ابراهیم رئیسی در جمع مدیران و کارگزاران دولتی مدعی رشد در بخشهای معدن، اقتصاد و تولید شد و گفت که رشد نقدینگی و تورم کاهش پیدا کرده است.
رئیس دولت جمهوری اسلامی میگوید که رشد تورم و نقدینگی کنترل شده و باید در جهت تثبیت این دستاوردها تلاش شود.
از سویی دیگر، جعفر مهدیزاده، مدیر کل اقتصادی بانک مرکزی ادعا کرد که رشد نقدینگی از حدود ۴۰ درصد در پایان ۱۴۰۰ طبق آخرین آمار مقدماتی به ۲۵.۶ درصد در پایان اسفند ۱۴۰۲ رسیده است.
او گفته که هدفگذاری برای سال جاری نیز در محدوده ۲۳ درصد با حد مثبت و منفی ۲ درصد تعیین شده است. همچنین هدفگذاری بانک مرکزی کنترل تورم نقطه به نقطه در کانال ۲۰ درصد برای پایان سال ۱۴۰۳ است.
رسانه اکوایران نیز در گزارشی با بیان اینکه پرونده تورم ۱۴۰۲ برای اسفند ماه توسط مرکز آمار بسته شد، نوشت که تورم ماهانه کل کشور در اسفند ماه نسبت به بهمن افزایش یافته در حالی که این نرخ به صورت نقطه به نقطه و سالانه کاهشی بوده است.
نرخ تورم یکی از شاخصهای مهم اقتصادی است که نشان میدهد متوسط قیمت کالا و خدمات در هر مقطع زمانی چند درصد نسبت به گذشته تغییر کرده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار، خانوارها در اسفند ۱۴۰۲ برای خرید یک سبد مشخص از کالا و خدمات دو درصد بیشتر از بهمن ماه هزینه کردهاند.
این درحالی است که تورم ماهانه دی ماه ۱.۴ درصد بوده، بنابراین میتوان گفت که تورم ماهانه کل کشور در اسفند ماه با افزایش روبرو بوده است.
به بیان دقیقتر، تورم نقطه به نقطه از ۳۵.۸ درصد در بهمن ماه به ۳۲.۳ درصد در اسفند کاهش یافته است. این یعنی قیمت یک سبد مشخص از کالا و خدمات در هر ماه چند درصد نسبت به همان ماه در سال قبل تغییر کرده است.
مرکز آمار مدعی شده که تورم سالانه نیز از ۴۲.۵ درصد در بهمن به ۴۰.۷ درصد در اسفند نزول کرده است.
تورم نصف نشد؛ چندصد برابر شد
ادعاهای مقامات حکومتی و آمار مراکز دولتی در حالی است که مسعود پزشکیان، عضو مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناتوانی دولت ابراهیم رئیسی در تحقق وعدههای خود گفته است که قرار بود تورم ابتدا نصف و بعد هم تک رقمی شود؛ اما نه تنها نصف نشد بلکه به طور وحشتناکی چندصد برابر شده است.
پزشکیان در گفتگو با خبرگزاری شفقنا افزود که قرار بود یک میلیون مسکن بسازند که نهتنها در چهار سال بلکه اگر ۸ سال هم روی کار باشند نمیتوانند به وعده خود عمل کنند.
وزیر پیشین بهداشت در کابینه دوم محمد خاتمی با اشاره به وضعیت اقتصادی مردم در ایران افزود که مردم با بخور و نمیر زندگی میکنند؛ ما این مسایل را نمیبینیم و به شعارهایی هم که در خصوص عدالت سر دادیم عمل نکردیم.
ادعاهای مقامات حکومتی و مراکز آمار دولتی درباره کاهش تورم و رشد اقتصادی در حالی است که مردم ایران همچنان با معضلات اقتصادی ناشی از گرانی و تورم دست و پنجه نرم میکنند و بهبود ملموسی در اوضاع معیشتی خود مشاهده نکردهاند.