهادهای دولتی از جمله آژانس دولتی دیجیتال و آژانس گردشگری مجارستان را تحت کنترل دارد و از جایگاه خود جهت ثروت‌اندوزی برای خود و وفاداران به حزب حاکم استفاده می‌کند.

وزارت خزانه‌داری در بیانیه خود اعلام کرد: «فساد دولتی در مجارستان در بیش از یک دهه گذشته وخیم‌تر شده و مجارستان را برای دومین سال متوالی به لحاظ شاخص ادراک فساد ۲۰۲۳ سازمان شفافیت بین‌الملل در بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا در رتبه آخر قرار داده است.»

خزانه‌داری: دزدسالاری در مجارستان

در این گزارش آمده است: «افشاگران دولت مجارستان را به دلیل دزدسالاری و عدم شفافیت و انصاف در معاملات دولت و بخش خصوصی که بین دولتمردان بوداپست- از جمله روگان- و رهبران تجاری وفادار منعقد می‌شوند، به باد انتقاد گرفته‌اند.»

به گفته وزارت خزانه‌داری، تحریم‌ها بدین معنی هستند که «کلیه اموال و منافع روگان» در آمریکا یا «مواردی که در اختیار یا تحت کنترل افراد آمریکایی هستند» توقیف شده و باید به دفتر کنترل دارایی‌های خارجی گزارش شوند.

سابولچ پانی، روزنامه‌نگار تحقیقی اهل مجارستان، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «روگان طرح فسادآور ویزای طلایی مجارستان را کلید زد و بدون حساب و کتاب برای چینی‌ها، روس‌ها و ایرانی‌ها ویزای شینگن صادر کرد.»

پانی افزود: «طرح ویزای طلایی انحصاری مجارستان به نفع واسطه‌های برون‌مرزی مرتبط با شرکای روگان- و نه دولت- بود. به‌طور کلی، چینی‌ها- درمجموع، ۱۵ هزار نفر- جزو متقضایانی بوده‌اند که کنترل نمی‌شدند و هرکدام ۳۰۰ هزار یورو (۳۰۹ هزار دلار) پرداخت می‌کردند.

روگان درباره این اتهامات اظهارنظر نکرده است.

اما زولتان کواچ، سخنگوی دولت مجارستان، پاسخ پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، را در شبکه اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشت: «این اقدام مصداق انتقام شخصی از روگان از جانب سفیری است که دولت ناکام آمریکا- که بدون هیچ دستاورد و افتخاری از قدرت کنار می‌رود- به مجارستان فرستاده است.»

او افزود: «خوشبختانه آمریکا طی چند روز آینده تحت هدایت افرادی قرار می‌گیرد که کشور ما را دوست خود می‌دانند، نه دشمن خود.»

کواچ افزود: «تحریم روگان از جانب خزانه‌داری آمریکا آخرین اقدام کم‌اهمیت و انتقام‌جویانه سفیر ناموفق و درحال برکناریِ آمریکا در مجارستان (دیوید پرسمن) است. آمریکا پس از ۲۰ ژانویه یک دولت جدید و یک رئیس‌جمهور جدید خواهد داشت. وقتی آن‌ها قدرت را به دست بگیرند، اقدامات قانونی لازم را در دستور کار قرار خواهیم داد.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی