وزارت خزانهداری ایالات متحده روز یکشنبه اعلام کرد، جانت یلن، وزیر خزانهداری این کشور در سفر به پکن با مقامات ارشد چین در جهت «تعمیق روابط» گفتگو خواهد کرد.
دولت دموکرات آمریکا تلاش میکند روابط خود را با حزب کمونیست حاکم بر چین بهبود بخشد و به همین دلیل یلن دومین مقام عالیرتبه ایالات متحده خواهد بود که طی هفتههای اخیر از چین بازدید میکند.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که جانت یلن از ۶ تا ۹ ژوئیه به عنوان بخشی از تلاشهای دولت بایدن برای «تعمیق روابط» با حزب کمونیست چین در حوزه اقتصاد جهانی و برنامههای توسعه مالی، به پکن سفر خواهد کرد.
این وزارتخانه اضافه کرد: انتظار میرود وزیر خزانهداری در مورد نیاز دو اقتصاد بزرگ جهان به «مدیریت مسئولانه روابط، داشتن ارتباط مستقیم در موارد نگران کننده در میان دو طرف و همکاری با یکدیگر برای مقابله با چالشهای جهانی» با مقامهای پکن گفتوگو کند.
این اتفاق تنها چند هفته پس از سفر آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه به پکن و دیدار با وزیر امور خارجه چین، چین گانگ و وانگ یی، دیپلمات ارشد چینی رخ داد. بلینکن همچنین با شی جین پینگ، رهبر چین دیدار و توافق کرد که روابط پرتنش بین دو قدرت را تثبیت کند.
شی جین پینگ از پیشرفتهای حاصل شده در مذاکرات بین بلینکن و دیپلماتهای چینی ابراز رضایت کرد. با این حال، بلینکن به خبرنگاران گفت که چین از، از سرگیری خط ارتباطی دوجانبه در سطح نظامی خودداری کرد.
در حالی که وزارت خزانهداری مشخص نکرد که یلن با کدام مقامات چینی در طول سفر خود ملاقات خواهد کرد، اشاره کرد که گفتوگوهای او بر اساس اظهاراتی است که او در ماه آوریل در دانشکده مطالعات بینالمللی پیشرفته جان هاپکینز بیان کرده است.
آمریکا اقتصاد خود را از چین جدا نخواهد کرد
یلن آن در سخنرانی خود گفت که ایالات متحده به دنبال یک رابطه سالم با چین است و خواستار «همکاری در مورد چالشهای فوری جهانی امروز ما» مانند تغییرات آب و هوا و مشکلات بدهی شد.
به گفته وزیر خزانهداری آمریکا «هر دو کشور میتوانند از رقابت سالم در حوزه اقتصادی بهره ببرند. اما رقابت اقتصادی سالم – جایی که هر دو طرف سود میبرند – تنها در صورتی پایدار است که این رقابت عادلانه باشد. ما به همکاری با متحدان خود برای پاسخ به اقدامات اقتصادی ناعادلانه چین ادامه خواهیم داد.»
یلن تأکید کرد که ایالات متحده هیچ قصدی برای جدا کردن اقتصاد خود از چین ندارد و خاطرنشان کرد که چنین اقدامی برای هر دو کشور «فاجعهبار» و برای بقیه جهان «بیثباتکننده» خواهد بود.
در همین حال، یلن در یک سخنرانی در یک مجمع اقتصادی جهانی در ماه آوریل، وضعیت کنونی روابط ایالات متحده و چین را در «لحظهای پرتنش» توصیف کرد و بر نیاز به رویکردی سازنده برای تقویت روابط اقتصادی با چین تأکید کرد.
یلن بر اهمیت پرداختن به موضوعات حیاتی مانند حفاظت از مالکیت معنوی، دسترسی به بازار و انتقال فناوری که از موارد اختلاف در مذاکرات تجاری آمریکا و چین بوده است، تأکید کرد.
وی خاطرنشان کرد که در حالی که پیشرفتهایی حاصل شده است، هنوز برای اطمینان از یک رابطه اقتصادی سودمند متقابل که ثبات و شکوفایی اقتصاد جهانی را ارتقا میدهد، باید اقداماتی انجام شود.