Search
Asset 2

واتساپ: روسیه تلاش می‌کند خدمات ما را مسدود کند

نهاد ناظر بر ارتباطات روسیه روز جمعه ۷ آذر هشدار داد که در صورت ادامه «عدم پایبندی» واتس‌اپ به قوانین این کشور، مسدودسازی کامل این پیام‌رسان در روسیه اجرا خواهد شد.
(YURI KADOBNOV/AFP via Getty Images)

واتساپ اعلام کرده است که روسیه به دلیل فراهم‌ کردن امکان ارتباطات امن و خصوصی برای کاربران، در تلاش است خدمات این پیام‌رسان را مسدود کند.

به گزارش رویترز، این شرکت تاکید کرد که به تلاش‌های خود برای فراهم کردن خدمات رمزگذاری‌شده برای کاربران در روسیه ادامه خواهد داد.

بر اساس این گزارش، دولت روسیه اخیراً محدودیت‌هایی بر برخی تماس‌ها از طریق تلگرام و واتساپ اعمال کرده و این پلتفرم‌ها را به عدم همکاری با نیروهای امنیتی در پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری و تروریسم متهم کرده است.

واتساپ در بیانیه‌ای گفت: «این پیام‌رسان خصوصی، با رمزگذاری سرتاسری، در برابر تلاش‌های دولتی برای نقض حق ارتباط امن مقاومت می‌کند و به همین دلیل، روسیه می‌خواهد دسترسی بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر روسی را مسدود کند. ما به تلاش خود ادامه می‌دهیم تا ارتباط رمزگذاری‌شده برای همه کاربران در سراسر جهان، از جمله روسیه در دسترس باشد.»

واتساپ در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این پیام‌رسان که به‌صورت خصوصی و با استفاده از رمزگذاری سرتاسری فعالیت می‌کند، در برابر تلاش‌های دولت‌ها برای نقض حق ارتباطات امن مقاومت کرده است و همین امر سبب شده روسیه در پی مسدود کردن دسترسی بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر این کشور باشد. ما همچنان به تلاش خود ادامه خواهیم داد تا امکان برقراری ارتباطات رمزگذاری‌شده برای همه کاربران جهان از جمله در روسیه، فراهم باشد.»

در همین راستا، تلگرام نیز اعلام کرد که مدیران این پلتفرم با بهره‌گیری از ابزارهای هوش مصنوعی، بخش‌های عمومی را به‌طور مستمر پایش کرده و روزانه میلیون‌ها پیام مخرب را شناسایی و حذف می‌کنند.

این شرکت افزود: «تلگرام به طور فعال با سوءاستفاده‌های مضر از پلتفرم خود، از جمله فراخوان‌ها برای خرابکاری، خشونت و کلاهبرداری مقابله می‌کند.»

به گزارش خبرگزاری آناتولی، چندین قانون‌گذار در دومای دولتی روسیه طی ماه گذشته خواستار ممنوعیت کامل واتساپ شدند و این پیام‌رسان را تهدیدی برای امنیت ملی خواندند.

آنتون گورلکین، نایب‌رئیس کمیته فناوری اطلاعات پارلمان روسیه، نیز در همان زمان اعلام کرده بود که احتمال قرار گرفتن واتساپ در فهرست نرم‌افزارهای ممنوع وجود دارد.

شرکت متا، مالک واتساپ، در روسیه به‌عنوان «سازمان افراطی» طبقه‌بندی شده و دو پلتفرم دیگر این شرکت، فیس‌بوک و اینستاگرام، از سال ۲۰۲۲ در این کشور ممنوع هستند.

جمهوری اسلامی در جریان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل جمهوری اسلامی به مردم هشدار داده بود که از واتس‌اپ و سایر «برنامه‌های مبتنی بر موقعیت مکانی» استفاده نکنند و مدعی شده بودند که اسرائیل از این اپلیکیشن‌ها برای شناسایی و هدف‌گیری کاربران استفاده می‌کند.

در ادامه سخنگوی واتس‌اپ در بیانیه‌ای به اپک تایمز گفت: «ما نگرانیم که این گزارش‌های نادرست بهانه‌ای برای مسدودسازی خدمات ما در زمانی باشد که مردم بیش از هر وقت دیگر به آن نیاز دارند.»

به گفته این شرکت، واتس‌اپ هیچ‌گونه اطلاعات گسترده‌ای در اختیار «هیچ دولتی» قرار نمی‌دهد.

صدا و سیمای جمهوری اسلامی در تیر ماه اعلام کرده بود که اپلیکیشن واتس‌اپ بخاطر «جاسوسی برای دشمن» دیگر رفع فیلتر نخواهد شد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی