Search
Asset 2

زلنسکی از متحدان ناتو خواست که محدودیت‌های حمله به روسیه را بردارند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، از اعضای ناتو خواست که محدودیت های نظامی مربوط به کشورهای جنگ‌زده را درخصوص حمله به اهداف نظامی در خاک روسیه بردارند.
سخنرانی ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، در نشست ۲۰۲۴ ناتو در واشینگتن، ۱۱ جولای ۲۰۲۴. (Kevin Dietsch/Getty Images)

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از اعضای ناتو خواست که محدودیت‌های نظامی مربوط به کشورهای جنگ‌زده را درخصوص حمله به اهداف نظامی در خاک روسیه بردارند.

آقای زلنسکی در ۱۱ جولای گفت که حذف محدودیت‌های مربوط به حمله به یگان‌های نظامی روسیه برای رسیدن به پیروزی ضرورت دارد.

آقای زلنسکی در هفتادوپنجمین نشست سالانه ناتو در واشینگتن به خبرنگاران گفت: «اگر می‌خواهیم پیروز شویم، اگر می‌خواهیم به موفقیت برسیم و اگر می‌خواهیم کشورمان را نجات بدهیم… باید همه محدودیت‌ها را برداریم.»

او با اشاره به حمله روس‌ها به بیمارستان کودکان اوکراین در ۸ جولای گفت: «این‌که نیروهای اوکراینی نمی‌توانند تأسیسات موشکی روسیه را که مسکو از آن‌جا به زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراین حمله می‌کند مورد هدف قرار دهند، عینِ «دیوانگی» است.»

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، ضمن موافقت با او افزود که تصمیم‌گیری برای حمله به اهداف نظامی در خاک روسیه باید به اوکراین سپرده شود.

آقای استولتنبرگ با بیان آنکه حق دفاع از خود، حق حمله به اهداف نظامی قانونی در خاک روسیه را نیز شامل می‌شود، گفت: «شکی نیست که اوکراین حق دارد از سلاح‌هایی که دریافت کرده یا سلاح‌هایی که خودش در اختیار دارد، برای هدف گرفتن اهداف مورد نظر خود در خاک روسیه استفاده کند.»

چند عضو ناتو به‌طور مستقل محدودیت‌هایی را درخصوص استفاده کی‌یف از کمک‌های امنیتی وضع کرده‌اند که مهم‌ترین آن‌ها به آمریکا مربوط می‌شود. دولت بایدن، به استثنای چند مورد، استفاده اوکراین از سامانه‌های آمریکایی را برای حمله به خاک روسیه محدود کرده است.

با این‌حال، به نظر می‌رسد موج اخیر حملات روسیه به زیرساخت‌های غیرنظامی اوکراین باعث تغییر رویکرد ناتو شده است. برخی از کشورها، از جمله بریتانیا، روز گذشته با استفاده اوکراین از موشک‌های ناتو برای حمله به اهداف داخل خاک روسیه موافقت کردند.

آقای استولتنبرگ همچنین گفت که تغییر رویکرد خط مقدم به این معنی است که اکنون اهداف قانونی بیشتری در روسیه وجود دارد.

آقای استولتنبرگ گفت: «تاکنون بیشتر اهداف در بخش‌های اشغالی اوکراین بودند اما جبهه جدید روسیه در نزدیکی خارکیف باعث شد که خط مقدم و خطوط مرزی تقریباً یکی شوند. به تعبیر دیگر، اوکراین نمی‌تواند در برخی از جبهه‌ها بدون حمله به خاک روسیه به نیروهای روسی حمله کند.»

آقای استولتنبرگ افزود: «به نظر من، ما باید توجه داشته باشیم که این جنگ اقدامِ تجاوزکارانه‌ای بوده که روسیه علیه کشور دموکراتیک و صلح‌دوست اوکراین آغاز کرده است.»

متحدان ناتو نیز با اعطای بسته‌ای بزرگ به اوکراین و وعده اختصاص ۴۰ میلیارد یورو در سال آتی برای تقویت سیستم دفاعی اوکراین در برابر تجاوز روسیه، تعهد خود را به امنیت اوکراین نشان دادند.

بیشتر این کمک‌ها به واسطه کشورهای اروپایی ناتو تأمین می‌شود که مسئولیت هماهنگی و ارائه بیشتر کمک‌های امنیتی بین‌المللی از سوی آمریکا را نیز برعهده خواهند گرفت.

ناتو همچنین اعلام کرده که اوکراین در مسیر «غیرقابل بازگشتِ» عضویت در ناتو قرار دارد. آقای استولتنبرگ در اوایل هفته گفت که جلوگیری از حملات آتی روسیه پس از دستیابی به آتش‌بس ضرورت دارد.

آقای زلنسکی گفت که اوکراین در مسیرِ عضویت در ناتو پیشرفت داشته و افزود که این کشور هنوز راه درازی در پیش دارد و احتمالاً تا پایان جنگ به عضویت ناتو درنخواهد آمد.

«ما هر کاری می‌کنیم و به اقدامات خود ادامه می‌دهیم تا وقتی از اوکراین برای عضویت در ناتو دعوت به عمل آمد، مطمئن باشیم که آمادگی داریم. و من مطمئن هستم که به این هدف دست پیدا می‌کنیم.»

«فکر می‌کنم گام بعدی میانجی‌گری باشد و پس از آن به مرحله عضویت خواهیم رسید.»

آقای زلنسکی دستاوردهای نشست هفته جاری ناتو را یک بازی دوسر برد برای اوکراین و ناتو دانست و افزود: «اوکراین کمک‌ها و تسلیحات مورد نیاز خود را برای ادامه جنگ دریافت می‌کند اما ناتو نیز درنهایت ارتش جدیدی خواهد داشت که می‌تواند به دفاع جمعی ائتلاف کمک کند.»

او گفت: «ائتلاف درعمل قوی‌تر شده است. فکر می‌کنم این یک موفقیت برای اوکراین و ناتو است. ما ناتو را تقویت می‌کنیم. ما کشورهای قدرتمندی هستیم و ارتش قدرتمندی داریم. و ما با پوتینِ ستمگر مبارزه می‌کنیم.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی